Bloggintresserade

onsdag 4 februari 2009

Onsdag

Godmorgon. Tidig onsdagsmorgon. Frukosten på plats, Mats funderar över myshörna till den lille hunden... bladar igenom tidningen... Snart kommer den inte längre i lådan om dagarna (<-2000/år). Det får bli internet, radio och tv för att nosa upp nyheterna.

Få se under dagen vad ortens butiker har att erbjuda till facilt pris denna veckan. Uppfattade något om sill på Konsum. Lät frestande... det ligger ett stenkast från bibblan. Då kan jag fly in i böckernas värld en stund. Så det får bli en extra promenad till byn nu på min lediga dag.

Bestämde om mig fick en snilleblixt att jag kunde åka med Kalle till Hässleholm före lunch, han skulle köra taxi där. Men Gunborg som jag tänkt besöka var hos sin bror idag så det får bli en annan dag.

Så ringde mor allt väl i Västerås. Hälsningar från syster Kristin och Kalifornien. Sak samma där.

Jag hade redan badat, tvättat håret och klätt upp mig något och kände varken för att byta eller att promenera till byn i högklackat, så jag cyklade...och fy sjutton vad kallt... Nu så är jag hemma igen och har uträttat mina ärenden som jag föresatt mig. Fått berätta för en granne om valpen, det var hon som nyligen frågade var Lucky tagit vägen när jag gick hem från bussen.

---

På Konsum köpte jag blandfärs (39.94 kg) till tunna hackebiffar till dagens middag med stektlök, potatis, brunsås och lingon...samt en skinkstek (49.90 kg).

---

...var idag laglydig på Köpmannagatan när jag kom på cykel (den är enkelriktad till mångas förtret och går rakt igenom byn. Stor razzia mot felcyklare poliserna hoppade ut från intet och jag kan säga att de då tog många på den stund jag befann mig i närheten.

---

...ja, jag lämnade en bok och åkte hem från biblioteket med sex böcker. En som frestade mig mycket heter "Författarmiljöer i Stockholm". Kanske en torr titel, men absolut inte om man börjar bläddra i boken. Ytterligare en heter "Ylle & Bläck". På baksidan kan man läsa de intresseväckande frågorna; "Finns det någon rimlig anledning att intressera sig för poeters tröjor och för stickning som motiv i poesi? Kan en tröja fungera som infallsvinkel och tolkningsverktyg till ett författarskap?" och detkan man ju spekulera i.

Fann när jag kom hem en koppling mellan dessa båda böcker I den förra ingår Werner Aspenström och i den andra till sist en dikt av densamme.

Ner slank en bok med titeln "Vad ska valpen heta?" Mest för att få tips på alternativ till Charlie... den tänker jag ta med mig in i sovrummet nu när jag tar en lur... sköna drömmar...ja förhoppningsvis.
Imorse: "Hallo Hallo, Ville bara tala om att pengarna har kommit.
Och med det är valpen (Kragen) tingad åt er. MVH Louise med fam"
YES!

Tillbaka i bibblan:
... En liten bit ifrån, fick jag syn på en bok med titeln "Får hackspettar huvudvärk?" Det och annat finurligt måste jag läsa om hemma tänkte jag... ja vad tror ni? Jag har tjuvkikat vad forskarna kommit fram till...

... Ja sen har jag ju stickat klart mitt förra projekt så det fick bli en "Sticka" bok.

Till sist David och Malins dansskola inkl. cd. Väntar med spänning på vad Mats ska säga när han kommer hem...

På Gärdskan stötte jag på mamman till ett barn jag hade på dagis för många år sedan. Det är vissa som av olika anledningar sätter sig i minnet.
__________

Ännu rent mörkt ute ingen aning om vädret, men annars har det nu blivit ljust en halv timme mer per dag berättade de på Nyhetsmorgon. Härligt! Sånt vill vi höra :) Förresten kan man ha rosa kavaj och ljusblå skjorta... ?... tydligen... skulle kunna tänka mig att han lär få en hel del kommentarer angående detta. Hoppas han pallar trycket och det gör han förmodligen eftersom han ställde upp...

---

Eva-Katrine ska på en anställningsintervju i Malmö i em (Sisters) och sedan en i Gbg imorgon (Filippa K), så jag tänker att hon tar direkttåg från M-G. Idag får jag allt resonera med mig själv i stället under Power-Walken ;). Synd att vi bor så långt ifrån varann Ann...

...så nu har Eva-Katrine rapporterat om intervjun... som hade gått jättebra. Rar och trevlig, väluppfostrad (ja där fick vi en del av sleven), en tjej med skinn på näsan och absolut ett blivande chefsämne blev omdömet. Det visade sig att Eva-Katrine hade sökt arbete som butikschef och det var kanske däremot inte det rätta som första jobb.
Däremot skulle det öppnas en ny butik i mars och hon som intervjuade skulle kolla runt på alla deras övriga butiker i södra och mellersta Sverige för att hitta något annat.

SMS från Irene som fick mig i min ensamhet att skratta så jag låg dubbel. Synd att jag inte kan förmedla innehållet för ett gott skratt sägs förlänga livet!

---

Får väl också hålla koll på tvättstugan, ev. gå över övrigt med hartassen. Funderar vilket roligt projekt som ska vara på tapeten idag... få se...!
Ja det får vänta tills efter luren...
__________

Ann: "Några minus ute, just vinkat av min äkta hälft. Märks vi går mot ljusare tider, och såg solfilmen på TV igår som visade en kvart på morgonen och en kvart på kvällen, gott!
 
Grattis till såld Volvo!
 
"Häftig spis...el? gas?" Nytt under söndagens inlägg...
 
Skall fakturera nu innan kökstjänsten och då bl a tillaga brynt vitkålssoppa (då på svärmors Upo 70cm med vanliga plattor). Svejs!"
  

Inga kommentarer: