Bloggintresserade

söndag 22 februari 2009

Tösnö

...och fastlagssöndag få se om det blir några fastlagsbullar här i Paradiset. Tänker att det inte är riktigt lönt för det är endast Mats och jag som uppskattar det.

Klockan är nu halv 9, de andra sover sött ännu. Men det höll bara i sig i tio minuter sedan dök Mats också upp.
__________

Ann (8.14): "Runt nollan och en hel del ny snö har kommit inatt, granriset under fågelbordet och vitkålshuvudet syns inte under snön längre. Maken gick precis ut för att skotta gårdsplanen med 4hjulingen här".

Ingen ny snö här inte, istället droppar det ymnigt från buskar och takskägg här utanför. Det är verkligen Mats favoritsysselsättning att skotta snö men det lär inte behövas idag. Hanblev sugen på tidningen idag så stack precis iväg för att fixa en. Skulle tro att bilagan kommer med hem. Under tiden fixar jag kaffe...så vi hörs!

Så här efterpå smakade bra med goda bullar serverade till Badrumsbilagan.
__________
 
"... Igår kväll smaskade vi på potatistortilla med tacofärs http://www.alltommat.se/recept?recipeid=4555 och egenmarinerade bönor och såg bl a Melodifestivalen på TV. Mina favoriter var nog Rickfors och Rigo denna gång. Söndag på dig!"

Samma här kan jag ju säga för tortillan blev vi ju bjudna på på kalaset.
Rickfors var bra men jag kan inte se den i det sammanhanget... Molly var ju på alla sätt bedårande men passar den? Har nog hört bättre låtar de andra omgångarna... men programmet har ändå ett underhållningsvärde.
__________

SMS från Eva-Katrine (kl 1): "Nu är jag framme och har träffat dem :) ha det underbart. Älskar er :) helt slut är jag. Vi ska åka och äta nu. Puss" 
__________

Söndagsprojekt nu före reprisen av "Lets dance" städa skoskåp i groventrén. Lite omöblering och rensning av skor inför Charlies ankomst. Kanske gillar han skor som många andra valpar... är ju egentligen emot att plocka bort, men annars gäller det kanske att vara konstant med i svängarna.

Nu nytt under gårdagens inlägg bilder och lite annat... återstår bild från bad i tunna; kommer... nu på plats...

Ann (9.45): "Var ute en sväng med maken som steghållare när han skulle upp på hofsen och kolla vad som stack ut från taket... det var visst nån tillklippt blyplåt som lossnat nånstans ifrån, nu väntar maken bättre takbestigarväder så han kan gå upp riktigt på taket och kolla vad plåten inte skyddar längre... vi bävar för takläkage och tänk om vid nyrenoverade rum...
 
Vicken skare ute! Inte kan harskutt gå ute idag, då skär han av senor och ben, det var så mina tretorn gummistövlar nästan blev halsade... skyfflat trappan från megatung skarsnö, det småduggar och lär vara halt och bli farligt halt ute nu, hua. Fyllt på solrosfrön till de bevingade."

Här i Åhus inte heller nådigt... droppar för fullt ute. Mats har varit ute en vända och fått undan för att undanröja risk att halka och lägga sig i det blöta. Plogbilen körde precis förbi här utanför, och bara någon timme kvar tills Kalle går på sitt pass.
__________
 
"...Pasta, lax och dillpesto till oss idag följt av chokladpudding. Köpte bilaga igår, Aftonbladets var inte slut, när vi besökte svärfar på sjukhuset igen, den skall jag bläddra i till eftermiddagen. Svejs!"

I Åhus skinkstek på menyn. Så nu är också potatisgrytan på spisen. Ungdomarna har precis begett sig av. Skulle tro att Per-Olof skjutsar Anna-Karin till Malmö innan han kör vidare till Helsingborg och ska kolla på fotboll. Lite förtroligt syskonsnack på vägen...
___________

Mats och jag beslutad oss för att ta en liten promenad, men snön töar för fullt snart ingen snö kvar på buskarna här utanför... och vilket slabbedabb... ändå rätt skönt att ut och röra på sig!
___________

Om vi har det milt i Skåne så är det nog ett intet emot värmen på...
Direktrapport från Kanarieholmarna (15.56): "Hej familjen :) det är sjukt varmt här. Måste köpa vatten nu. Är på hotellen och tränar idag. Vi får se hur det går. Har träffat en jättesnäll tjej. Hoppas ni har det bra. Saknar er Puss."

Skulle tro att du menar tränar på hur du ska sköta jobbet... är det inte så?
___________

Afternoon Ann (17.32): "Inte mörkt än!! Jippie!
 
Före maten besök hos svärfar och stanna till på sjukhusets Apotek efter salivspray till törstande svärfar. Efter maten en promenad, hemma blev det kaffe med chokladpudding och vi tittar på missade tv-program, precis betat av Bygglov, nu tror jag House från tisdagen väntar.
 
Sanslöst, halv sex och ljust ute, härligt! Det har töat rejält här idag, vägen ren på flera ställen, skogen helt avsnöad".

Inga kommentarer: