Bloggintresserade

måndag 16 februari 2009

Solariemåndag

Ann (6.31 i Värnamo): Vi har -9.9C och än har det inte ljusnat ute, precis vinkat av maken som for till jobbet.

En halv timme senare i Åhus har jag vinkat av Mats. Ljust; Ja!

Visst känns det bättre att börja dagen så här tillsammans? Dessutom blir det mer av dagen när man kommer upp. Möjligheten finns ju att kura ihop en liten stund därefter ändå.
__________

Har också listat upp mina förslag på tänkbara sysselsättningar inför sportlovsveckan. Ett smörgåsbord att småplocka ur. Tänkte att Eva kunde göra detsamma så får vi se vad det kan bli.

... så länge bäddar, plockar, tar in ved (det är ju rätt kallt ute, men hur?), fixar med diskmaskinen, kör igång tvättmaskin-torkskåp-tumlare.
__________

... kollar min släktsida... Har nu fört in en bit av det material du fått i din hand Runo kollar av efter hand det jag redan har men en hel del kul nya uppgifter med boupptecknaingar etc. Så nu var det klart!

---

Du undrade ju tidigare vad jag noterat med bröstsjukdomar i vår släkt; ... det ser ut som även Ola Lundbergs far, om nu denne var Mons Monsson vid 50 års ålder drabbades av Håll och Styng och att detta blev dödsorsaken 1784.

Mons Monssons hustru Boel Olasdotter, gifte sig 1756 och hon levde sedan till 1814i Västra Torup när hon fick Wattusot.

Paret fick ett par tvillingpar liksom sedan Olas son Måns och hans Karna. Även namnen går igen så det verkar väl rätt troligt att det kan vara så... även om Ola (Måns) Lundberg i så fall är född 1770 inte 1750. Men eftersom dessa båda Olor båda var ryttare och namnet Lundberg taget i armén så kan det ju mycket väl vara så att de stött på varandra och att Ola Månsson sett upp till Ola Lundberg och därför valt samma namn...?????
__________
 
Ann: "Synar mitt förslag om stadgeändringar inför årsmöte, läser onlinetidningar och surplar kaffe. Snart lite hushållssysslor. Grått ute, ser ut att bli mulen dag, stor kontrast till sista dagarnas högwattssolsken!"

Solen lyser med sin frånvaro även i Åhus!

... Annat var det igår, när vi gick på stranden och det var så där härligt varmt som det kan vara mitt på dagen när solen står högt på himlen... inte ens en krusning på havet... mängder av glada flanörer med kameror och kikare i högsta beredskap...
då fick vi syn på ett sällskap som tagit med grillen till stranden och nu stod där och njöt en grillad...
__________

Irene(9.52): "Jag har tvättat ett par maskiner :) och diskat en stor disk, sen har jag hunnit prata med både mor och far i telefon och Jonas lite, vi ska ses idag när han slutar på stan. Lite palesticm (vad ä'r det?), behöver, och så får vi umgås lite samtidigt. :) han sluta redan 10 i 12 idag. Just nu sitter jag och äter frukost. Rostade mackor med stekt ägg på. Mums:)..."
---
... samtidigt som Eva-Katrine äter sin frukost och jag tar en slät kopp till sällskap.
__________

YES!!! (10.05) nu vakna solen... dock inte molnfri himmel i Åhus. Lite fram och tillbaka idag, så Eva-Katrine och jag gjorde slag i saken och besökte byns ena solarie. 20 minuter och brun som en pepparkaka (sa E-K) efteråt (röd sa Mats när han kom hem). Ser det inte själv. Men rätt "skönt"... 17-18 år sedan sist... ska sanningen fram så fick jag lite olika slags känslor i "buren" för säkerhets skull kolla jag locket ett par gånger så det gick att öppna... tyckte att dörren öppnades flera gånger, men det var bara inbillning. Jaja man é som man é! På kuppen blev det en promenad och extra "lov" när vi gick hem.

Strax dags för "eftermiddagsHouse"...
__________


Tänkte att jag bara måste visa min orkidé som blommar med 33 blommor samtidigt på fyra stänglar. Tänker att t.o.m du som har sån tur med just orkideér Nisse hade blivit impad!


Kotletter och klyftpotatis i kväll.

Inga kommentarer: