Bloggintresserade

onsdag 11 februari 2009

Vit onsdag blev blå



Alla bilder jag tar med mobilen blir numera blå... måste vara något galet!

Ann: "bilder... ja du, titta på displayen när du skall ta bild med mobilen, hoppas du har valet 'inställningar' och där kanske kan ändra mellan skymning, landskap, snö, strand och annat och få bättre bild :-) ?"
__________

Godmöra... "en morgon när vi vakna var hela världen vit...och vi tror nu att vintern har kommit hit" ... Det har snöat säkert 8-9 cm i Åhus under natten. På större ytor och på buskarnas grenar ligger mellan 10-15. (Rätt vackert att blicka ut på men thats it). Vi var uppe tidigt, ja tidigare än vanligt idag. Som vanligt morgondopp and so on. Mats har skottat ut bilen, sopat, värmt upp och gett sig av till Finja (med extra tidsmarginal just idag).


Ann Värnamo: "En cm ny snö inatt, vi tror mer kan komma kanske idag när snön drar över landet. Ha nu en bra dag och kör försiktigt Malmö t&r!"

Det brukar vara sämre väglag neråt Malmö så det här var ju inte vad man önskade. Vi skåningar är ju så ovana vid snö- och halkkörning, så det finns säkert en hel del som blir tagna på sängen. Själv undrar jag om det är värt att kanske riskera livet för en Cog Med kurs. Men vi får väl se...Här slutar det då inte att snöa. Större och större flingor.

Ann: "Här snöar det oxå, men än bara minilite små stickande flingor."

__________

"...Mina VAM-dagar slut, maken prompt på bena idag och kallar sig arbetsför :-)"

Ingen erfarenhet av vad VAM-dagar står för (men blir kanske tids nog...)
... det där med maken känner jag igen både för makens och egen del... men kanske man skruvar upp takten idag när det ser ut som det gör med jobb och allt. Fast det gäller nog inte alltid, vi diskuterade det senast igår kväll för som Mats sa det är många som oxå resignerar när de blir av med sina jobb och inte längre känner för att bjuda till... lite av det du oxå beskrev Ann vid era permitteringar?

Anns kommentar härunder: "VAM-dagar = vård av sjuk make..."

AHA!!! Motsvarighet till VB- vård av barn men obetalt!
__________

Ja som ni ser har jag beslutat mig för att stanna hemma tänker inte riskera livhanken! Där kom man lite av sig, det hade jag inte räknat med men kanske tvätt och strykdag istället... rätt tung i huvudet och det snöar fortsatt... och fortsatt lika mycket när klockan är 15. Undrar om det är House idag?... snöar än 16.40...
__________

Bläddrar en stund till i Bladet Karen Blixen står för dagens citat på ämnet ÅNGER
"Den som vill leva om sitt liv har inte levat."
__________

Så nu kan jag avslöja att jag har varit på intressant besök i Beijing! Kinesiska muren är verkligen ett imponerande byggnadsverk. Det förstår man än bättre när man så här konkret får se delar av den! Tack!

...så väntar tvätten! Såg precis hur Kalle susade förbi med sin bil... undrar, då ska han nog jobba idag...
__________

Så nu ringde den som intervjuade Eva åter från Malmö. Det blir den som får tjänsten som ska utse sina medarbetare hon hade skrivit mycket goda vitsord ang Eva. Klart inom 1-2 veckor. Man kan ju hoppas! Kanske hinner Göteborg före de skulle lämna besked redan innan fredag.
__________

Eva-Katrine har power-gått i 45 minuter. Det hade då inte jag fixat i denna snön så jag hoppade. Vägarna hade varit dåligt plogade berättade hon efteråt. Jag har däremot haft ett gympapass och nu sist dammsugat. Tänker skita ner snön strax; finns det något härligare än mattor som är snösopade?

Anns kommentar härunder: "Mmmm, bland det bästa med nysnö, ut med mattorna :-) in med dom fina och glänsande!"

__________

Snöboll på dig skrev du Ann. Synd att vi bor så långt ifrån varandra annars hade det faktiskt varit rätt kul... jag kunde ju kontra!
__________

Ann: "Slutat minisnöa här. Funderar på om jag skall till stan idag, eller imorgon...

Ser att du gjorde slag i saken... farmor brukade säga skjut inte upp till morgondagen det du kan göra idag...

Ann: "Yes, jag tog eländet vid hornen och for till stan, mobilbilden skulle precis visa dig att jag kom iväg och väglaget härikring :-) Var på f d Eko, nu City Gross, och saknar sortiment... tänkte nåt nystan, för att få igång fingrarna och få tiden att gå, men ack inget sånt i sortimentet där inte, nähä. Tänkt på min blivande stora svarta matta, men... känner inte för den nu, men i brist på annat kanske den åker fram med virknål och allt".

2 kommentarer:

Anonym sa...

VAM-dagar = vård av sjuk make....

Anonym sa...

"Tänker skita ner snön strax; finns det något härligare än mattor som är snösopade?"

Mmmm, bland det bästa med nysnö, ut med mattorna :-) in med dom fina och glänsande!

Ann