Bloggintresserade

onsdag 4 mars 2009

Ledigonsdag

Dagens citat i bladet på temat bansliga: "Det finns inga fullvuxna män. Därför får kvinnor välja det barn som passar dem bäst" (Ingmar Bergman)
... vidare kan man läsa intressanta vargfakta på B13 (Källa: KPwebben.se). Kanske något för er familjen Mattsson som ska till Kålmården i helgen och hälsa på vargarna.
__________

Ann: "Morning, Ytterligare en grå dag med temp runt nollan. Det töar fortsatt.
 
Tvättmaskinen byttes igår, nya knappar att lära. "
Men du verkar ju vara en teknisk tjej... en mobil utgör tex inga hinder för dig... inte heller grovgöra som att klyva ved...

"... Klöv ved med maken sen eftermiddag".

Inte heller köra traktor, hushållsarbete, handarbeta... listan kan göras lång.

"... Dessvärre kör jag inte traktor, inte gjort än, men det är på tapeten att maken skall lära mig, men jag kör fyrhjuling om det var den du menade, med släp å backa kan jag :-) "

Just den var det jag menade :D
 
Tack för den lille filmen igår förstod vinken fast den var fin... skulle kanske passa på att filma nu när han sover i stillhet... men då kan man ju lika gärna ta ett foto?
__________

"... Idag möte med nytt företag som startat och söker personal på Arbetsförmedlingen. Klem!"

Jag önskar dig god lycka!!!

"... Det var spännande informationsmöte med helt nytt företag och helt ny affärsidé, handlar om dygnetruntbemannad, inhägnad parkering mest riktad till tung yrkestrafik men oxå till privata husbilar som behöver övernatta i lugn och ro utan inbrott vilket vår region är ytterst drabbad av med E4:an och 27:an tungt trafikerade, krysset här Sveriges mest trafikerade kryss. Kände igen ena ägaren, vet inte varifrån eller hur men han kände igen mig med så han kan nog berätta vid tillfälle om vi jobbat ihop eller studerat ihop. Skall hysta iväg ett brev till dem, så får vi se om intresset är ömsesidigt eller bara jag som har intresse av deras affärsidé och omväxlande sysslor".

Låter väl som om det skulle kunna vara något eller?

Mats har ju också fått reda på att han var mest intressant för den där halvtiden... men vi får väl se vart det bär hän. Det är ju andra saker att komma överrens om. 
__________

I Åhus har morgonen passerat i lugnets tecken. Är ju som ni känner till vid det här laget... för min del ledig. Har skött om morgonsysslor som att bädda, ägnat tid åt tvättstugan, fått undan efter frukosten...
__________

Promenaden runt kvarteret låter vänta på sig än så länge... Charlie har somnat i en hög vid min sida... efter att ha busat hela morgonen. Mats har vägt honom nu på morgonen och i gissade på 5 kg och det visade sig på vår våg vara 5,5 kg. I eftermiddag ska han får klorna klippta för imorse råkade han riva mig i pannan. För tillfället har han också väldeliga bekymmer med sina tänder... det verkar klia som bara den.

Så nu har vi gått/sprungit en runda och nyss kommit innanför dörren (10). Solen lyser nu från en klarblå himmel.
__________

Jag kan hälsa från Irene som jag har pratat med en god stund nu på morgonen. Flera goda skratt tillsammans... Vad skönt det är att skratta... det gör något med oss människor som behövs i vardagen och för att möta även det som inte är så positivt...

Läs vidare i Aftonbladet: http://wwwc.aftonbladet.se/halsa/0008/05/skratt.html
"Det är som en inre joggning. När du skrattat rejält med någon känns det skönt i kroppen. Musklerna slappnar av rejält och lugnet lägger sig. Det blir lättare att bryta tankespår, därför är det också bra för kreativiteten".

Artikeln rör i huvudsak hur man kan nyttja humorn på jobbet. Med hjälp av den kan vi lösa upp konflikter och få i gång kommunikationen sinsemellan. Klokt använd där ingen trycks ner eller blir mobbad förmår humorn leda till ett positivt arbetsklimat.
__________

Dagens örongodis Sofia Karlsson/ Märk hur vår skugga (Fredmans epistel nr 81); hittade jag inte
... men låten med Maya Månhav http://www.youtube.com/watch?v=raWqNja7PfQ

... samt Sofia Karlsson i "Spela för livet": http://www.youtube.com/watch?v=Jylh41e_mLc&feature=PlayList&p=3CE6025E9F2DC1F3&playnext=1&index=21
__________

Mor (rapport från Västerås): "... Snöhögarna är fortfarande höga. Men cykelvägen är nästan helt isfri. Så idag har jag varit på vårens första cykeltur. Till Coopforum med sopor och handlat billigare kaffe..."
__________

Ann (afternoon) : "Solen kom på förmiddagen och lättade upp! Lyser fortsatt från vitblå himmel. Idag ute utan halsduk minsann :-)...

... Packat upp varor. Ätit senkommen middag, kokat potatis till morgondagens fiskbullar i dillsås och nu dags söka jobb, igen, sökte ett annat skriftligt imorse. "
__________

Tre kvartersrundor under dagen, skrivit en del på mitt bokmanus, filmat och försökt skicka 3 ggr från mobilen misslyckats varje gång och nu gett upp för idag. Såg däremot dina fina filmer Jeanette alla kan utom jag ser det ut som...

Vi har precis festat på kycklingsallad med feta och diverse grönsaker samt Thousand Islanddressing. Ikväll den danska serien.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej! Kan rekommendera mera örongodis, med samma sångerska Maya Månhav, God bless the child! Även den finns på youtube, det är så man får ståpäls:-)Mvh/Kajsalisa