Bloggintresserade

fredag 6 mars 2009

Glassigfredag

... på mitt nya schema läser jag slutatiden 11. Hur låter det?

Åkte med Mats nu på morgonen när han skulle till Finja. Igår fick han besked att Osby nappat på honom till sitt projekt. Så då blir det att fylla upp den andra halvan där under en begränsad tid. Nästa vecka ska han också på en tredagars "starta eget kurs" genom trygghetsrådet. Ser hoppfullt ut för oss ett tag till alltså.

Fortsatt grått ute, igår glimtade solen till precis när bussen anlände till Åhus... men det visade sig sedan vara högst tillfälligt... vårkänslorna åker berg och dalbana...

Ann: Arla morgon och det ljusnar ute, verkar grått idag med. Inte mycket snö kvar nu, snart bara högarna efter skottning och plogning!
 
Tänkte mig till ett café redan vid 10 idag, fika med före detta jobbarflickor och sen kort ärende i stan..."

Låter mysigt kul att ni fortsatt håller kontakten!
__________

"...hem laga falsk fläskfilé med klyftpotatis till fredagsmiddag och äta med maken han slutar ju tidigare fredagar".

Falsk fläskfilé i örtsås
För 4-6 personer.

Mycket gott och enkelt att göra. En rätt till vardags eller fest. Ser faktiskt ut som riktig fläskfilé där det ligger i såsen!
Kan serveras tillsammans med kroketter, potatis, potatismos, ris, pasta eller pommes. Och naturligtvis en stor, härlig sallad!


Ingredienser

750 g fläskfärs 
2 msk aromatkrydda

Sås:
2 dl matlagningsgrädde
2 dl creme fraiche
2 dl franska örter creme fraiche
Kinesisk soya
 

Gör så här

Blanda färsen med aromatkryddan och forma till en lång "fläskfilé" inuti ett gladpacksplast. Lägg i frysen tills den är så pass frusen att den går att skära i skivor.

Skär i skivor tjocka som fläskfilébitar.
Stek dem gyllene i smör/olja. Lägg i ugnssäker form.
Blanda grädden, creme fraiche och soyan i stekpannan.
Låt såsen småputtra och häll den sedan över köttet.

Gratinera i 225 gradig ugn tills rätten genomstekts och fått lite färg, ca 20 minuter.


Glömde persiljan...
---


Just så gick våra funderingar under gårdagskvällen... falsk fläskfilé låter gott, vi kommer nog att linda in den i bacon, klyftpotatis antagligen eller... Eva-Katrine hade sett utländska nypotatis igår och blev väldigt sugen. Vet inte riktigt hur många vi blir ikväll men stora dotra Anna-Karin kommer efter jobbet... kanske Per-Olof dyker upp redan idag.
__________

"... och nånstans klämma in tvätt och lite dammsugning. Morgonkaffe på dig!"
__________

Fick detta lilla gulliga SMS när det var dags att åka hem:



Vi längtar efter dig!
__________

Förresten provade Eva-Katrine att hjälpa mig med en kortsnutt på mobilen samt skicka... det gick inte så kanske det är något fel på min mobil då inte vet jag... men nu ger jag upp. Ska se om jag kan skicka på datorn istället i helgen.

Em. kl 14 fortfarande lika grått ute. Jag har hunnit hem dammsugat och torkat golven. Har inte bäddat idag tänkte rena lakan, måste nog vila en stund först. Får se om Charlie vill. Vill själv vara något sånär utvilad när dotra kommer hem.

Eva-Katrine och Milla har åkt till stan och till Fjälkinge för att lämna Boy (Millas föräldrars hund) på Pensionat nu när de ska till Kolmården. Sedan skulle töserna gå och fika (en fikadag idag verkar det som) samt sen handla på Maxi.

Till kvällen vankades istället panerad snitzel och stekta potatis i Åhus.

Omröstning det stannade vid "Så ska det låta". Ungdomarna tänkte sig till bowlinghallen... när de skulle ringa och boka bana fick de reda på att hallen tänkte stänga pga för lite kunder... ? En fredagkväll i Åhus och här finns inget annat att göra utanför hemmets väggar.

Inga kommentarer: