Bloggintresserade

tisdag 17 mars 2009

Långtisdag

... så var det långa tisdagen igen... tänker att veckorna går väldigt fort. Rensade lite i en rabatt igår för att ge plats åt vårlökarna som är på gång upp. Fortsättning följer troligen under morgondagen. Men, bara lite, för sedan på torsdag är det studiedag (dvs lång dag igen).

Tavlan utanför mitt fönster ser ut som den brukar, möjligen något mer blått... men även mer mörkare grått. "Ganska torrt" men allt är ju relativt.

... Vad skådar mitt högra öga, kan det vara solen som vill titta ut ?! Klockan är nu 7.50, ett skönt ögonblick!

Ann: "Blandad himmel, lite blött på rutorna, det regnade igår kväll och har nog regnat senare inatt med. Det har vräkt ner inatt sa maken som slog en signal från jobbet.
 
Kul att du också såg hallåans vitgröna puffiga klänning/bussarong (?) på tv4 igår, den var fin, halsrynket speciellt, inte smock såg nästan ut som rynkband á lá gardin :-)"

Föreställer mig också en lite kortare kreation... Jag gillade också halsringning men den föll inte Eva-Katrine i smaken (däremot resten).
På tal om det, var det inte igår man fick sy smock på syslöjden på mellanstadiet. En liten vit och rosarutig klänning med tillhörande puffbyxa till...
__________
 
"... Såg reklamen sen med långklänningen, det är Lindex's. Kolla http://www.dagensmedia.se/mallar/dagensmedia_mall.asp?version=222632 http://glamour.se/mode/trend/2009/monstrat-pa-lindex-i-var/index.xml och du ser bild och video på maxiklänning med mönster á lá quilt "Power of prints". Jag är nog mer tight och push up-smak upptill än trekantsbh, men kjolen och vidden gillar jag skarpt :-)"

Så nu har jag varit inne, och jag kan säga att jag gillar skarpt det jag såg... alltså helt i min smak!!! Hamster som jag är kan jag antagligen gå på upptäcktsfärd ibland mina gamla blåsor... det är ju bara ett litet aber formatet har ju ändrats...

Har ju jobbat lång dag idag (till 17.00), så på lunchen tog jag en runda i det glassiga vädret. Kolla Lindex skyltning och har nu sett blåsorna i länkarna live. Den långa blev jag lite besviken på inte riktigt så snygg i verkligheten som jag hade förväntat mig. Sen var jag inne på Indiskan en svingsa och konstaterade att jag gillar deras sortiment igen. Har varit besviken på dem ett antal år och aldrig hittat något frestande där... inte alls som förr. Kapp Ahl hade också rätt mycket snyggt. Men nu handlar det bara om det jag hann se när jag ven genom butikerna.

Sen fick jag SMS från Dig Irene, skönt att du fick sova till idag. Du skrev klockan 12.33: "Ingen sol här än vad jag har sett. Har en hel del att göra idag, fick inget gjort igår, så dubbelt idag... Och så i nästa sekund: "Nu skiner solen B-D"

SMS från Eva-Katrine: "...han är lika jobbig som vanligt :) vi har precis varit ute och lekt i vårsolen :)"

__________
 
Ann: "... Igår himla rastlöst, vedade tidig eftermiddag då maken slutade tidigare och jag lyckades så klart bryta en nagel, ända in..."

Låter vansinnigt ont... hur redade du det själv? Kanske inte så bra att hålla på med ved om du är ensam hemma?... läste lite noggrannare och såg då att du nog inte hade varit ensam ändå! Klokt!

"... Thé och hembakt colabröd och potatisbröd på kvällen."

I Paradiset vankades fillimpa (rekommenderas) med pannbiff och mjölk.
Sen somnade Mats som en stock... som steg upp 4 och inte kom hem förrän 21.
__________
 
"... Kul se bild från din route var morgon :-)"

Ja det är ju ingen precis vacker omgivning du ser på bilden men på fågelskådardagen ser du fotografi ett stenkast därifrån vid kanalen. Den korsar jag ju liksom bussarna mellan där jag står och gamla "sjukhusområdet"
__________

Ann: "Så sabla rastlös. Eftersom fd jobbflickor har träff också tisdagar vid en bro i stan kl 9 för att gå långpromenad jäms med ån till udde vid sjön vi tidigare bodde och tillbaka igen, en tur på dryga timmen så for jag in till stan, vi blev sex, och vi mötte flera på vägen, solen strålade och vinden ven och det drog i smalbenen :-) med pratpauser blev kl 10:45 innan jag var tillbaka vid bilen".

Vad kul ändå att ni håller kontakten. Det blir ju lätt så att man blir isolerad när man av någon anledning inte längre har något jobb att gå till. Vet att innan jag slutligen hamnade på min halvtid så fick jag göra upp ett schema över veckans dagar för att portionera ut sysselsättningar. Imorgon planerar jag och Eva-Katrine att ut och räfsa. Man kan ju hoppas på att det fina vädret håller i sig även imorgon.
__________

"... Därefter handla proviant och sen hemma vid 12-snåret och det var typ 9C ute. Jag såg ut och kände mig som trollet Plupp i frisyren :-D hade såna där pälsbeklädda öronskydd men inte mössa. Packa upp, kaffepaus, lite senare middag och... jag tuppade nog till framför tv:n och Diagnosis Murder :-) Det blåste som f-n och jag trodde markisen skulle fara av huset när jag låg och blundade, men nu tycks det mojnat lite för jag kom precis in efter att ha tänt i vedpannan. Fortsatt rastlös, tror det blir vedklyvning när maken kommit hem en 2 kubik eller så, sen tar vi kvällen.
 
Kanske har du tuppat och hämtat krafter och ser på ... vad var det nu igen, House?Svejs!"

Nej du just idag missade jag House för eftermiddagsmöte på jobbet. Det började klockan 15 och slutade 17. Därefter fortfarande strålande solsken så när Mats kom och hämtade mig så bestämde vi...

... att vi skulle ta en tur till stranden med Charlie. Eva-Katrine följde också med och därnere träffade vi Kerstin och Max. Mats kusin och hennes lilla Westie... oj vad kul småhundarna hade där de yrde runt i sanden. Så fort solen gick ned så blev det genast mycket kallare och nu är det skönt att vara hemma i Paradiset igen.
__________

Potatismos och korv i all enkelhet ikväll.

Roligt att höra att det blev förlängning på jobb för dig Pe-Olof visserligen i nuläge bara som ett ett års vikariat, men ändå. Det måste ju betyda att de inte är beredda att mista dig!

... Skulle tro att det är Bygglov och House på tv ikväll... sen sussar vi säkert... och jag långt innan tom. Hann se allra första början på Bygglov sedan knoppade jag in i fårskinnsfåtöljen... vaknade till när textrullen gick igång men bara för att släpa mig in till sängen...knäppte igång House och sov sedan vidare.
__________

... Så då var du vaken mycket längre än jag tisdagkväll Irene. Trots att du har massor att göra har du tagit dig tid att föreviga ett recept till mig och Ann och alla er andra läsare TACK!!! Jag har sagt det förut du är en PÄRLA för att du har det så naturligt i dig att du mitt i allt tar dig tid och ork att tänka på andra! Se bara härunder:

---

Kommentar från Irre (20:41):
Recept på: Enkel billig väldigt god
pasta med pastasås :)

Cremé Fraiché eller
Turkisk yougurt (billigare)
Grädde
Curry (gärna orientalisk)
Basilika (går bra med torkad)
Salt
Krabsticks 1 förp (ca 20 st)

Lägg i Turkisk yougurt & grädde i stekpannan,, krydda med Cyrry, basilika & salt efter egen smak...
Orientalisk curry är väldigt stark så var försiktig med den,,
(använd gärna vanlig + orientalisk)
Men det ska gärna vara lite "sting" på såsen,,
"Pressa" isär crabticksen så dom strimlar sig, skär av på mitten...
Rör ner dom i såsen.

Koka pennepastan samtidigt,,

Snabbt,, gott , billigt & enkelt :)
Smaklig spis,,, ;)

Kramizar Irre Virre"

Kommentar från Ann härunder: "Tack yster Irene för tips på billig mat :-) kyrkråttAnn... Apropos billigt, jag har upptäckt att Arlas Meze yoghurt naturell är billig och görfin :-) och har således lämnat Lindahls mejeris turkiska o grekiska :-)"

3 kommentarer:

Irre Virre sa...

Recept på:
Enkel billig väldigt god pasta med pastasås :)

Cremé Fraiché eller
Turkisk yougurt (billigare)
Grädde
Curry (gärna orientalisk)
Basilika (går bra med torkad)
Salt
Krabsticks 1 förp (ca 20 st)

Lägg i Turkisk yougurt & grädde i stekpannan,, krydda med Cyrry, basilika & salt efter egen smak...
Orientalisk curry är väldigt stark så var försiktig med den,,
(använd gärna vanlig + orientalisk)
Men det ska gärna vara lite "sting" på såsen,,
"Pressa" isär crabticksen så dom strimlar sig, skär av på mitten...
Rör ner dom i såsen.

Koka pennepastan samtidigt,,

Snabbt,, gott , billigt & enkelt :)
Smaklig spis,,, ;)

Kramizar Irre Virre

Anonym sa...

Tack yster Irene för tips på billig mat :-)

kyrkråttAnn

Anonym sa...

Apropos billigt, jag har upptäckt att Arlas Meze yoghurt naturell är billig och görfin :-) och har således lämnat Lindahls mejeris turkiska o grekiska :-)