Bloggintresserade

onsdag 18 mars 2009

Friluftsonsdag

... godmorgon... och redan solig 7.30... himlen alldeles blå... löven ligger där de ligger... och det lär de en liten stund till... tills solen lyckats värma upp jorden något...

... då tänker jag att Charlie och jag ska bege oss ut. Lär kanske inte bli så mycket gjort som jag skulle önska för killen gillar räfsor. Något som farmor också brukade säga: "att det man har gjort, det har man gjort!"

Vårtecken från Eskil: "Staren sitter på taknockarna i Sätaröd och småjazzar. Först hörde jag bara ljudet, sedan kom en liten flock flygande för att gå in för landning".
__________

Ann: "Good morning sunshine... tralalalalaa... Du vet den där gamla dängan, var det hippietid kanske, passar in med långklänningen isåfall :-) Felfri himmel idag! Totalt blue!"

Goodmorning sunshine... det var inte igår, men vilken härlig låt! Absolut tidigt 70tal eller möjligen slutet av the 60ies, säger Mats...
 
"... Var klänningen live en blek kopia av video och bild? Okey, har ändå inte råd köpa den, och vill inte, som 'alla andra' utan hellre nåt lite annorlundare".

Ja precis så skulle jag beskriva det, själv om jag nu åter skulle slå mig in på den banan passar nog de starka färgerna på Indiskan ännu bättre... precis som många äldre damer har jag upptäckt att lila är en färg som jag verkar växa in i... :D


Ann: "...Jag får botanisera fram min klänning från... 1993 eller var det 1994, svart från Indiska med mönster, wonderbar, den är betald :-)



Så småningom lär här komma ett foto som jag tror kommer att få dig, och kanske andra att dra på munnen... får inte igång scannern, försöker igen senare...

Så länge ett som jag redan hade scannat in. Likadan men annan färgställning?... Ja, eller snarlik!



Kanske syns även mönsterbården här. Året är 1996 ( en klar favorit möjligen finns den kvar men kanske inte den måste i stor sett vara utsliten).



Ann: ""Fniss, de är bra lika varandra våra klänningar :-) Jag har kommit på min är från 1994, när jag jobbade på Skandia Liv (före skandaler och nu bonusar alltså :-D) Gbg, den varmaste sommaren jag nästan kommer ihåg".

Tänkte kanske att det kunde vara intressant att se vår lilla pärla som vi hade med oss genom Europa det året jag fyllde 40. Här i Slovenien. I denna lilla vagn låg vi alla (6 pers) Anna-Karin 16 år och jag ej med på bilden.


__________
 
"... Får vi se bild av gula kreationen från catwalken tro?"

Få se om tösabiten vill prova igen... ja det kommer säger Eva-Katrine här bredvid. Hon tänker sig till stan om en stund... jobbsök... sommararbete har hon fått om det inte blir något annat napp i kassan där hon brukade jobba förut. Fördelen är närheten till jobb och stranden på ledig tid.
__________
 
"... Lite stel i benen idag, men kom både ur sängen och ner för trappan. Mest öm under ena foten tror jag. Jo, utöver långpromenad blev det 2 kubik ved klyvd och staplad igår. Vi fick sallad, dressing och bröd och följde 4:an från Halvåtta hos mig, via Bygglov till House innan John Blund kom".

För mig låter det inte särdeles konstigt att du var både stel och öm i kröppa när kvällen kom. Om än kanske ännu värre idag?
__________

"... Åh, tror du fått en släng av vårpigghet! Först långdag på jobb, sen fönstershopping och strandpromenad, jag tror du sov tidigt igår och gott under natten :-)"

:)... haha tänkte inte på det... visst var det en intensiv dag och jag har ju bara halva kapacitén både vad gäller arbete och nöjen! Men du vet med min personlighet så behöver jag även påminnas och höra det utifrån emellanåt :)"
__________

Under gårdagen kommentar från lilla Irene som delger oss alla ett favoritrecept, samt respons.
__________
 
"...Här luktar lite illa, lite halt på golven... Jag sprayade igår innan jag åkte och medans katterna var ute. Jag lider av svarta flugor här, mest i de gamla orörda delarna men de sprider sig till också nya fönster mm så när maken berätta det finns nåt som heter flugspray blev jag så glad och åkte bums till Lantmännen och köpte en flaska. Jag lämnade vinden (oinredd och äcklig) till maken för där uppe frodas de kan jag tänka.. urk och kräk. Gu vad jag saknar mitt gamla hem. Solsken på dig!"
__________

... och du Ann, man tackar för länken till att utöka vokabulären med ord som staycation, furcation, frugalista ni andra får spekulera vad de nya orden kan betyda...
__________

Så nu har jag pratat med mor rapport från Västerås rätt mycket snö ännu, Jeanette har sålt en av sina goa valpar. Dem kan den hågade kolla på till vänster på hennes blogg. Nu vet jag Christin att du håller på med köket och att det blir ett Ikea kök den här gången (för den som undrar är Christin ännu en syster bosatt over there). Får oxå gratulera Benjamin som kommit in på universitetet! Under tiden som vi pratade i telefonen plingade det till inne i arbetsrummet. Mobilen... jag hade precis innan telefonen ringde i köket skickat iväg ett SMS till Irene. Och nu svar:

Irene: "Telepati :-D , här skiner oxå solen från klarblå himmel, ett gott tecken 8-D Det är idag jag läggs in... rädslan har gått över i nyfikenhet, Fniss :D Undrar hur det kommer att gå vägen... Hoppas, hoppas :-P En ny upplevelse börjar imorgon. Jag får vara med om något som jag aldrig har varit med om förut. En erfarenhet klokare :D Så, nyfiken och nervös är mina känslor just nu...

Här känns det inte riktigt som det vankas vår än, eftersom det ligger mycket snö kvar ute...

... hur går det med löven då? Eller har Charlie ätit upp krattan? Hihi"


Absolut rätt nära sanningen! Det får bli i etapper har jag märkt... kanske är jag klar när du kommer, vi får väl se... annars får du kanske se mig därstädes först...
På tal om löven tänkte pausa en stund så Charlie kommer till ro och lurar till en stund... sen ska jag smyga mig ut på framsidan och se om jag kan räfsa vidare sen får han komma ut genom springan som jag lämnar öppen för hans skull.

"... upplyftande ord...jag klarar det här... jag har bådas hjärtan på mig nu. Så ni är lika nära mig hela tiden..."

Vi hörs! Återkommer angående frisyrerna :)
__________



Så ett par mysiga foton på våra husdjur som ser ut som om de håller på att bli såta vänner



__________

Förresten köttfärspaj i kvällningen. Mycket köttfärs i frysen! Blir till att variera i olika former.


Magarinet slut... här en variant (eg. GI-recept)
Pajdeg:

1½ dl grahamsmjöl
1½ dl mjöl
½ tsk salt
3/4 dl olivolja
½ dl vatten

__________

Ann (11.30):
http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=90&d_id=15&lang=se
Blev lite sugen, tänkte virkat, väst, bolero sommartunn och hitta detta mönster, men 750 grams åtgång ger 15 nystan á 31 pix, se det går inte.

... Sådär, nu är diskmaskinen klar med delar till kaffemaskinen som jag glömt rengöra (sen svärfar) och även tvättmaskinen, så svejs så länge."


 

Inga kommentarer: