Bloggintresserade

lördag 14 mars 2009

Lögaredagen

... tidig lördagmorgon... Charlie och jag har precis varit uppe en vända och stökat om lite av varje bla gett lilla "Livan" sitt morgonmål.

Ville bara tala om att det kändes rätt milt ute just idag... och att fåglarna redan sjöng hejdlöst. Det bådar gott för dagen... hoppas kan man... här har "all" snön försvunnit... och jag hoppas att ni andra som vill, blir av med resterna under dagen.

Nä nu ska vi knyta oss en stund till... vet inget om dagen ännu... mer än att den gula ska avancera idag.
__________

Ann: "Vakna till dimmig lördag, mildare och töigare. Gårdagens brandsyn av pannrum genererade felfritt protokoll, mästaren önskade ha vårt pannrum som skolexempel :-) på hur det skall vara. Senare idag skall vi klyva mer ved. Låta tankar tänkas om svärfar i relativt monotona arbetsmoment och med motorljud från klyven runt oss...
 
Gott att höra att Olivia lever och frodas om än med ny familjemedlem :-)"
__________
 
"... Så syateljén har öppnat i Paradiset, blir spännande att följa era alster växa fram!"

... Full rulle var det i nålen... här sitter Eva-Katrine i farten, som ni ser med latmanstråd...










Anns kommentar härunder: "Ursäkta lekmannen men vad är en latmanstråd...? Tråckeltråden?" :-)"

Latmanstråden är den, som är så lång så armarna nästan inte räcker till... och där man utmanar knutarna. Allt för att inte behöva trä nålen så ofta :D ... ett gammalt uttryck som farmor brukade använda... någon som har hört det förut... mer än jag och min familj?

Ann: " Åh, jag förstår precis :-) En lång tråd, gärna dubbel nästan, trädd istället för träda fler :-) fniss-"


Aktivitet i sömmerskeateljén. Få se om det blir något foto framöver...



Ja blåsan är ju inte klar än den är inte upplagd och dragkedjan inte isydd. Men här provar hon i allafall tillsammans med mitt vikingaskärp. Total materialkostnad 30 kronor... dragkedjan från ett kasserat plagg... nästan som hittat och fräsch!
__________

I Åhus har vi frångått våra vanor idag, läst morgontidningen i sängen... jag har gått en rätt lång runda med Charlie. Slog följe med Elsa på vägen, numera pensionär men tidigare jobbade hon på Rönnowsbadet så hon är många barns Elsa i byn. Trevligt med en pratstund så här på morgonen om mer och mindre djupa ting.

Charlie och jag vek av en stund innan Bryggan, och det var nog tur för Charlie var så trött att han la sig ner några gånger hemma på Evavägen. Såg vid grinden att ett gäng julrosor var på väg upp. (Lika fel tid som köksgardinerna).


__________

Här har vi nyss ätit frukost och Charlie kom rätt fort in i andra andningen. Ett ryck till så Charlies morgonmål...
__________

Tänk om man själv skulle ta sig för ett ryck... Mats ämnar ut och rulla jord. Kanske skulle jag ge mig på att skrapa bort lös färg från planket... få se... men först bädda, tvätta och plocka... Syarbete kom emellan...



Så nu har Charlie "hjälpt" Mats gräva och rulla jord. Här ser ni honom i jordhögen. Nu har han kommit in och badat på rätt dag; det är ju lögaredagen. Han gillar inte alls att bada, det berättade han när jag hade snott in honom i ett badlakan. Jätteobehagligt var det ...
__________ 

Lunch: Premiär för grillad korv från utegrillen.
---

Eftermiddagsvila och sedan en tur med Charlie till havet. Utan koppel SÅ KLART!
På middagsmenyn idag tacos (oxfärs 49 på Konsum), imorgon planerar vi pannbiff på skinkfärs (39.90 på ICA). 
__________

Ser fram emot en kväll i slagerns tecken... tänker att det är många bra låtar med just i år.

Starka känslor på Ugglas nya skiva:
http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.868392&renderingdepartment=2.4034
__________

Så nu har vi bokat biljetter på bioföreställning imorgon 17.30 "Män som hatar kvinnor". Mats födelsepresent från Per-Olof!... vilken tur jag hade att han bjöd med mig!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ursäkta lekmannen men vad är en latmanstråd...? Tråckeltråden?

:-)

Anonym sa...

Åh, jag förstår precis :-) En lång tråd, gärna dubbel nästan, trädd istället för träda fler :-) fniss-