Bloggintresserade

tisdag 24 mars 2009

Vittisdag

...en morgon när vi vakna var hela dagen vit... och vi förstår att vintern har kommit hit...

Men vad är nu detta? Visserligen helt ljust ute redan klockan 6... men där slutar det positiva tänker jag. Charlie har redan dragit en repa ute, det här med snö kan han... och diggar! Överhuvudtaget älskar han att vara ute i trädgården, på sina rundor i kvarteret, vid havet och i skogen... så där är vi helt överrens. Avkopplingen i naturen.
---
Tack till dig Louise, som från allra första början låtit valparna i kullen få leka och rasa utomhus. Det blir en god grund att bygga vidare på! Mats och jag pratade om er i Kalmar senast igår. Vi undrade hur de valpar som ni behöll utvecklas... om de också är härligt tillgivna... och lika "bitska" som Charlie (han har väldiga besvär med sina pirajatänder, och vi). Längtar redan till en återträff, tänk att se hur alla dessa små goa valpar har utvecklats till lika och lika individer.

Flingorna växer i omfång och blir bara större och större. Snön yr ner från taket med vindpustarna och täcket är vid det här laget ca 2 cm. Du skrev igår Irene att det var "snökaos" i Västerås,men att det väntades bättre väder till helgen. Man kan ju bara hoppas!
__________

Till helgen ja, närmare bestämt på söndag beger vi av oss av via buss och tåg till Copenhagen redan tidigt på morgonen. Få se vad som händer under dagen men på kvällen ser vi fram emot att både höra och SE (hoppas vi till skillnad från när vi var på Christinehofsslott en gång)BOB DYLAN himself. Vi får väl hoppas att BOB har slängt den svarta heltäckande "huvcapen", och nu bjuder mer på sig själv (vissa om att han har långt större förmågor än som kom fram den gången). Konserten är iallafall så pass sen att vi sedan övernattar på hotell och beger oss hem på måndagen.

... så nu har jag varit inne på rese och laddat ett rabattkort. DUO-biljett till Köpenhamn hemifrån Åhus t.o.r. 544 kronor... Nimmt så slipper man dessutom ha bekymmer med bilen.
__________

Mats har redan åkt till Osby för att göra sin första arbetsdag där. Själv tänker jag ta ett bad och lite så, innan bussen går till stan vid halv 9. Åter dax för min långtisdag. Karl-Mikael kör taxi idag. Tur att Eva-Katrine är hemma hos yngste sonen under dagen.
__________

Ann (7.18): "Sol från nästan felfri himmel, på marken och taken ett tunt lager pudersnö som kom instormandes inatt efter 02, jag vaknade av oväsendet och tanken gick till krukan med plantskydd ute på trappan så jag tassade ner och ut i nattlinne... snön yrde och fick in krukan men plantskyddet... hängde fladdrande i päronträdet en bit bort... nu när jag vaknat ser jag inte tillstymmelse till det vita plantskyddet i vitt landskap, kanske borta med vinden.
 
Ha bra långtisdag!"
__________
 
Strålande solsken i Kristianstad och här endast ett vitt pudertäcke. Men hu vad kallt för på lunchen var jag ner en vända ner på stan. Genom fönstret såg det varmt ut så jag valde bort koftan men det skulle jag inte ha gjort visade det sig.

Fixade strykpåband till EK. Fyndade sedan två oljelyktor på Indiskan för inalles 29kronor.









... Tog ett kort på en grön klänning på en skyltdocka à la 50-tal och det kommer framöver här!




Den klänningen påminner ju om en klänning från 40-talet som min Farmor hade. Den ska jag hem och prova... för den hänger ju i en av våra garderober! Men det får bli imorgon för idag är jag alltför trött.


Suddig bild som ofta... men jag undrar faktiskt om inte modellen är identisk...

Ann: "Åh va härlig den gröna klänningen var, snyggt liv och kjol. Kanske du finner farmors i din gömma och kan visa oss idag. Din mobilkamera tycks funka utmärkt utomhus så du får väl fota den ute :-) så jag får se detaljer :-)"

Samma klänning utomhus på ungarnas gamla gungställning som numera fungerar som piskställning... Kortet taget imorgon... :D

Ann: "Klänningen alltså! Såg alla detaljer inkl livet och kjolen :-) Så bara att korta den lite tycker jag... ett brett lackskärp i någon av klänningens färger att framhäva (vaffö inte pippigult) och högklackat så voliá är Pinglan tipptopp :-) Skynda dig innan E-K lägger beslag på blåsan :-)"
 
__________

Inga kommentarer: