Bloggintresserade

lördag 7 mars 2009

Schlagerlördag

morgon ... och Charlie vill absolut inte ligga till... Att komma hem för att vila upp sig är ingenting en tid framöver. För tillfället är det mest full rulle och bitas som gäller. Han har väldeliga bekymmer med tänderna just nu. Gäller att ha ett ben till reds annars kan man lätt få en ofrivillig piercing var som...

Ute grått som du sa igår Ann för vilken dag i ordningen?
Ann: "Morning, ingen idé nämna kulören på himlen... :-)"

En kalkon ligger och tinar i vasken... idag eller imorgon? Troligtvis idag... Vid fem i eftermiddag blir det kalkonmiddag för familjen och Anderssons.
__________

Stranden Ja mer vet ej återkommer... börjar bli hungrig och kaffesugen...

Så här i backspegeln Lions loppis med töserna... fynd?



Ja ett Gevleäpple för 20 kr, att hålla vårt gamla äpple sällskap...






... en numrerad keramiklyckta (10 kr.) Selsbokeramik från Simlångsdalen, som jag tänkte dekorera med på något sätt hos lucky. Kanske att hänga i trädet bredvid.











En söt miniglasskål (10 pix) möjligen Kosta eller något.





Anna-Karin fastnade för en fräck filmkamera från 60-talet. Den ska hon filma dokumentär med säger hon. Helt inne på att skaffa film till den, bruksanvisning finns i väskan. Köpte den för 75 pix och fann en identisk på Tradera för över 800 kr.



__________

Ann:  "Tack för försök att skicka videosnutt!! Du, kan din mobil skicka mms överhuvudtaget? Kan du skicka (still)bilder? Kan du skicka ljudfiler? Testa det också, jag undrar om du har fel inställningar för abonnemanget...
__________
 
Qul fika igår ett par timmar med exjobbflickor, vi var fjorton styck och tre små barn runt stort bord. Lite städ hemma och plocka. Kvällen bjöd på Let's Dance och Grevens Special.

... En gång på 80-talet jobbade jag natt på vägrestaurang en tid, kocken där kallades Greven och han hade komponerat en höjdare till macka att jag har den i minnet och plockar fram då och då under åren, så himla god, maken gillar den skarpt ock, trots långt från dagens näringslära :-)
 
Grevens Special 
The-kaka
Sallad(sblad)
Stekt panerad snitzel
Rhode Islandsås
Citronklyfta
Dillkvist
 
Grilla the-kakan lätt, bottna med sallad, lägg på den varma snitzeln, såsen och garnera med citron och dill och avnjut omgående med bestick och iskall öl.

Mmmm vad gott det låter det måste vi prova!
__________ 

"... Idag tvätt, den hanns inte med igår :-) Lögardag på dig!"

Själv har jag precis skött om styktvätten och vikit en del (snudd på lögaredag dessutom tänker jag strax hoppa i plurret), samt dukat till kalkonmiddag dekorerat bordet med några snödroppar och vintergäck. Flickorna är en vända i stora staden... tjejhemlisar... Ikväll väntar andra chansen på melodifestivalen. Har för mig att där finns en del låtar med som jag fastnade för.

Inga kommentarer: