Bloggintresserade

måndag 23 mars 2009

Tröttmåndag

... ja det är måndaaag morgon... mitt huvud känns så tungt... (vem minns inte POVELs låt)
Nä skämt åsido´ den här måndagsmorgonen känns väl som måndagsmorgnar gör mest... Blickar ut över en blå himmel, buskar som börjar få rätt stinna knoppar

... vilket osökt får mig att tänka på Karin Boyes dikt;
" Ja visst gör det ont när knoppar brister
varför skulle väl annars våren tveka..."

Frukosten väntar idag ska jag med 7.13 bussen så bäst att rappa på... I Rinkaby sken solen och gör det ännu.
__________

Ann: "Igår fick vi inte se solen, om man nu inte räknar sista halvtimmen innan solnedgång, när vi alla var på väg hem efter ganska lång promenad. Jo, maten passade alla, promenaden också fast svärmor lite klenare än vi trott så hon fick pusta hemma en stund innan kyrkgången.

I kyrkan var det så fint, Marias Sång (bebådelsedagen till ära) och två församlingars körer (tre församlingar ihopslagna till en ingår vi i), och jag tänkte en hel del på att svärfars far renoverat kyrktornet två gånger i sin livstid, sista gången var byggmästaren 78 år och uppe på tornet ;-) Svärfars bortgång meddelades församligen, och tårarna rann, liksom en annan församlingsmedlems meddelade bortgång, och svärmor fick hans ljus med sig hem".

Visst är det en härlig känsla att vara i kyrkan? Där vilar en sådan ro som inte är lätt att finna någonannanstans... mycket vackert att vila ögonen på, andrummet från livet utanför rummet. Tänkvärda ord och njutbar sång... ja listan kan bli lång.

Kyrkokörer, en period i tonåren medlem i EFSkyrkan, våra egna barns aktiviteter i kyrkan, kyrkans barntimmar, vid högtider, uppträden. Ja vår familj har nog varit rätt kyrklig av sig (hur man nu är då?)

---
 
"... Sovit länge idag, förrförra natten kunde jag inte somna, förrän framåt tre snåret, helt avslagen i lördags, inatt vakna jag och kunde inte somna om förrän ett par timmar senare när maken gått upp, så jag har nog tagit igen lite jag missat. Känner mig rätt pigg för ute strålar solen från nästan felfri himmel! Igår kväll kom första vårregnet och slog mot rutorna förresten. Prognos pratar om snö och kyla imorgon igen... hoppas kortvarig för nu är ALL snö borta inklusive ploghögarnas".

Även i Åhus stod regnet som spön i backen igårkväll. Slötittade på tv Zappade och fick in en otrolig actionfilm, möjligen med ett visst underhållningsvärde.

--- 

Undrade just vad tornet på kabelvindan var... och fick se bilden på arrangemanget så kul! Och fint! Måndag på dig!"

Ja, det är rätt fint när sommaren kommer och tornet pryds av diverse blommor. Dessutom en fördel att samla det som ska ha vatten till en och samma plats.
__________

Apropås mer filbröd

... snubblade precis över detta online på Expressen
 
[ http://www.alltommat.se/recept?recipeid=9154 ]http://www.alltommat.se/recept?recipeid=9154
__________

Solen vilar sig en stund, har nog även den tagit långrast... elever och personal oxå, direkt efter dagens svenska. Nu skrivjobb när jobbet slutar 11...

... ner på bibblan en vända med några böcker.

... Vidare till vårdcentralen i Åhus för att ta hand om kropp och själ. En timmas besök, samt promenad hem, sov sedan två timmar. Då är man trött! Vaknar till strålande solsken... är det inte våren som har kommit?
__________

Spaghetti och köttfärs till kvällsmat. Det var ett tag sedan, ska bli gott!

Ur högtalarna ljuder Carolina af Ugglas nya... Yes, Mats valde den och en bok från Åhléns rea för sitt födelsedagspresentkort... Boktitel "Den motvillige journalisten VÄLGÖRARNA"/ Nuri Kino&Jenny Nordberg.

Inga kommentarer: