Bloggintresserade

måndag 30 mars 2009

Råkallmåndag

Vaknade några gånger under natten... en gång av att jag nog skulle behöva tassa upp på toa. Förvirrad trodde jag en stund att jag var hemma och ville inte väcka Charlie utan låg kvar. Insåg så efter en stund att Charlie var hemma och jag någon annanstans. Så LUGNT! Somnade om och vaknade nästa gång till ett larm... väckte Mats och undrade oroligt om det kunde var brandlarm... vi konstaterade att det var ett billarm som skulle komma att utlösas ännu ett par gånger under natten...

... efter en trots allt skön natt vaknade vi upp till ett Köpenhamn i rörelse. Utanför vårt fönster susade trafikanterna förbi påväg till dagens arbete. Men det var inte vi utan vi kunde lugnt ta en morgon dusch fräsha till oss och packa ihop våra attiraljer.
---

Frukosten ett par långbord uppdukat med ett sortiment som heter duga!... har jag sagt någon gång hur jag älskar hotellfrukostar (?)... men vem gör inte det förresten.
Men just idag gällde det allt att suga på karamellen och få känna sig speciell! Uppladdat på tallrikarna satte vi oss vid ett fönsterbord och bara njöt!
---

Utanför fönstret vandrade det runt ett ankpar... Kunde inte låta bli att studera deras beteende... honan som hittade små mumsbitar på marken ideligen var hela tiden steget före. Det var synbart vem som bestämde han bara följde med... tom. ut i vattenpölen för en lite simtur. Han såg först lite motvillig ut men insåg efter en stund att bäst att göra som hon ville DÅ... :-D

(vilket osökt kom mig att tänka på gårdagens dryga promenad :-D Fast där var det ändå lite omvända roller.
__________

Så hade vi bestämt att vi skulle prova oss på att ta tåget in till huvudstationen. Det var ett smidigt sätt att ta sig fram och fort gick det men vi insåg samtidigt att vi hade gått en lång och något trist väg under gårdagen. (45 dk kostade det pengar som vi sparade till kvällens taxi).

Hu vad råkallt och dimmigt det var idag... påväg till Ströget passerade vi Rådhusplatsen och den väldiga termometern på en husvägg som ändå visade +3 grader. Än var det en liten stund tills butikerna skulle slå upp sina portar.

Jag var fullständigt genomfrusen när vi beslöt oss för att satsa på ett exklusivt varuhus med idel märkeskläder av absolut bästa slag. Vi studerade inredningen av marmor väggar och pelare, stengolv... allt glänste... En sådan där affär där jag lätt tappar hakan :-O ... och det känns som om vi lika mycket är en sevärdhet :-D
... men när man ändå mest är ute på fönstershopping kan man ju lika gärna välja det mest exklusiva :-? Vi gick där en stund lagom tills att vi tinade. Synd att min mobil vid det här laget, efter endast 1 dygn var helt urladdad annars kunde jag ju har knäppt av lite bilder med tips till sömmerskorna i Paradiset :-D
---

Fönstershoppade en stund, dök så in i en större Indiskabutik än den vi har hemma i Kristianstad innan vi beslöt oss för att bege oss av hemåt. Två tåg i timmen gjorde att vi inte behövde vänta det minsta på transporten... hann intemer än köpa vars ett bräck och dricka till färdkost... sen var vi på väg i rätt riktning... Ja, Mats har rätt "Borta bra men..." (trots allt)... "hemma bäst"

TACK TILL VÅRA BARN SOM GJORDE DENNA UNDERBARA RESAN MÖJLIG!!!

__________


Ann: -1,8C och moln med sprickor vaknar jag till idag.
__________

Igår fick vi absolut vårväder, varmt, soligt och vindstilla och en liten promenad efter middagen.
 
Blir spännande höra om er konserthelg, välkomna hem!

Vicket härligt citat som jag koppla till dig omedelbums:

"Den som äger en trädgård och en boksamling saknar intet."
http://secondhand.blogg.se/
__________

I Åhus bloggskriv, biltvätt och däckbyte...

__________

Ann: "Du, för litet tag sen fick jag ett minne, av Hermann, det tog några dar innan jag kom ihåg vad han hette, och sen tog det tills idag när jag surfade online för att hitta honom.
 
Kommer du ihåg en burk Hermann någon vän gav dig, kanske slutet av 80-talet eller början 90. Surdegsliknande som skulle skötas i 10 dagar och sedan baka samt dela med sig till fler vänner? Jag har många recept och sånt sparat men hittar inget om Hermann i mina gömmor, men desto mer online, tycks vara från Tyskland, finns amerikansk variant Amish Friendship Bread".

Jo... Klart som korvspad att jag minns det, ja som igår... Dessa surdegar grasserade bland dagispersonalen och MARIA du kan säkert ordna fram receptet eller hur???

... Så länge fann jag variant på länk:
http://www.hmnkonsult.se/herman/#starta
__________
 
"... Så är maken hemma, det ryker fortsatt från gropen så han skall nog skyffla över mer jord sen skall vi nog ner till sjövägen och kapa sly, bebisekar får stå kvar tror jag husbonn sa :-)Svejs!"
__________

Kokt potatis, lax, vitvinssås, citron, kokta morötter och grönsallad i Paradiset.

Inga kommentarer: