Bloggintresserade

måndag 16 mars 2009

Grå tröttmåndag

Godmorgon, så nu har Mats kommit iväg till Katrineholm... han gav sig av redan vid arla 4... Morgonbestyr, så har vi njutit vars en skål naturell fil jag och Charlie. Tillsammans med en slät kopp, så känner jag mig redo för att möta dagen, eller Carpe Diem som man säger. Det är knappt en timme tills bussen som jag måste fånga även den för att hinna i tid till stan och jobbet...
__________

... Ganska ljust men vanligt väder, möjligen kan man skönja en ljusning framöver (?).

Ann: "Än grådaskig men torr morgon, lufttrycket högt så vi förväntar oss bättre väder. Ser ut att spricka upp. Fågelkvitter".
---
På väg till bussen hör jag också dem fåglarna låter så uppåt och jag påminner mig koltrasten som jag såg tidigare dra bort fnas från en av paradisbuskarnas stammar. Antagligen säsongens byggmaterial.

Härligt att höra din ljuva skånestämma Irene. Att du har lyckats behålla din skånska dialekt så intakt i alla dessa år!!!

Irene: "Godmorgon :D Ingen sol här heller än! Tyvärr bjöd inte denna natten på lika mycket sömn... så idag blir det nog mycket vila igen. Men gårdagen var ju mer effektiv, så det jämnar ut sig..."

På fredag är det vårdagjämning om ni inte har tänkt på det...!
__________

Ann: ... Ofattbart, idag har det gått en vecka sen svärfar gick bort..."
__________

Vad som händer idag står ännu utanför min kontroll... inte ens på planeringsstadiet... förutom en dragkedja på den gula som jag ska hjälpa Eva-Katrine med frampå dagen. Hon hade försökt under vårt biobesök igårkväll, men gett upp. Dragkedjor är inget lätt kapitel och Rom byggdes heller inte på en dag!

Min farmor brukade säga att på resultatet ser man inte hur lång tid det tog. Men däremot hur det blev.
 
"... Ha en bra jobb- och sy dragkedjedag!"
__________



Framme i Kristianstad till höger resecentrum, rakt fram gamla sjukhusområdet där jobbar jag (!) i ett av de där gula våningshusen. Idag en himla röra bland bussarna...







Hemma igen. Eva-Katrine bjöd på omelett med bacon och goda grönsaker till. Nu en middagsvila sedan dags för ett nytt ryck.
__________

Så nu är gula blåsan klar...

Fick precis SMS från Ann: "Syateljén kolla vitgröna tv4´s hallåa har nu ikväll..."

Tvn upptagen ännu men ska försöka göra det sedan... så nu har jag sett den håller med dig den är riktigt snygg!
__________



Två fillimpor i ugnen... inte klara än men en sen "smörrebrö" med pannbiff och torkad lök när Mats kommer hem från Katrineholm väntar. Mmm vad smarrigt!... fast till nästa gång ska jag minska på mängden sirap (men det är en smaksak).



Fenomenal fillimpa

Mycket lättbakat... 2 limpor 2 ½ timma i nedre delen av ugnen på 175 grader

Ingredienser:
5 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
4 dl rågsikt
2 ½ dl rågkross
1 dl vetekli
½ dl vetegroddar
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
½ dl solroskärnor alternativt krossade hasselnötter
1 dl russin
1 liter filmjölk
2 dl mörk sirap
Till formarna:
1 msk smör


rågkross
---

Sen har Eva-Katrine bakat Snoddas... de flesta ligger redan i frysen...
__________

Så nu ligger här ett paket Irene som jag ska försöka få iväg imorgon på lunchen. Ska leta upp adressen strax... Om den inte hinner fram medan du är hemma så får Jonas fixa det!

Inga kommentarer: