Bloggintresserade

onsdag 11 mars 2009

Stuvonsdag

... kuckeliku klockan är 7... tycker nog att himlen har en svag blåton idag till omväxling från det gråa... ser nu en halvtimme senare hur de blåa meleras av ljusa moln. Sol...? Kanske! ... Klockan 8 SOL och himlen rent blå! Vilket jag ser som ett tecken på ljusare tider ur flera aspekter!

Vad sägs om en ljuvlig bild från vitsippeskogen:



Ann: "Vitsippa är min ultimata älsklingsblomma, number one! Så vackra, skira och luktar rent! Mmmmm."

Annars rätt tyst och stilla men här utanför (Charlie=bus)...

... sånär som på en ensam liten vandrarpojke som vallar sin hund. Vilket bara bekräftar att man verkligen inte kan dra alla över en kam, det finns de unga som visst kan ta sitt ansvar för ett litet liv och dess behov... Jag drog mig till minnes (skönt korttidsminnet fungerar tillräckligt bra) ... i Bladet läste jag nu till kaffet och morgonfilen (som jag numera delar med Charlie) om att barn bör vara minst 12 när de är kapabla att ta ansvar för ett djur... Min slutsats är att det måste vara individuellt för här felade då ett par år. Är övertygad om att det mer handlar om arv och miljö... medfödd empati och vilket ansvar de har fått ta under sin uppfostran.
__________

Tillbaka till bladet och nu dagens citat av Henry Bergson på ämnet KLOKHET: "Intelligens kännetecknas av en naturlig förmåga att förstå livet". Bergson
som blev 82 år dog efter en förkylning som han fick efter att ha köat för att registrera sig som jude under Nazityskland. Tidigare hade han avböjt ett erbjudande att "undantas från de antisemitiska lagarna".
Min tolkning; att för att riktigt leva måste man erkänna sig själv...
__________

Tänker främst på er båda idag Irene och Ann som jag vet behöver kraft (inifrån och utifrån). Du ska veta Irene att jag hela tiden återkommer till gårdagens SMS. Jag minns aldrig att jag fått en så stark och rättfram kärleksförklaring förut. TACK! Det känns så futtigt det jag gör, men mitt syfte är alltigenom gott. Skönt att få bekräftat att du uppskattar det!

Irenes kommentar: "Jag kommer att Älska dig på samma sätt & lika mycke för allt du gör och säger, på det jordsliga sätt jag nu vet så länge jag lever, sen på det andliga planet kommer jag att fortsätta att älska dig kära syster...
Tack! Igen, för att just DU finns!"

---

På dagens program: boken jag investerade i igår "En sorts kärlek".
__________

Idag ska Mats köra Skåne runt (?) en vända för möte i Finja och sedan "Starta eget kurs" i Malmö. Ja här rör det då på sig. Själv har jag lovat Eva-Katrine en tur till Gittes stuvbod i Rinkaby du vet Ann! ... men butiken öppnar inte förrän 13 så vi hinner en del före. Tänker ge mig på den där fläcken på Eva-Katrines favorittröja (Gina Tricot) medan vi väntar. Går det så går det... och kan du tänka Irene ditt recept lyckades!
---
Har ju lagt av mig en hel del syr praktiskt taget aldrig längre och självförtroendet på den här biten naggat i kanten. Förr ritade jag kläder, mixtrade och sydde utan mönster. Eftersom loppan i så mycket brås på mig så förstår jag att hon vill prova.

Hon vill ha min hjälp så då får jag väl försöka lära henne ett och annat. Samtidigt gäller det till stor del att vara envis själv, prova, inte ge upp när man stöter på patrull... funderar och kan inte minnas att jag själv fick någon större hjälp. Däremot växte jag ju upp i ett hem där farmor sydde och handarbetade... och vad jag minns klarade allt hon gav sig på.

Så nu har vi besökt Gittes. Handlat diverse tyger som räcker till tre blåsor två till E-K en smultronröd med svart band i midjan inkl tråd och dragkedja (130 kr) samt en gul (30 kr). Det blågröna är tänkt som en blåsa till mig fräck med det där skira tyget som överkjol (70 kr). Det rutade ska bli en scarfs till Charliesnobben
(20 kr). Och så en extra trådrulle för 5 kr. Inte som hittat men nära nog...


__________

Nyss hemkomna efter en rätt lång runda. Annorlunda för Charlie som hann bli rädd för några småhundar inne på en tomt och en motorsåg.
__________

En liten paj till lunch och nu är jag i matkoma. Det får bli en stund av vila innan tygklippning.

Sommer?...

1 kommentar:

Irre Virre sa...

Jag kommer att Älska dig på samma sätt & lika mycke för allt du gör och säger, på det jordsliga sätt jag nu vet så länge jag lever, sen på det andliga planet kommer jag att fortsätta att älska dig kära syster...
Tack! Igen, för att just DU finns!