Bloggintresserade

torsdag 26 mars 2009

trötttorsdag

Ann: ... "Fast hos oss just denna vecka blir det som en fredag... idag arbete, städning, förberedelser och imorgon begravning.
 
-13C och strålande sol vaknade jag till, gjorde du med?

Ha nu en bra dag!
 
Ps. Denna kan vi starkt rekommendera, hittad i Expressen; Leksandskaka
http://www.alltommat.se/recept?recipeid=4360

Leksandskaka

Ingredienser 12 bitar

125 g smör
2,5 dl strösocker
7,5 dl vetemjöl, (450 g)
2 tsk bakpulver
2 tsk nystött kardemumma
1,5 dl russin
3 dl mjölk
Garnering
1 nypa pärlsocker

Från Monica har vi fått ett recept på en god och lättbakad kaka. Någonting mellan mjuk kaka och vetekaka. Det är ett gammalt recept. Den innehåller inga ägg men russinen gör den saftig och god ändå. Perfekt till sommarens nykokta saft.

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°. Klä en liten långpanna 25x35 cm
med ett bakplåtspapper.
2. Rör smör och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och russin. Tillsätt mjölblandningen och mjölken och rör samman till en smet.
3. Bred ut smeten i långpannan och strö över pärlsocker.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Känn med
sticka att kakan är torr.

---
... Glömde fråga Pinglan, varifrån fick du visdomsorden om käringen i spegeln? Ha ha"

Ja du, det kom via mejl till mig, men jag har hört det förr visserligen för rätt länge sedan men i vilket sammanhang??? Minns ej... säkert samma fenomen som storyn handlade om. Tidsmässigt passade det nog bättre in på mig själv den här gången :D
__________

Tidig morgon för Mats (redan i ottan), som ska till Osby idag för att förvärvsarbeta. Själv ska jag inte med bussen förrän halv åtta.

Blå himmel och sol direkt på morgonen (ingen aning ännu hur pass kallt det är). Måtte det hålla i sig, solen och ljuset har en sådan inverkan på allmäntillståndet... precis som det har hur glad och lycklig man är... därför att allt flyter på och att man därför orkar se värdena "Carpe Diem" (fånga dagen). Så självklart och ändå värden som man hela tiden behöver påminnas om. KROPP OCH SJÄL omöjligt att särskilja!

Idag är det dax för Charlie att hälsa på vår veterinär som har varit vårt stöd så många gånger den här gången för att han ska få ett stick. Sedan ska han kunna hälsa på andra hundar utan risk att drabbas av Kennelhosta.
__________

... nu på jobb och vet att det trots sol är väldigt kallt ute.

Mess från lillsyrran Irene från ett soligt Västerås... förstår att du har mycket jobbigt runt dig... förstår att du ser frem emot dina besök senare idag.
__________

... hemma igen strax innan 2. Slötittade på början på en film. Kalle hemma och hämtade oss till veterinären för att sedan fortsätta jobba. Promenad ner emot Lillöhus i kylan. Nära en timme tills vi hade tid. Så nu har Charlie fått sin spruta så det är inte dax med nästa förrän om ett år. Snäll var han och fick höra om och om igen av Annika och tjejerna hur söt han är! Hoppas nu att han slipper få någon feber och so on efter vaccinationen.
__________

Ann: "Solen skiner. Jag har köpt svarta strumpbyxor och gjort andra ärenden i stan, fixat tvätt, strukit, knytit slips, dammsugit och nu grillar jag  två hela kassler i ugnen som skall förtäras skivad av 22 pers imorgon kväll hos svärmor (jag har en sån där elektrisk stor kallskänkskivare i källaren). Det börjar kännas jobbigt, morgondagen.
 
Innan idag prata jag länge med väninnan som fått hjärnblödningen, hon kom hem i måndags (12 dagar efter blödningen), utan råd, beskrivningar och utelämnad så jag tänkte be dig om info, kan hon finna typ strokeförbund, någon strokesköterskelinje att rådfråga? Hon blir kallad på återbesök om ett par månader, sjukskriven tre månader, that's all. Hon har surfat lite men hittar bara torr statistik om procent för överlevnad och dödsfall etc och det var inte vad hon behöver. Jag tänker känslor, depression, ångest, hjärntrötthet, muskeltrötthet och annat hon behöver läsa om, prata om vid tillfälle. Allt sånt hon inte känner igen som sig före detta.
 
Nu börjar kasslern lukta mums här i huset".
__________

En del jag borde bemöta här ovan men tänker dyka en liten stund först innan maten (stuvade makariner och faluslantar), känner hur ögonen nu börjar gå i kors.

__________

Trött kväll... också... åt och spelade ett parti ALFAPET med Eva-Katrine och Mats såg halva antikrundan och däckade sedan...
 

Inga kommentarer: