Bloggintresserade

torsdag 12 mars 2009

Fågelskådartorsdag

Redan sol klockan 7. Mats gett sig av tidigt uppåt landet vid 6. I skrivande stund glömt var... Jönköping. Ska själv strax med bussen... lönesamtal... fann så ett mail från dig Ann...
__________

Ann: "Tuffa dagar. Igår började vardagen igen, barnen tillbaka på jobben, ärenden och korta stunder man glömmer för att som en sten i huvudet komma ihåg igen...
__________
 
"... Vitsippor? På riktigt? Vitsippa är min ultimata älsklingsblomma, number one! Så vackra, skira och luktar rent! Mmmmm."

På riktigt men från i fjol och Lingenäset... kände att vi kanske behövde en försmak...
__________
 
"... Förstår att din 60-talsblåsa är kanon även om bilder lite suddiga, och du och dotera skall sy och har varit på Gittes, nästan så jag blir avundsjuk :-)"

Jag tror att min mobilkamera tyvärr har sett sina bästa dagar... så blir bilderna visst numera. Den är sömmerskesydd. Fodrad... Man ser nog inte riktigt att den har sk. trumetärm.
__________

"... Och så har du drömt! Wow!"

Ja ;) man ska ju försöka att se allt från den positiva sidan... visserligen väckarklocka som ringer... men ok då :D

Tandläkaren och jag hade ett samtal hur man kan just detta; välja att se det mesta från den positiva sidan... i vad mån man nu kan medverka till ett samtal i tandläkarstolen :D ...

__________

"... Passar på att skicka en bamsekram till din yster Irene".
__________

Från det ena till det andra... Det var en äventyrlig bussfärd imorse, med en buss som hela tiden fick motorstopp, men som av ett under gick igång varenda gång... säga vad man vill men spännande var det!
__________

Idag har jag sett en fågel vars like jag aldrig har sett förut. Är så tacksam om någon kan hjälpa mig. Kanske Nisse Maria, kan du inte höra med honom. Det var i alla fall i kanalen i Kristianstad. Där satt den vid vattenkanten stor och ståtlig, svart och med kraftig lång näbb. Jag fiskade snabbt upp mobilen och tryckte av ett par foton innan den skrämd gav sig av ut i vattnet. Ingen aning om det blev något av någon utav bilderna (särskilt med tanke på hur suddiga mina bilder ofta blir). Ska kolla senare.





Vad kan det vara för en fågel?

Per: "De e en ålakråka (skarv)"

Krister: "Hej! Det som du sett är en storskarv som har blivit en mycket vanlig fågel längs våra kuster. Den är inte omtyckt av fiskare o fritidsbåtsägare, pga att de tar mycket fisk och kan förstöra miljön längs kusten med sin avföring. Vid Ivösjön har de förstört flera öar. Men på senare tid har man konstaterat att miljön återhämtar sig väldigt snabbt, när fågeln har flyttat ifrån till en annan ö. Ha en bra helg!"



...och så strax bredvid ett andpar...

Så nu har det snart blivit kväll... jag har hunnit med mitt halvårsbesök hos tandläkaren (inte ett enda hål, Yes! Notan slutade på 699 kr.), solen lyser nu med sin frånvaro, barnen Andersson var här hos Eva-Katrine när jag kom hem, huset städat (E-K), hon hade stekt pannkakor. Ett par partier ASKEN med barnen. Nu är jag rätt trött (17.06) ska se om jag kan sova en stund.
 

Inga kommentarer: