Bloggintresserade

torsdag 19 mars 2009

Torsdag

... lång torsdag. Tufft att stiga upp idag. Vädret?... ser ut att kunna båda gott. Idag är det studiedag och det innebär för personalen just studiedag i detta fallet på Stenforsaskolan i Sibbhult så det blir en lång dag. Alltså inget blogg förrän tidigast ikväll.

Från det ena till det andra fillimpan (från inlägg tidigare i veckan) lika saftigt och gott fortfarande... utan att ha varit i frysen och vänt!

Igår blev framsidan räfsad... samt ytterligare ett par rabatter.

Innan vi ger oss av från Åhus SOL från en klarblå himmel...

Likaså i Kristianstad hann ta en promenad i vårsolen innan alltför mycket rörelse i stan... förutom tre byggarbetare som var högt uppflugna på byggnadsställningar vid ett av stans gamla hus. Kan man måla redan tänkte jag och tydligen för en stod med penseln i högsta hugg vid ett fönster.



Ett hav av bautastora snödroppar...
__________

Ann (6.30): "Vaknar till blå himmel, fågelkvitter och solen klättrar upp på himlavalvet".

Se nu till att fånga dagen! Tror nog att det blir ett underbart väder även idag. Det får ju vara något gott med att vara "arbetsbefriad", inte sant ?
 
"... Skickar en energiboosttanke till dig idag, inklusive micropauser :-) Ha en bra långdag!"

Snacka om vilka överraskningar att ha en mobil som plingar till rätt snart efter att man har satt på den...
 

Stanna o lukta på blommorna :)= micropaus!




Hämtat blåbärsris i vår skog. Eftermiddagspaus på dig :O



"... Nämen se Olivia och Charlie, så fina ihop :-)
 
Berätta du för E-K igår att ni är frugalistas? Fniss..."

Absolutely... vänta bara ska du få se blåsan hon har på G, tillverkad av ett blått satinlakan som Kalle köpt till när någon kompis skulle komma och hälsa på i hans lya i Helsnigborg.
 
"... Fniss mer, pajdeg på olja det är en favve hos oss faktiskt :-) uppkom en gång i brist på smör :-) en tanke som nog ploppat upp hos många i köket :-) Praktiserades senast i helgen då som kyckling- och bönpaj med currydressing.
 
Vi fick förresten nykokt rödavinbärssoppa, sista omgången från frysen, en rejäl vitaminkick med smörgås igår kväll, det var gott och kändes långt från vintrigt. Först vedade vi ett par kubik till.
 
Ärenden idag, alltså en tur till stan. Läste textTVnyhet igår om att försäljning av bensin och diesel gått ner, ja, har inget jobb att köra till längre... tänkte jag, tänkte nog fler med mig...
 
Filbröd... så sentimentalt. Här kommer recept från det glada 80-talet :-)
 
---
Hälsokostbröd
 
3 st
175°
ca 70 min
 
1 l filmjölk
6 dl grahamsmjöl
5 dl rågsikt
5 dl vetemjöl
4 dl sirap
2 msk bikarbonat (knappt)
1 tsk pomeransskal
1 msk salt
 
Häll ingredienserna i en degbunke och rör ihop med elvisp. Häll smeten i 3 st brödformar och grädda i ugn ca 1 tim och 10 min tills ytan blir mörkt brun (mycket mörk om du använder mörk sirap).
 
Du kan smaksätta med andra ingredienser t ex 1 dl solrosfrö, kruskakli eller likbande men minska då mjöl med samma mängd. Du kan ta en mjölsort, gärna grov, istället för tre i receptet men håll mängden. du kan också ta mindre sirap t ex 1½ dl och 1 dl honung eller bara honung. Pomeransskal för smaken kan också utelämnas.
----
 
Those where the days... :-)"
 
Inte nog med upplyftande Sms under dagen när vi kom hem bordet dukat. Eva-Katrine hade bakat ost och skinkgifflar, jag brukade göra liknande förr när ungarna var små. Detta receptet hade hon funnit på nätet. Jättegott!

Ost och skinkgifflar

1 pkt jäst
4 dl mjölk
salt
6 dl vetemjöl

Degen ska inte jäsa
Bre senap på den kavlade degen fyll med skinka
gifflar

250 grader


När vi hade ätit sa Eva-Katrine att det hade kommit ett spännande brev till mig. Tusen tack igen Ann! Den ena cd-skivan snurrar i just nu i stereon och i detta ögonblick ljuder Snälla, snälla ur högtalarna.

Ann: "Vassego! Tänkte du behövde lite musik och överraskning :-) Plingplingeling! Du förresten, när du nynnar på rubrikernas Tingeling, blir det inte Plingeling, plingeling för dig då :-D"

__________

Eva-Katrine har precis stuckit till Hanöhallen och ska sitta i kassan ikväll. Kalle var precis inne och demonstrerade sin Micro som han hade ställt in istället för vår gamla som idag hade lämnat in fullständigt.

Mats försvann ut i trädgården en liten stund. Hinns väl med några tag med räfsan innan mörkret faller. Imorgon är det förresten vårdagjäming.

Antikrundan...Zzz



 
 

Inga kommentarer: