Bloggintresserade

tisdag 31 mars 2009

Krassligtisdag

... kommer efter måndag och en sådan dag är det idag... Har efter moget övervägande bestämt mig för att att stanna hemma... sjuk även på andra halvan. Började redan förra veckan att bli krasslig i hals och kanske pga. grannlandets råa luft har jag nu även dragit på mig feber. Min långa tisdag och därefter lediga dag gjorde att beslutet mognade fram. På något vis gör min halvtid att jag oftast orkar hasa mig dit halvkrasslig... men bara tanken till fem idag kändes omänsklig.

Har ändå "spiset" frukost med Mats och han är nu på väg till sitt ena halvtidsjobb i Finja. Själv satsar jag på att med gott samvete krypa ner i min säng igen. Lagom tills att solen ser ut att leta sig fram över hustaket...

Anonym sa: "Krya på dig!!!"

Ann: ... "Förlåt, det var jag :-) "
__________

Jeanette: "Här har vi blivit två valpar mindre. Tänk att man kan känna tomhet när man har halva kullen kvar? De är sådana starka personligheter alla. Balthazars familj ringde efter ett dygn och ville ha en till - det säger väl en hel del:-)... ikväll ska vi börja valpkurs med våra 2 små Buddy och Billie:-) "

Eran Charlie växer ju otroligt fort:-) "

Ja det är roligt, och man är aldrig sysslolös med valp, men det gäller att bara njuta för det är så ytterst kort tid som de är små. Det är en tid som sen aldrig kan fås tillbaka. Så viktigt även för framtiden och hur de ska utvecklas!
__________

J: "... Idag fyller dottern Isabella 17 år "

Ett stort GRATTIS till Isabella.

17 år... visst är det Jeanette svårt att ta in att tiden passerar så fort? "Det var ju som igår". Lite löjligt men nu är man själv där.

Skulle tro att det är fler än jag som skulle vilja bromsa upp tidshjulet emellanåt och frysa ögonblick... Bäst att lära sig göra det själv... Fastnade en stund vid ett vackert program idag på kanal 3 där en man just talade om den konsten han hette visst Tolle och har skrivit en bok på temat som heter "En ny jord".
Boken på adress:
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=917715651X&shopperid=7294605EF81D4ACC89B413897902B425

Jeanettes kommentar härunder: "Jo! Tidshjulen vill man allt stanna eller bromsa emellanåt... Olika perioder i barnens liv och valparnas:) Tänk en härlig nyfödd, en knubbig tvårings arm runt halsen, en treåring som kan allt själv och valpen som är 8 veckor gammal och hunnit utvecklas från nyfödd på 100 gram till 2,5 kg och från blind och döv till ett busfrö:-)Ja, det finns många, många stunder man skulle vilja bromsa".
__________

Ann (7.24): "+4,4C idag! Än så länge grått och jag tror inte riktigt det lättar... sitter och känner efter om jag skall gå långpromenaden med exjobb-flickorna kl 9 eller inte, skall sticka ut näsan och vädra lite innan jag bestämmer mig".


 
"... Fina bilder och så fin beskrivning av er Köpenhamnstur och konsert! Så GLAD jag blir att Dylan skärpte till sig för er denna gång :-) Media har ju av föregående konserter gett varierande kritik så det var rena gissningsleken hur jag trodde ni skulle få det :-)"

Ja, absolut jag är också uppfylld av upplevelsen och önskar att ni kunnat vara med, det hade varit som pricken över i. Jag vet inte hur många gånger Mats har sagt att det är så konstigt att ni aldrig har träffats... men vi har ju varit på samma konsert :-)
__________
 
"... Tänk, igår hade det gått tre veckor sen svärfar lämna oss... Tycker att nu när begravningen är över att maken är lite stabilare, lugnare. Som om stormen det rört upp lägger sig, vinden mojnar".

Ja, det är precis som du säger upplever jag också. Sorgen försvinner inte... snarare antar en annan skepnad. Efter ett tag lyckas man tänka på ... utan en stor klump i halsen och utan värkande hjärta, man förmår öppna upp sig för annat i tillvaron. Ser åter, men med lite andra ögon. Det tar ibland olika tid, och är mycket beroende på hur man har det med yttre förhållanden.
__________
 
"... Igår kvällning viska maken till mig att komma till gavelverandan, där tittade vi ner mot Bössesjön på två rådjur som gick på isen i all stillhet. Fint, även om de äter upp allt i trädgårdarna".

Ja, det är verkligen otrolgt graciösa och vackra djur. Det du beskriver är ett sådant där ögonblick som man helst delar med någon annan. Ibland har jag själv undrat varför jag älskar att försöka mig på att beskriva så att andra ska kunna känna ett litet uns av det jag upplever... såklart är det för glädjen att dela upplevelsen...

Ja du Ann; hur blev det, blev det någon promenad med flickorna idag?
Ingen promenad för mig idag, men solen skiner för fullt här nu efter lunch. Eva-Katrine kom nyss utifrån hon hade tagit en joggingrunda ner till och på standen och hem igen ca 2,5 km.

Ann: "Jo, jag hoppa i kläder och åkte till stan, vi blev bara fyra denna gång, och en halv mötte upp på vägen. Kul ändå! En timmes jäkla rask promenad bidde det! Vi körde om en hel del, men priset tog nog den äldre herren med grå tinningars charm i träningsmundering och ryggsäck som körde om oss och försvann i fjärran :-) Pulsen upp och röda kinder fick jag och mina vita pälsöron i grådiset.

Sen lite proviantering, bankomat, kolla om tid fanns hos Bilprovningen men inte, ut till handarbetsbutiken halvvägs till var vi bodde förr och fick hjälp att räkna kostnader på garn... snygga koftan kosta nästan 500 pix i "orginalgarn" enligt mönstret, innehavaren tipsa om annat garn och rabatt och då kom vi till 297 kr, sista tipset var helt vanligt virkgarn på härva, dubbelt, det skulle bli ändå en hundring billigare :-) hon är för go! Hon har varit sekreterare på sjuttiotalet till den som startade företaget jag nu sist var på och vet vi blev utan jobb. Det slutade med ett nytt roligt garn á 41 pix med bubblor och tofsar jag skall sysselsätta handen med och göra halsduk av, den tror jag mamma skall få, fanns ingen färg till mig liksom".



Snyggt garn (Pompomfransgarn = fransduk), bilderna sitter i min mobil och jag kan inte för mitt liv hitta sladden för överföring. Kommer väl tillrätta så småningom får vi verkligen hoppas! Bloggen behöver lysas upp och jag behöver sladden!



Redan klar?! Fräsig blev den!!!
__________

Sen hem, äta pasta och köttfärssås och kika på Diagnos Mord och så kom han, John Blund, nära jag somna i soffan :-) Nu knådas bröddeg och solen skiner sen en dryg timme".

Nu ska vi äta snitzel och kanske se på en film efter det.
__________

Hallå på er! (12.30) Har nu kompletterat en hel del under Köpenhamnsdagarna. Ska pausa en stund och sedan rikta in mig på att bemöta sådant som jag ligger efter med ;-)
__________

Så länge tills jag hittar sladden får ni nöja er med ett foto på konstverket som hänger inne i arbetsförmedlingens tak i Kristianstad. Kortet är tagit så sent som igår när vi mötte upp Eva-Katrine efter vår Danmarkstur.



Efter äntligen hemma och House är det dags att gå och lägga sig... men då sätter Eva-Katrine igång storbak... natbröd och beagles... matbröd ska det vara så klart eller borde jag ha stavat det med två T :-D

2 kommentarer:

Anonym sa...

Krya på dig!!!

Jeanette... sa...

Jo! Tidshjulen vill man allt stanna eller bromsa emmelanåt.
Olika perioder i barnens liv och valparnas:)
Tänk en härlig nyfödd, en knubbig tvårings arm runt halsen, en treåring som kan allt själv och valpen som är 8 veckor gammal och hunnit utvecklas från nyfödd på 100 gram till 2,5 kg och från blind och döv till ett busfrö:-)
Ja, det finns många, många stunder man skulle vilja bromsa.
Kram syrran