Bloggintresserade

fredag 27 mars 2009

Våtfredag

... blöt morgon det droppar från takskägget och det hänger droppar från grenarna, mulet så vem vet om det blir mer regn under dagen. Men visst, har man varit med några år så vet man att det är det som behövs, ordentlig väta sedan värmande sol, för att naturen ska vakna till en ny fräsch säsong.



Tycker faktiskt att det ser ut som om det har hänt något med knopparna på buskarna här ute. Kunde ju ha förevigat det men påminns om att jag måste rensa mobilen för att den är full.

Det nya jag sparar på nu är uppenbarligen gamla SMS...
__________

Ann: "Och snöar gör det, vi som önskat barmark och sol denna tunga dag... Fredag på dig!"

Tänker på er idag Ann denna svåra dag med konkreta påminnelser om människans förgänglighet. Kan det vara en tröst att tänka på att er käre far-svärfar lever vidare genom sina barn och minnet av det han har uträttat och den glädje han har gett er, stunder ni har haft tillsammans... I dagens Blad kunde man läsa ett "citat" som jag måste försöka dra mig till minnes eftersom jag inte har tidningen framför mig på jobbet.



Njut av stunden för det är det enda ögonblick du har...

Gula rosor=Guds kärlek



























Röda rosor=Jordisk kärlek




Idag är tydligen blommornas dag... kunde inte låta bli att föreviga och dela med mig även julrosen och några gula krokusar precis vid grinden till Paradiset.



En stilla och långsam dag, korta solglimtar emellanåt men mest grått, lite av det blöta har torkat upp. Kort och gott verkar det som om allt har stannat upp ... förmodligen för att strax ta ett språng framåt...

Klockan tickar och tiden går,
Så stannar den en liten stund,
Plötsligt ser du allt ikring dig som hela tiden funnits där,
Alltmedan du målar din historia.
Så lev idag som du vill minnas gårdagen.
Ingela
__________

I eftermiddag har jag och Eva-Katrine sett thrillern "Skamgrepp" på + kanal med bland andra Michael Douglas och Demi Moore. Nu tänker jag gå och hälla mig en stund för att sedan mäkta med kvällen.

... Då ska Eva-Katrine laga fredagsdinner; marinerad fläskfilé, bakpotatis, örtsås och grönsallad (Oh, vad gott det var!).
__________

Därefter finalen på Let´s dance.
Ja det blev Magnus som till slut tog hem glasskon tillsammans med Annika. Trodde kanske att det skulle bli så mycket beroende på Magnus smidighet trots sin kropphydda men ytterst pga av sin i alla lägen ödmjuka hållning. Magnus och Annika bjöd på sig själva, ja glädjen riktigt lyste genom dansen. Men Laila och Tobias dans var i min mening lika smidig och vacker... som perfekt... Kanske var det denna sista aspekt som främst var avgörande för att de inte tog hem vinsten? Vad säger ni?

Jeanettes kommentar härunder: "Hejsan! Jag tror att Magnus vunnit Svenska folkets hjärta med att han är så stor, så stark och så vänlig och ödmjuk. Han utvecklades mest. Han kunde inte dans när han började Let's Dance, men det kunde Laila. Laila utvecklade teknik med mera, medan Magnus lärde sig allt!
I alla fall mina tankar:) Kram syrran"

1 kommentar:

Jeanette... sa...

Hejsan!
Jag tror att Magnus vunnit Svenska folkets hjärta med att han är så stor, så stark och så vänlig och ödmjuk. Han utvecklades mest. Han kunde inte dans när han började Let's Dance, men det kunde Laila. Laila utvecklade teknik med mera, medan Magnus lärde sig allt!
I alla fall mina tankar:)
Kram syrran