Bloggintresserade

lördag 27 mars 2010

Mulen toffeldag

Tjenixen, efter en rätt kall natt, vaken tidigt, missade sista danserna igår, men vet så mycket som vem som tog hem segern på Let´s dance. Själv höll jag, precis som ni Elisabeth och Lena, på Claudia. Hon dansar så bra, är så näpen där hon står och skiner nästan hoppar, dessutom går hon så upp i det hon gör så det skulle inte förvåna mig om hon är i flowet ;-)

Ingen snö faller här i Åhus, åtminstone inte nu och hoppas inte sedan heller. Marken är bar och jag ligger i startgroparna, ser framför mig, åt sidorna och framåt ;-)













Idag är det tippen och Lions som gäller i Paradiset. Kan man beställa en sol så gör jag det denna utedag. Inte alltid det blir som man önskar. Rätt rått och emellanåt duggar det. Men nu så

... rullar fullastat släp till tippen. Ja klart blev det inte, men det blir man ju aldrig som sagt. Det man har tagit det har man. Få nog hålla där för nu för vi måste hinna upp till Lions också.

... Helst skulle jag vilja in till stan en runda också. De har 25 % bara idag på ett par tofflor som jag har spanat in ;-) Tillhör ju den där generationen som är uppväxt med "tollor" ja man slet ju ut ett par nästan varje säsong och på den tiden gick man till "toffelmagaren" och då var det noga när man provade läst och jag sken som en sol då jag gick ut därifrån med gamla skorna i en påse. Vita lack blev det den här gången ;-)

... sen är där en utställning av en ordkonstnär som heter Magnus Lönn. Han ni hört talas om honom? Jättenyfiken är jag faktiskt!

Nybadad med nytvättat hår en kvart över 13. Fikat klart; ska smaka bra nu!

**********
Läser din kommentar under gårdagen Lena och börjar fundera. Ja, jag har också erfarit fenomenet tvillingsjäl och funderat över vad det är som gör att vissa människor berör mer än andra...? Vad ger de? Eller tror ni inte att det handlar lika mycket om vad du ger dem... att båda går in i relationen med ett öppet sinne? Ger och tar? Det kräver engagemang kan inte vara halvhjärtat. Och det är något som jag tänker är svårare för vissa än för andra. Det handlar både om arv och miljö.

Jag skulle vilja uttrycka det så här; Ett samförstånd som sätter strängen inom dig i rörelse och det uppstår en klang som fortplantar sig.


Jag är också oerhört intresserad av det här ämnen med relationer. Det är så intressant att konstatera att behoven verkar så olika. Men är de det egentligen det? ... alltså innerst inne menar jag? Osökt hos mig halkar jag in på

... begreppet ensamhet, precis som du gjorde i din kommentar Lena. Det är viktigt för mig också. Ibland brukar jag undra vad det är som gör att man känner sig ensam.

Ensamhet kan ju vara något bra och utvecklande då man sökt den själv som Carol Oates sa i intervjun i filmen som jag hade i ett inlägg häromdagen (har ni inte sett den så skulle jag göra det). Hon resonerar angående ensamheten eller kanske vi borde kalla det något annat mer stillhet, andrum. Ann du är ju en ordkonstnär har du inte någon idé?


Men du Lena syftar såklart på en annan och mer smärtam ensamhet. Den som man inte har valt själv utan det handlar mer om att vara bortvald (aktivt eller passivt).

Det har nog inte med att göra om man har människor runt sig, utan mer sammanhangen... om man själv känner sig viktig för den andre. Om det som jag kan bidra med är viktigt för andra.

**********



Jag kollar på konståkning, Charlie kollar på mig och Mats drar kabel från datorn till tv:n



Så vackert; BRA VIKTORIA!!!





















Så flickor ännu något att se fram emot!!! Vad kul det ska bli att sammanstråla i storstan bo på hotell ränna på stan och uppleva denna koncert med ;















Mera sport direkt ifrån sonen och svenska fjällen. "... jättesvårt. Idag kan vi inte åka för att det är dimma :-( har kört scoter nu. Riktigt, riktigt roligt :-)"

6 kommentarer:

Fånga dagen sa...

Godmorgon min kära vän!

Jag kan inte annat än hålla med dig i hela ditt inlägg. Jag sitter och nickar här för mig själv.
Vet du vi skulle behöva ses en hel helg för att diskutera våra ämnen som vi tycker är så viktiga. Tänk om man bodde närmre så skulle det allt bli så.

Men nu hoppar jag till vädret, här är det inte barmark än, mest skitig snö överallt. Tog en promenad igår på vår härliga skogsväg men den fick bli kort för det var så lerigt att man sjönk ner överallt.

Idag är det grått och trist ute kan inte se minsta tecken på den där solen som de så fint utlovat.
Men jag ska banne mig ut i alla fall en tur.

Jag höll på Claudia jag också igår men visst, Mattias var ju otroligt bra han med så det var väl ok att han vann.
Nästa år tror jag att jag ska vara med.
HA en skön dag nu min vän.

Kram Lena

Petit Eyekiss sa...

Godmorgon!
en bra början på dagen är att läsa ditt inlägg. Du skriver så klokt och är så bra på att formulera dig.
Jag är nu färdig med syltkokningen.11 burkar blev det.till min käre sambo.
Han vill varje morgon ha en klick i yougurten (Äter inte sylt själv)I dag väntar jag att få höra av min kära dotter och hennes man.jag tror dom landar framåt kvällen.
Dimma och regn har vi här hos mig,så någon långpromenad blir det inte idag,inte.
Eliabeth

Anonym sa...

Hör och häpna! Vi har bara 4C idag, mulet och fuktigt och det kom en regnskur med ÅSKA! Knappt man tror det är sant!

Ann

Gudrun sa...

Jag kunde, jag kunde jiiiiiipppiiieee. Kolla så får du se.
Birgitta Yavaris böcker har jag, fina bilder i.

Fina träskor.
Ha det gott.

Bestemor Drillo sa...

Jeg er så glad i dine innlegg de gir meg mye!! Stor påskeklem til deg fra bestemor;))

Maria sa...

Förstår inte hur man klarade hela sin barndom i träskor utan att vricka fötterna. JAg har också köpt två par nya träskor nu när det är på modet igen...