Bloggintresserade

måndag 15 mars 2010

Vår strand

Halloj här är jag... tillbaka hemma efter en halv arbetsdag och en hyfsat lång promenad ner om havet. Bra att du nu har joggingskor och ämnar börja din träning inför sommaren Eva-Katrine :-) Pappa invigde sin räknare igår ;-)


Fädriften ner och så här långt har de kommit på nybygget precis intill stranden. Det är i campingens regi... men frågan är vad ska det bli ... har hört något om stugor men verkar väl stort för det. Men vilket guld- och strandnära läge...




Ja så här nära:

Jo, Åhus är en fin plats Maria jag älskar att ha havet så här runt knuten... det brukar vara en behaglig plats vid alla årstider, men i år med den här vintern och all snön... det har ju bidragit till att det har varit en otillgänglig plats under rätt lång tid.

Men du Elisabeth, här hade man då inte kunnat ge sig ut med långfärdsskridskor...
Du skrev "Efter snö kommer solsken " Lena och så sant! Så härligt det låter på norska "litt solskinn" :-) bestemor och visst är det allt så att solen dessutom biter lite i skinnet. Idag hade det platsat med solbrillor på stranden. Och på tal om det kan jag visa ett par väldiga sådana i granit minsann:


Ja nog för att solen var skarp. Kul tanke att ha sina bloggvänner med på turen, i brist på annat får man njuta av stillheten, prata med sina egna tankar eller varför inte med Charlie... En sådan här dag hade man absolut kunnat slå sig ner på en träbänk med en fikakorg.

Fotade en tall kanske blev det rätt "Randiga tråden" ;-)


... och så ännu en vinkel :


"Tallar är så fina när solen lyser på stammarna glittrar de som guld", skriver du i din kommentar Gudrun. Det har jag aldrig tänkt på, men nu måste jag studera dem närmre kanske redan imorgon... hoppas på sol!!!

Visst är det så att man blir bortskämd med det som man har så nära... annat blir det som är exotiskt. Egentligen är jag en lövträds-människa men man kan inte få allt. Barrträd är ju åtminstone gröna nu på vintern. Själv kommer jag från inlandet och uppskattar just lövträd i synnerhet bok allra mest. Men havet det skulle jag då inte vilja vara utan.

Åhusbryggan


Disco Kanta i helgen ;-) here we come visst flåsar det 70-tal!



Vid Brödraboden (ålastuga)...

Underskön diskutsikt!!!!!!



... men stadsrättigheterna de miste vi redan 1619. då kung Christian från Danmark snodde det tillsammans med våra skickliga hantverkare mer om detta kan intresserade läsa på:

http://hem-tradgard-design.blogspot.com/search?q=Rundvandring+i+gamla+%C3%85hus

Det närmsta vårdoft här i Åhus får väl vara doften av tång på stranden och möjligen nyplanterade penséor från Solhaga :-)
Tänk för 2 år sedan åkte vi långhelg månadskiftet februari-mars... hela familjen (6 pers) till Madrid och kunde redan första kvällen sitta på uterestaurang sent på kvällen! Igår var Mats i kontakt med sin lillasyster som är i Barcelona för att kolla på fotboll med sin familj. Det har ju talats om ett häftigt snöoväder där i dagarna men nu var det fint :-)

Ja, så är jag som ni ser med i ännu en tävling nu rör det sig om ett jättecharmigt tovat ägg hos Rigmor och som ni ser till höger. Julrosor säger du... det har vi ju vi dammen... nu ska jag faktiskt gå ut och kolla om jag kan se någonting innan det är dags att hälla mig en stund. Visst knoppar på julrosorna men snö vid grinden gjorde den omöjlig att forcera...

Mina flickor kan du lyssna på Lotta närhelst du vill länkarna ligger till höger

Christian och Anna-Karin:
http://www.bandbase.dk/christianjungbeck/Track/68651/Jag-tror-du-vet/

Här får du vara beredd på att han först sjunger en bra bit själv på sin egen låt innan det är hennes tur.

Eva-Katrine:
http://www.myspace.com/evakatrinemusic

Ikväll kan man ju säga att jag är gräsänka för Mats har stannat kvar för Betongkurs efter jobb och direkt efter det så mellanlandar han på gitarrkursen i stan. Ikväll ser jag fram emot ett nytt avsnitt av en favritserie på tv "Saltön" :-)

I väntan på det en stund på Youtube för att välja dagens musik. Missa inte att kolla på då The pips dansar ;-) Kanske något att försöka ta efter till helgen...





... samt en kvällsrunda med Charlie

5 kommentarer:

Randiga Tråden sa...

Nämen tack, visst måste det vara samma tall, det var verkligen kul att se.

Gudrun sa...

Halloj!
Så vackert med stranden som ligger öde en vårvinter dag. Tallar är så fina när solen lyser på stammarna glittrar de som guld.
Ha en bra fortsättning på dagen.

Fånga dagen sa...

Åh Vad härligt Ingela att ha havet så nära, jag tror jag kommer ner och hälsar på dig, det ser verkligen inbjudande ut.
Jag tänker ofta på hur få platser i Sverige man egentligen sett. Har antagligen sett mer utomlands runt Europa och det fast vi har en helt underbar natur här.
Här har varit solsken idag så det blev en promenad med kära barnbarnet som också sken som en sol idag. Därför har inget inlägg hunnit göras än. Kommer senare hoppas jag.
Som sagt väldigt fina bilder du lagt in och jag kan riktigt känna hur härlig din promenad var.
Ha en fin kväll nu vännen
Kram Lena

Bestemor Drillo sa...

Jeg blir bestandig så glad over dine innlegg Ingela! Du sprer solskinn rundt deg!!
Vakre bilder !!
Jeg er så glad i dag alt har gått bra med operasjonen og alt er godt;)) Stor klem til deg!!

Petit Eyekiss sa...

Oj, vad många fina bilder. visst är tallar fina, men jag är uppvuxen med björkar inpå husknuten. Utanför vårt köksfönster hade vi en JÄTTESTOR häng björk. Oh, vad jag älskade den.
Sommar huset på Muskö, som är min sambos systers är omgärdat med tallar i massor. Lite för många tycker jag, för dom har ju växt och blivit så stora, så snart får vi inget solljus alls.Svårt att få andra växter att trivas.
Min helg blev precis som jag ville ha den. Vi har varit till Södertälje och dansat till Leif Hermansson's orkester idag. 170 pensionärer som svängde runt. Bra motionspass!
Ha det gott!
Elisabet