Bloggintresserade

fredag 26 mars 2010

Fredag, helg och fåglar i sikte

Godmorgon mina vänner!
Det vankades en del våfflor under gårdagen. Kan undras hur många vi i Sveriges avlånga land satte i oss...
Även hos Maria och Nisse vankades det godo våfflor tillsammans med Otto Ols glass till efterrätt. Det blev också en weekendresa bokad till Rugen i maj. Så, nu kan vi gå och suga på karamellen ett tag. Att tillsammans med goda vänner bo på hotell med utlovad mysfaktor spa, pool och bubbel, spel och lek och fully breakfust. Kort och gott andrum från vardagen :-)

**********
Idag kan vi alla njuta av dina vackra krokusar Ann som numera pryder ert vackra bord! Detta tjusiga möblemang som vi har haft förmånen att få sitta vid vid några tillfällen.

**********

Du, på tal om "... plogar på himlavalvet"... det mer hörde vi en ljummen kväll i veckan (tror det var tisdag) då vi var på Charlierunda. Då var det vildgässen som var på väg. Hur vi än spanade åt det håll där ljuden kom ifrån så kunde vi bara skönja antydan till plog (absolut ingen röd luva från någon liten Nils ;-)

Vad häftigt att få se tranor på nära håll Ann och Kerstin, det har inte jag gjort särskilt ofta och absolut inte i år.

Men, hur är det med storkar uppåt landet? Är det något ni kan få se?



Länge var de ju typ utrotade i vårt land men tack vare center är de nu tillbaka :-) En anledning så bra som någon att dra söderut Lena? Även kanske det faktum att kunna hänga tvätten utomhus... och att få den torr. Men vädret är nyckfullt, idag har vi lovats rejäl värme men i helgen så väntar "andra bullar" Lena och inte så gott bröd som du njöt igår.

Tillbaks till fågelsnacket skarv har jag ju sett vid kanalen i Krisianstad och trodde absolut att jag hade sett något unikt men fick sedan reda på att det är en fruktad fågel vi kusterna för den äter upp fisken och förstör näten för de andra fiskarna ;-)


http://hem-tradgard-design.blogspot.com/search?q=skarv


Allt som skrattar gillar vi eller ;-)... är nog rätt nollställd när det gäller kråkor men jag har ett rätt förfärligt minne av en Campingplats i Danmark... jag tror det hette Nyköping någonting där var en mängd höga trän runt och tidigt på morgonen sköts det hej vilt upp i trädkronorna för att försöka utrota dem.



Men så har vi då skator jag jag vet många som ogillar dem, men inte jag. De jag har träffat har varit trevliga och framförallt roliga!... pratade nyss med faster G och hon hade precis precis varit i sin brors trädård och hängt ut tvätt.


Nu håller hon på att mata en skatdam med gårdagens överblivna våfflor
;-) Skatdamen tar glatt emot de något sega våfflorna och pinnar sedan iväg till sin herre sa G. för att bjuda gott!




Däremot har jag och Eva-Katrine fått se en häger på grannens tomt.






Småfåglarna är goa. Tänk bara lille Anders minns ni honom ungar? Han hade ju en vild tufs på huvudet...vi brukadekalla honom Punkaren ;-) Han kom alltid och hälsade på oss då det var fikadax ja en gång flög han t.o.m in i huset men då fick mor stora skälvan för vi hade ju två katter. Anders var synlig hos oss i ett par år sedan såg vi honom aldrig mer. Bara historien om honom som levde kvar.

Visst är det så att vi har olika förhållanden till olika slags fåglar, för de liksom vi är ju olika personligheter både som art och som individ.
ja det är inget lätt område det här bäst att låta det som händer i naturen ha sin gilla gång... för det mesta...

**********

Att Björn Afzelius berör många det råder det ju ingen tvekan om. En del har ju dessutom råkat honom många gånger, eller hur Ann :-) En annan hade ju kunnat få en kram om man inte tillhörde dem som inte "kramar vem som" mer än på pappret... Det var den där gången då jag väntade på att han skulle skriva sin autograf på Tusen bitarskivan.

**********
Sådär en förmiddag med observationer inalles 3 timmar. Idag slutade alla tidigare och jag kunde bege mig hemåt för att renskriva och bearbeta detta materialet. Det passar mig som handen i handsken. I vilken ordning jag gör saker har ju ingen större betydelse bara jag ser till att det också blir gjort.

**********
Har nu precis värmt en portion av gårdagens meny nu tänker jag hänga ut en maskin tvätt gäller att "smida medan järnet är varmt" byta om och sen ut och räfsa en stund. Imorgon ska vi låna Nisses släp och dels köra ett möblemang till Lions och sedan någon vända till tippen.


Ann: "Det var en gång i skiftet nov/dec då jag vinterbonade husens rabatter m. granris maken fällt till mig... Hann aldrig vårt eget för vips var de helt begravda och osynliga i snö, och fastfrusna - så sent som förra helgen kunde de ej dras loss- men det som göms i snö har dessa dagar kommit upp i tö! ... Jösses 19 grader och tvätt på vindan ute och första mc:n siktad 8-)"

Ja, vi ska ju inte snacka om vad som kommit i dagern inne i stan. Där finns i stort sett allsköns skräp fast det har ingenting med skönhet att göra! Har faktiskt tagit ett par kort men som jag sedan kastat för jag inte ens velat misspryda bloggen med fotona.

Fågelbilderna lånade från http://www.fotoakuten.se/
**********

Kolla kolla färskt från sonen som precis har varit ute och åkt hundspann:






Känns ju bra att veta en av sönerna i hundspann en på hemmaplan och ni töser ska tydligen sammanstråla i hegen ;-) Då kan vi koppla av med Let´s dance ikväll ;-)


För intresserade har jag skrivit om när Mats och jag vai Löfbergs lila Arenan i Karlstad och hörde på honom:

http://hem-tradgard-design.blogspot.com/search?q=Mark+Knopfler+i+L%C3%B6fbergs+lila





Det har blivit kväll en brasa knastrar i spisen, bordet står dukat, pizzan är beställd. Redo för let´s dance ;-)

7 kommentarer:

Fånga dagen sa...

Hej min kära vän!

Först en fråga, Var hundan ligger Rugen?
Har aldrig hört talas om stället en gång, men vad det låter mysigt med spa och hela köret. Det är så viktigt att unnas sig den där lyxen ibland, kroppen liksom törstar efter det.
Så njut nu fram tills du ska åka för det är så underbart att ha något att se fram emot.
Jaså ni skulle få fint väder ni, jaha, här är det grått och fullt med snö som vanligt men kartan visade på varmare under helgen så det är nu min förhoppning.

Tänk att efter varje gång som jag träffar min klient så får jag en energikick, samma sak säger hon.
Tänk vad vissa människor berör, det bevisar bara för mig att vi faktiskt har tvillingsjälar här och där.

Det får mig åter att tänka på alla de som inte har någon, tänk att alltid vara ensam. Det borde banne mig lagstiftas att ingen ska behöva vara ensam.

Ha nu en fin fredag min vän
Kram Lena

Anonym sa...

Jag hoppas att det är på en helg i maj ni åker så kommer jag hem till charlie för vi lämnar inte bort honom.

Glad fredag =) så skönt....
Ikväll kommer anna- k till mig.

Puss och kram eva.

Gudrun sa...

God förmiddag!

Har aldrig sett en stork "live", idag har jag däremot sett en skarv, de är inte roliga, de har kommit hit de senare åren. Snart kommer skrattmåsarna, de brukar komma in i landet och att häcka, sedan försvinner de på hösten igen. Hoppas att måsarna skrämmer bort kråkorna, de har blivit för många och de tar småfåglar, inte kul.
Problemet med att måsarna blir fler är att de kör bort hägern, - ja du, det är inte lätt i det ekologiska systemet, de får sköta sig själva tror jag.
Ha en fin dag.

Ingela sa...

Rugen (eller tyska Rygen) kommer du till om du tar färjan till Sassnitz! Många tyskar åker dit på semester och för rekreation andra med för den delen Rekommenderas, vi har varit där förut tror att du kan söka det på min blogg om du vill!

Gudrun sa...

Vilken "nyttig" mat! Vi har nu ätit potatismos och kabanoss, mmm så gott. My dariling åkte förbi lithells häromdagen och där kan man köpa 2:a sortering, billigt. Ingen fel på smaken.
Men nu skall vi innan det drar igång på tv:n åka och köpa vårat fredags godis. Mycket lakrits, sockerbitar och choklad.
På tal om häger så såg jag den häromdagen också och skrattmåsen är på väg jag såg den idag, när man pratar om trollen så.
Ha det gott och mys ordentligt.

Gudrun sa...

Du det var länge sedan man hörde Ulf Lundell och Agneta Fältskog, snön faller.

Ingela sa...

Ja pizza är då inte alls nyttigt... men gott och nimmt iblad ;-)
Måste då erkänna att "kabanoss" har jag ingen som helst erfarenhet av. Det är nog gott för annars hade ni ju inte serverat det, men du vad är det?

Höll på att missa din kommentar Elisabeth för den hade hamnat under gårdagens inlägg. Har du kokt 10 burkar svartvinbärssylt idag. Det låter gott och nyttigt!