Bloggintresserade

lördag 13 mars 2010

Tittut

... :-))

Vaknade tidigt, men man kan ju åtminstone göra som man vill. Extra tid och den där lilla extra kryddan till det mesta denna morgon. Visst känns det igen.






Dagsfärskt kort anlände idag från Anna-Karin och Malmö på när Chris Martin undersöker en papperspåse inuti :-)







Idag inga större planer för dagen. Ett litet besök i stora staden för inköp av nya byxor till Mats inför kommande helg. Då är det mat, musik, dans och glädje som gäller på Kantarellen ett stenkast hemifrån :-)) Det gillar vi också att vi ska liva upp minnen med discodans!


Får nog göra dig besviken Anna-Karin du tyckte ju att jag skulle se till att pappa slog till med något som glittrar rejält, för att locka fram den där känslan av discofever ;-) Men du vet pappa vill inte väcka för mycket uppseende... åtminstone inte då vi kommer till klädkapitlet. Det blev ett par fräcka Hilfigerjeans användbara även i andra sammanhang
:-)


Tack Eva-Katrine att du tänkte på mamma igår då du gick hem från jobbet i vårsolen. Håller med dig de här skorna formligen skriker Ingela...



Så nu är jag stolt ägare till ett par vårskor. Vad glad jag är tur att jag inte har dem här för då hade de kanske stått bredvid sängen ;-)

**********

I torsdags var vi lediga båda så då vart det riva i garaget som gällde. Nu ska bara byggtorken in innan det är dags att börja en rejäl uppfräschning på platsen. Jag kom ju en bra bit på min särk och ev. fortsätter projektet idag. Nej, jag brukar klara mig från att sticka mig på nålar Gudrun,men att prova nålade plagg gör jag inte då tyvärr får det vara tråcklat istället... detta trots bry med att trä nålar, men man kan ju göra som vi gör "Ölandsvindar" (ja du heter ju något annat men vad?) använda stark förstoring ;-) Men du Gudrun har du inget fingerborg... det har jag men faktiskt ligger det kvar hemma i mitt syskrin i mitt barndomshem... Det får vi göra något åt!



Igår var det inget vidare väder här i Skåne, men i Stockholm och uppåt landet lär det där härliga vädret som fick det att spritta i hela kroppen nått er. Och det får man väl kalla någon form av rättvisa!



Eva-Katrine hade gått och gnolat på en låt hela dagen och skickat den för oss att lyssna på under kvällen... och jag kan då säga att både Mats och jag sprack upp i breda leenden av igenkänning ... redan efter tre toner...



Visst är det kul och märkligt att ungdomarna anammar "vår musik"?














Minnen till den här låten visst dans som du skriver Ingmarie, men kanske ändå att jag främst tänker på 10 i topp och på min gamla kasettbandspelare med inbyggd mikrofon men där jag hade något så flott som en lös mikrofon som jag fått för att kunna göra "exklusiva" inspelningar då jag sjöng och kompade på min Bjärtongitarr. (Mormors bror Gunnar var uppköpare av gitarrer och den här gitarren hade han pga av ton, som han sa, speciellt valt ut till mig). För att återgå till inspelningar av 10 i topp, det var ju absolut nödvändigt med en tyst omgivning vid inspelning och då låste jag in mig på rummet och instruktioner till omgivningen var "Stör ej". Ibland kom farmor in med buller och bång för att tala om att maten var klar...då var det kört...




Jodå det blev ett par ärenden till en vända inom Olssons Ost för att handla ost och rökad korv över disk. Inte många sådana affärer kvar ändå kan jag ju säga att affären då verkar välbesökt.

Så stannade vi till vid Rusta... inga större fynd... men en stor gummikruka att plantera i på trädäcket. Vi har ju redan en men däcket är stort...




... Mellan landning på Solhaga och köpte 4 lådor penséor i olika nyanser från blått till lila. Kan nog bi fint. Gud vad man längtar kände jag efter vår och blomster.

En vacker och prisvärd begonia i den där min älsklingsfärg gulorange... den ska vi ha på köksbordet.


Nej nu tänker jag mig ut och plantera så kommentarer på mina vänners bloggar får vänta... men jag har läst och njutit... hej så länge!



Våra röster la vi på Anna


... och Peter



Nu vann Anna med sin låt och den var riktigt bra... ändå Peter får mig att få gåshud!!!

6 kommentarer:

Ingmarie sa...

Hallå där!
Har just tråcklat mig fram till din goa blogg...Den låten har man gungat till ett antal gånger,eller hur?Har lite svårt för dagens musik o då speciellt melodifestivalen som jag tycker det är katastrof stämpel på..Bättre var det förr!!Ha Ha!!

Kramen till dig från mig!

Petit Eyekiss sa...

God morgon Ingela!
I dag känns det bättre,och låten hjälpte till lite ytterligare. Har fått SMS att ungdomarna är på plats. Sambon har dragit iväg ut för att åka långfärdsskridskor, så jag kan planeraa min dag lite som jag vill. Han lånade min kamera, så få se om det blir lite fina bilder.
Ska nog ta mig en promenad ner genom hamnen. Solen skiner och det är 0-gradigt nu, så fram på dagen blir det nog gott att vända näsan mot solen.
En fin lördag önskar jag dig1
Elisabeth

Fånga dagen sa...

God morgon tjejen!
Uppe tidigt här med.
Här var det lika strålande solsken även igår, skönt.
Idag blir det ju 50- års kalas för min del och det ser jag fram emot då det är gamla bekanta som ska ses och många glada skratt väntar.
Disco, härligt och minnen från den gamla goda tiden det gillar jag väldigt mycket.
Ha en skön dag
Kram Lena

Gudrun sa...

God förmiddag! får väl jag säga då. Här tar vi det lugnt på morgonen. Gubben min lever för tillfället i en alldeles för stressig tillvaro så jag försöker kompensera med det som skall fixas här hemma. Har pratat i telefon i en timme tror jag, jag har en vän som är på bättringsvägen från sin leukemi, transplantation mm. har inte träffats sedan förra sommaren. Det är skönt med läkarkunskapen idag.
Känner igen det där med bandspelare och sång, vilka minnen.
Önskar dig och din familj en skön helg.
Kram

Anonym sa...

Jovisst var en hel del bättre förr Ingmarie... just nu har jag spytt galla på vår "supersilent" Philips dammsugare som är det sämsta skit som går i ett par skor... tills Mats kom och räddade mig jag gör det sa han gentlemannamässigt.

Varför var maskiner bättre och mer hållbara förut?

Sen är ju smaken som baken delad och melodifestivalen den uppskattar vi i det här huset!

Har nu kollat på dina underbara bilder Elisabeth. Bra att du känner dig mer tillfreds idag! Tänk vad solen kan göra mycket på sig. Tror nog att ni andra här i församlingen begåvats med mer av den varan här idag än vi. Men jag har fått nya skor ;-) (JIPPI), varit i handelsträdgården och burit hem fina penséor. Börjat så smått plantera...
Hoppas nu du har en härlig kväll framför dig Lena. Inte var dag man fyller 50... (även om du har haft en del av den varan på sistone). Skratt är lika välgörande som nödvändigt. Man kan ju hoppas på att det blir dans också, eller?

Lugnt kan man väl säga att det är hos oss på morgonen men stört omöjligt att sova vid denna tidpunkt men då det är kväll framför tvn är det nästan lögn att hålla sig vaken.
Så fantastiskt att din vän är på bättringsvägen. Här tror ju jag både på läkarinsatser och till viss del egen kraft och positivt tänk. Även om det inte alltid räcker. Vissa former av cancer är inte längre så definitiva och efter vad jag förstår är leukemi en av dessa?

Ha nu en bra kväll med eller utam melodifestival ;-)

Anonyma Ingela

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=7y1QZuYsZEw

Söndagstips på låt =)

Gud va skönt att hon vann...anna är så grym. Jag tycker att det låten är otroligt bra.

Puss och kram eva