Bloggintresserade

söndag 21 mars 2010

Söndag blev soppdag

Hej mina vänner söndagsmorgon började för mig redan halv 7. Ja, jag behöver ju inte säga att det är märkligt (fler som har märkt det)... men att man inte kan sova till en söndagsmorgon. Strunt samma är man pigg så är man ;-) Visst har morgonstund guld i mund Elisabeth :-) och var hamnade jag om inte på bloggen för att läsa alla era goa kommentarer.

...och jag kan ju tala om att det blev precis så där lyckat igår som vi hade önskat! Då vi först minglade och samtidigt kollade på Absolut vodkas utställning
... så fick Maria och jag en flashback från "tiden då det begav sig"... andra våningens disco Sandy på sandgolv :-) Nejmen vad kul vi hade! Maria mindes att vi egentligen skulle till disco Centric på ett party där vi hade missat att klädsel var vitt. Jag som oftast helt svartklädd och Maria med något färgglatt. Tror ni vi kände oss malplacerade?... vi fortsatte efter en stund till Sandy...

**********

Om att bo nära vatten (inbegriper inte stora vattenpölar i ens väg ;-) står väl rätt klart då man läser era kommentarer att vatten berör och inspirerar... ja det anade man ju och bekräftas av era kommentarer. Du skriver nästan lyriskt om er tur Gudrun utefter sjön Hjälmaren som ännu ligger isbelagd med vatten i gråblå toner.

Både "hundar och människor blir som tokiga" med strand i närheten noterar du Elisabeth... så häftigt uttryckt! Mysingen som bara ligger 10 minuters gångväg bort... kanske där bodarna finns som du skriver om? Det gör ju att kartan klarnar något... KUL!






Och hos oss finns i trädgården flera vattenblänk... på sommaren fågelbad, fjärilsvattenskålar och vår fiskdamm.




**********

I småland och hos dig Ann är det idag SUNday och här kanske lite mer blandat... men vi har också sett solen i glimtar och små doser. Det har liksom lite svårt att bestämma sig. Först på morgonen regnade det och så blev det sol så då cyklade Mats upp till Statoil för att köpa frallor.

Buketten med snödroppar som du fick av maken var jättesöt och bara det att man får det av någon som betyder mycket för en är ju mer än halva grejen.

På tal om blomster och vårtecken i trädgården jag var ju ute och letade sådana direkt på morgonen... det regnade men jag gick ut barbent, i nattsärk, drog bara en kofta utanpå. Det kommer mera men nu är det Charliedags ;-)
... Den mesta snön har smält och på sina ställen är det blankis och idag eftersom det regnade rätt halt... gissa vad jag gjorde (?) Jodå jag satt på huk för att komma nära snödropparna med mobilen i högsta hugg vilket ju också resulterade i att jag inte kunde ta för mig då fötterna gled iväg framåt ;-) Tror ni jag kollade runt för att se om någon sett det ;-?

Men visst var det värt det :-) Bilden blev ju bra! Ja hur snödropparna har hamnat där det har jag ingen aning om, minns aldrig att jag har sett dem där förut.











... Men på samma sida intill huset växer som ni ser en större klunga :-!



Ett par vintergäck ligger i startgroparna.








Till höger antagligen scillor:






Någon primula på gång, samt digitalis, frodigt prydnadsgräs...


Ser ut som om det ska bli många tulpaner i år vid trädäcket... Det ser vi fram emot! Ska bli intressant att se hur denna rabatt med olika slag av klätterrosor, tulpaner,fjärilsbuskar och andra lökväxter reagerar på tången vi la ut som gödning förra året :-)















Kikade lite under granet i norrläget där vi planterat en pipranka och lökar i en smal ränna utmed planerat armeringsjärn ;-) Där spirar det inunder!





**********



En välgörande promenad nerom och igenom campingen i ljummet väder (4 km). Kollade på den nya stugbyn där det var full aktivitet även en söndag, två hus hade de smällt upp väggarna på bara sedan igår och satt ut och förberett en massa andra.



På promenaden jag går och tittar:









Matte är sugen på spa, precis som om man kan roa sig varje dá...!









Igår var de ju och svirade på Kanta kan ni tänka er och jag fick roa mig alldeles själv...









Sen begav vi oss in till stora staden, husse skulle fixa en kabel på elgiganten och matte passade på att springa inom ...





en vända.


Inte mycket men lite smått och gott. En plastkorg till husets rena tvätt som ska ut på torkvindan (Den tänker jag förvara på en krok i taket när den inte används för att inte ta golvplats i litet utrymme. Ett par billiga fleeseplädar till kyliga utekvällar ;-) Prisvärda penslar inte dumt att ha hemma...


Nu står det soppa på spisen. Visst låter det gott... ibland sätter suget in även om det är fel dag.

11 kommentarer:

Petit Eyekiss sa...

Morgonstund har guld i mun!
Elisabeth.

Randiga Tråden sa...

Vad underbart med snödroppar, våren är på väg.Soppa låter gott.

Fånga dagen sa...

Se där ja soppa här också idag, en gammaldags grönsakssoppa med mycket små köttbitar i mums alltå.
Skitväder här med massor av snö som blir till slask usch.
Lät som en trevlig kväll igår du.
Men det här med knoppar i marken redan har jag ju inte sett till här snön ligger alldeles för tjock över rabatterna än tror jag.
Underbart med snödroppar och scilla ja alla vårblommor men för mig är det riktig vår när vitsipporna gör sig besväret att titta fram. Tänk den underbara doften och grönskan mmmm.
Jag ser att du varit ute och promenerat idag men själv tog jag på latmaskskorna och stannade inne.
Det kommer väl en dag i morgon med.
Nu ska här bli lite fika.
Ha en skön kväll nu
Kram LENA

Randiga Tråden sa...

Katt tavlan är ju underbar.

Ingmarie sa...

Härligt med vår!!!!!Inte så illa med svensk vodka eller för den delen,dock i normala doser ...Ha Ha!!Där jag är född o uppvuxen fanns det ingen sådan sort utan bara skogsstjärnan!!!

Kramen till dig min sköna

Petit Eyekiss sa...

Så härligt att få läsa hur din helg har varit Har all snö försvunnit hos dig? Här ligger snön ½ metertjock fortfarande.Bara gångvägar som är bara. Föresten så har det blötsnöat hela eftermiddagen så vi får se hur det ser ut i morgon.
Fick i helgen dagbok från Aruba med bilder på vigseln i rådhuset. oh, jag blir alldeles rörd... och lycklig. Bilder från strandcermonin kommer nog i nästa meil.
Kram
Elisabeth

Ingela sa...

Jodå här är det snudd på vår. Visst ligger snön kvar på sina ställen där man har samlat den i högar. men, solen och värmen har tagit hårt på den. Idag på morgonen är himlen rent röd i öster vilket lovar en fin dag. Hoppas! Kanske kommer foto i eftermiddag. Nu drar det ihop sig till att kuta till bussen.

Ser fram emot någon bröllopsbild Elisabeth.

Fånga dagen sa...

Hej Ingela pingela!
Vad konstigt att vi tänkte lika igår angående soppan.
Jag sa till P-e att han skulle åka och handla en liten bit högrev och grönsakerna som fattades för att göra en gammaldags soppa hi hi.
Du kanske är min tvillingsjäl trots allt.
Jag ser att du länkat min tavla men du jag har en idé som du inte behöver bry dig om men jag tror din blogg skulle bli ännu mer intressant om du gjorde en liten förändring i hägerspalten.
Att flytta om lite bland alla gadgets skulle göra susen.
Jag skulle gärna hjälpa dig om du vill.
Det jag tycker är att profilbilden av dig själv ska komma först och sen det som du tycker är mest intressant att visa plus vilka bloggar du följer.
Många gånger så tror jag inte att man som läsare bäddrar längst ner på sidan och då missar man vad man vill visa där.
Du har ju massor av saker som är bra där och din blogg skulle få en ansiktslyftning utan dess like.
Det är lätt att flytta om så hör av dig i så fall.
Och du vill du inte så skippa det för jag läser alltid din blogg i alla fall vet du.
Kramar Lena

Anonym sa...

God morgon!

Varför var du alltid svartklädd? låter inte som du =)

Hur var nu soppan? Vi hade lax ju och det blev så gott. Var uppe 6 i morse och tog en timmes promenad..:) så skönt men trött i bena idag.

Nej nu måste jag sälja...Puss och kram

Gudrun sa...

Hej hej vännen!
Hur har du det? BRA hoppas jag. Jag har sett en NÄSSELFJÄRIL idag, kan du tänka dig, VÅR.!!
Idag är jag ute och röjer med massor av projekt. Tänkte sätta upp en fågelholk men det gick inte, vi behöver vara två till det. Tänkte klippa nät men hittar inte min lilla "braiga" sax, vet inte om jag orkar leta mer, jag har gömt den på något riktigt BRA ställe som jag för tillfället inte kommer på, käckt vá? Nu har jag ätit lunch och får nog lite energi igen.
Kram på dig.

Bestemor Drillo sa...

Her i Norge har de en liten vri på det ordtaket! Det lyder slik:
"Morgenstund er tull i grunn", men det er nok helst de som vil sove lenge om morgenen som uttrykker så;))
Ellers ønsker jeg deg en nydelig uke;)) Klem fra bestemor!!