Bloggintresserade

söndag 7 mars 2010

Vasaloppet


Ja idag så går Vasaloppet av stapeln så klart man blir lite intresserad av historien kring evenemanget. Också intresserad? Läs mer kanske på den här sidan det gjorde vi;

http://www.salen.se/vasaloppshistoria.asp

... skönt att en svensk tog hem segern.

Förövrigt har det varit en rik helg. Vi har träffats hela familjen, umgåtts, lekt, promenerat, sett uttagning till Melodifestivalen, Stieg Larssons Luftslottet som sprängdes", ätit kalkonmiddag som då verkligen smakade fågel. Nu har två av barnen förhoppningsvis mätta och belåtna begett sig av. Tågen med Sj gjorde att Eva-Katrine blir tvungen att åka så sent som 24 från Hässlenolm. Blir ett tuff start på ny jobbevecka, men det kan inte hjälpas.

12 kommentarer:

Gudrun sa...

Halloj!
Vi har också sett luftslottet som sprängdes, haft hand om barnbarn = mysfaktor. Fullt upp med andra ord.
Ha en bra kväll.

Ingela sa...

Visst var den bra filmen alltså?

Gudrun sa...

Jättebra, verkligen.
Men jag är glad att jag läst böckerna för de innehåller mycket mer.

Bestemor Drillo sa...

Tusen takk for nydelig kommentar hos meg!!
Jeg har lest hans bøker, men har ikke sett filmen!! Jeg kan godt lese om vold og slikt,men ikke se så mye av det;))
Ha en god ukestart!! Klem fra meg;))

Petit Eyekiss sa...

Verkar som du haft en bra helg.
När jag var tonåring älskade jag allt vad deckare hette.Snodde böckerna från mina bröder och tjuvläste.Nu gillar jag mer lite lugnare deckare, som mer handlar om utredning av brottet.Som Morden i Midsummer, Brottskod Försvunnen och liknande. Har svårt för dom filmer som har för mycket våld. Tycker det räcker med det man ser på nyheterna...
Elisabeth

Ingela sa...

Hej på er tjejer :-)

"Ja, det är måndagmorgon mitt huvud känns sååå tungt"... nä skämt åsido, visserligen trött men det kan man ta då något har varit väldigt positivt eller hur?

Har själv inte läst böckerna men de står i vår bokhylla och Mats brukar säga att jag har något riktigt bra kvar... känns lovande!
Det där med att läsa böckerna först känns ju inte alltid nödvändigt man har visst förförståelse men det kan ju också vara en besvikelse att se filmatiseringen. Jag klarar inte heller att se våld i film särskilt om det inte finns i ett sammanhang som jag uppfattar. Brukar annars blunda. Det räcker med hörselintrycken. Faktum är att jag tänker att detta är en effekt som borde användas mycket mer då våldet behövs för handlingen.

Tack för att man får vara med på ett hörn då du "snodde" dina bröders böcker Elisabeth. Kan ju då berätta om när jag var i yngre tonåren och låste in mig på toa med en rafflande kärlekshistoria eller satt med boken under läxboken då farmor kollade om jag läste läxan... snacka om ögontjänare ;-)

Maria sa...

Jag brukar alltid se Vasaloppet. men det missade jag totalt igår...

Gudrun sa...

Hej vännen!
Vill bara önska dig en riktigt bra dag.
Kram

Anonym sa...

Hej Pinglan,

Internationella kvinnodagen till ära tänkte jag du ville titta på http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article6728182.ab och le en stund.

Solsken,
Ann

Anonym sa...

eva-katrine är helt slut och vill gå hem nu :)

Fånga dagen sa...

Hej!
Och tack det samma det är skönt att sitta och läsa sina vänners bloggar och kommentera.
Jag ska bara se det positiva trots lite krångel, jag lovar.
Det var verkligen en mysig kväll så det får man leva på ett tag.
Det verkar verkligen som om du också haft det mysigt hela helgen och visst lever man länge på det.
Luftslottet som sprängdes var väl bara så bra, ja alla filmerna förresten, kanon.
Nu fåar du ha en mysig kväll vännen så hörs vi i morgon.
KRAAAAM Lena

Ingela sa...

Tjenixen tjejer! Det verkar som om det är mestadels bra uppfattningar om Luftslottet! Den innehåller mycket av spänning på gränsen till andlös emellanåt. Och visst var det mer av den varan i den avslutande delen än mellandelen?

Det är rätt konstigt för jag som egentligen gillar att gå och fundera föredrar inte alltid en deckare där man själv måste analysera. Isåfall måste det dessutom finnas ett tydligt spänningsmoment
för att jag inte ska somna. Kan undras varför? Kanske är det så att jag själv inte har behov av så mycket spänning i mitt liv och då kan det vara kontrast att uppleva det på skärmen?

Där resonerar ni nog lika Ann och Elisabeth, om jag inte är fel på det.

Kul att Lena och Ann är tillbaka. Jag har saknat er :-)!