Bloggintresserade

tisdag 16 mars 2010

Träd och lite annat

Godmorgon mina vänner!

Idag känns det fint tycker jag!Nöjd med att se hur solens strålar redan har nått nedre delen av mitt-emot-grannens ena tallstam. Noterar att den är rätt blank och slät Gudrun. Men också en aning grön... kanske efter vintern? Ser fram emot en tur ner till havet i eftermiddag vågar man hoppas på att solskenet håller i sig...?


Här har vi precis tagit morgondoppet, fått paltorna på och intagit frukosten. Fantastiskt god ost från Olssons hörna och Runes rökta det enda som kunde grumla var det något torra och tråkiga brödet. Det är en stund kvar tills min buss vänder näsan emot stan. Mats ska på miljöfika i hamnen så vi tar det piano denna morgon! Hinner precis in här i "bloggrummet" (haha där var jag vitsig) för att kolla om något nytt tillkommit.

... Noterar din kommentar under gårdagen Elisabeth. Ser att du har haft en vilsam och skön helg, också att du nu har varit iväg och "svängt dina lurviga"... härligt! Du gillar verkligen att dansa och visst blir man gla´ av det! ...dessutom utmärkt motion!!!


På tal om träd och trädsoter har det tagit lång tid för mig att acceptera just tallar... att de skräpar ner med sina mängder av barr och kottar. Då vi flyttade till detta huset på strax över 1000 kvm;s tomt så klart :-!, så växte här 24 tallar, alltså en mindre skog :-o Det var som du säger Elisabeth väldigt mörkt och svårt att få annat att trivas. Här fanns ingen jord utan markunderlaget var övervägande sand. Det har vi fått råda bot på, en hel del jord har kommit på plats. Vi har försökt tygla marken för att kunna plantera det som vi önskar, men också insett att vi måste ta vårt ansvar och behålla höga tallar för att inte totalt förändra naturlig miljö. 20 stycken väldiga tallar blev jämnade med marken och vi behöll två; den ena ett fasligt vackert exemplar. Vi har ännu inte blivit färdiga till det, men vi tänker oss en belysning upp mot trädkronan som kommer att lysa upp det vackra trädet så det syns i hela kvarteret :-)


Den andra tallen var vi tvungna att ta dän efter vi hade lagt ner jordvärmeslingor... något hände kanske rötter som skadades...







Det här är den enda tallen vi har kvar Gunilla, men visst är den ståtlig. Vi är däremot rätt noga med att rensa ur den och så sent som förra året anlitade vi hjälp med det doch inte ända upp till toppen. Hade du vågat upp där i liften tror du Lena?



Du skriver Elisabeth: "... uppvuxen med björkar inpå husknuten. Utanför vårt köksfönster hade vi en JÄTTESTOR häng björk. Oh, vad jag älskade den".

Skulle tro att vi alla har minnen av ett alldeles särskilt träd.

Jag tänker genast på de där björk- och bokdungarna på våren som var fulla av sippor och hur jag redan då facinerades av gamla husruiner. Det var strax utanför Hässleholm jag gick och gick och njöt med mina tankar redan då ;-) fantiserade om dem som hade bott och trampat där. Numera är allt det borta så tillrättalagt. De där synliga spåret bortsopade, sånt tycker jag är sorgligt...


Sen var det... det där väldiga trädet där det i en gren högt upp hängde en gunga. Det var hemma hos far... Känslan att sitta där under kronan och gunga högt över skogsvegetationen, känna magkittel, vindraget i håret och på kinderna, lyssna på fågelsången och se hur solens strålar i farten skymtade igenom trädkronan... för självklart var det sol från en klarblå himmel ;-) ... vilket minne!





I väntan på bussen vände jag näsan emot solen, slöt ögonen och lyssnade på sprudlande glada fåglar. "Hej", kvittrade en granne som också skulle ta samma buss till stan idag och såg fram emot att då arbetsdagen var slut cykla hem (2 mil) igår cyklade hon in den, men då hade det då blåst snålt.









Rätt som det var hade det blivit middagstid och påväg till bussen från jobbet. Ja, strax utanför vår ytterdörr vilket fint vårtecken (!): Hoppas att jag missade fimparna som dekorerar jorden... det som göms i snö kommer upp i tö (!) De första lökarna rör sig om snödroppar och narcisser . Men de rödlätta bör vara de där sagolikt vackra tulpanerna...











Fler som har "begåvats med sol" denna dag. Det låter som om den lyst över hela Norden :-) ... Javisst luktar barrskog fantastiskt, tänk bara en varm sommardag med badkläder, rock, grusiga ben och barfota MUMS!


Nej man vill ju inte vara inne en sån här dag Eva-Katrine åtminstone inte tvingad... så där är vi ju en del som har stark fördel...

Tänk bara att kunna ta solglasögonen på och kliva ut i friheten. Kastar mig bokstavligen ut i det blå...



Knopparna på fruktträden... de har jag inte studerat men Nisse var ju här för någon vecka sedan och kollade vad som behöver bytas ut på familjeträdet.


Mobilen på laddning men bilder dyker upp sedan. Nu har jag storstädat badrum... torkat väggar allt... Mats håller på att rensa avlopp... Nu är jag trött...

Ikväll vankas inget annat än hemmagjorda hamburgare och bygglov på tv.

7 kommentarer:

Gunilla sa...

Härligt när solen skiner på morgonen då förhoppningsvis blir dagen fin.
När jag vaknade nu på morgonen och tittade ut så hade det snöat ca 1 dm. (Som om vi inte hade nog)
Men vitt och fint är det och solen skiner.
Tallar det är ju riktigt fint att ha på tomten. Du kan ju försöka plantera Roddisar, ljung, flera barrväxter i samplantering när du har sandjord det går alldelens utmärkt och andra skogsväxter om du tycker om det.

Ha det gott
Kramen/Gunilla

Fånga dagen sa...

Godmorgon min sköna dam!
Här skiner solen också i massor och då blir hela kroppen liksom sprittande.
Du pratar om tallar och jag älskar verkligen tallar men här är också fullt upp på min tomt så det är ett litet gissel var gång man ser högarna som växer.
Men för mig minner detta om sommar och kanske en stig ner till en sandstrand genom en liten skog full med gran och tall. Doften kan jag känna när som helst.
Sen tycker jag mycket om tallgrenarnas former och har jagat grenar för att sätta upp i taket och ha dekorationer i, snyggt men för tillfället har jag inga såna.
Nej nu blir det dusch för mig också sen ut.
Ha en bra dag vännen
Kram Lena

Bestemor Drillo sa...

God morgen til deg også!!
Her skinner også solen på alle måter!! Kaldt som bare rakkern, minus 15 igjen i dag, lille Casper fryser nesten baken av seg når han er ute og skiter!! Ønsker en herlig dag til deg og dine og takk for herlig kommentar;))))

Anonym sa...

Va roligt med en sol....solen glimmar blank och trind. Helt underbart här. jag ville inte gå in till jobbet imorse. Bara stå ute =) Om två veckor ställer vi om till sommar tid. Hoppas då att våren är här på riktigt. Börjar krokusarna blomma hemma snart? =)

Kram eva

Anonym sa...

Solglasögon på!

Ann

Anonym sa...

Du, när du ändå är ute och vallar Charlie och tittar på träden, titta på ekarna och fruktträden... och deras knoppar som vill...

;-) Ann

Ulla sa...

Tack för att du tittade förbi! Du är välkommen tillbaka.Här lyser solen också från blå himmel och det börjar äntligen smälta. Ingen vår har känts så efterlängtad som den här. På återseende.