Bloggintresserade

fredag 5 mars 2010

Relationer

Utan tvekan tror jag att vi kan enas om att relationer är viktiga och att rekvisitan inte heller är oviktig. Som du skriver bestemor vad underbart att vi är unika... för vem traktar efter att vara en dussinvara? Förmodligen ingen och det är vi ju inte heller, vilken tur! Det är ju olikheterna och mångfalden som berikar... och gör att det finns någon för alla...Unik, gott och ont fortsätter du och det är ju bra för då finns det något att jobba med. Det är ju du inne på Lena. Nej man gillar ju långt ifrån allt som man ser hos sig själv

... och att ha ledstjärnor... ja då är du ju som jag ser det inne på att ha värderingar värda att jobba med Kerstin. Tänka efter och bygga en grund att stå på dvs. inte ogrundat. En del förändringar i ens sätt att vara är svårare än andra att få till stånd. Det enda vi kan göra är just att ha som du säger ledstjärnor. "Rom byggdes inte på en dag" och det gör inte heller vi.

En tanke; Tänk om man skulle behövt stå ut med "FÄRDIG sig själv" hela livet?... Så urbota trist tänker jag då!




Därför gör vi, menar jag, klokt i att försöka bjuda på oss själva. Sen har vi ju så olika läggning och olika behov. Jag behöver en hel del tid med mig själv detta för att kunna tänka ostört. Rätt ofta trivs jag dessutom rätt bra i mitt eget sällskap. Oftast kan det vara rätt lätt att komma överens med sig själv ;-) Samtidigt känner jag mig låst och stillstående om det tar överhand. Ju rikare liv du vill ha desto fler tänker jag därför att du ska bjuda in.









Hörde en gång att goda möten "får en blomma att slå ut i vår inre rabatt" och visst stämmer det?! Därför gör vi ju klokt i att söka upp dessa människor. För om jag själv blommar så får jag ju andra att blomma. Det blir som "ringar på vattnet".







Se bara vilken glädje man kan sprida genom att skicka en solsicka vidare. Oavsett skänker man mottagaren garanterat en glädje som denne i sin tur kan skicka vidare.


Vilka människor är det som har gett avtryck i våra liv?


Ja, då kan man tänka efter och sedan berätta förslagsvis om de fem viktigaste personerna i våra liv. För att återknyta till gårdagens inlägg så speglar det vår självbild. Ju bättre kännedom vi har om en människas relationer desto bättre lär vi känna henne.

**********


Fredag och strålande sol från en klarblå himmel se bara:

2 kommentarer:

Petit Eyekiss sa...

Du skriver så fint, så jag blir alldeles rörd. Varifrån kommer alla dina vackra tankar och ord. Perfekt för mig att läsa det idag, för jag är alldeles slut, luften har gått ur mig efter en stressig vecka.Nu är i alla fall brudklänningen levererad, och den sitter som "smäck".Nu ska jag i ett par dagar försöka hitta tillbaka till mig själv, om jag får nägkon ensam stund vill säga.
Ha en skön helg
Elisabet

Gudrun sa...

Hej vännen!
Idag, eller det har det väl varit länge hos en del och i samhället, så har/är behovet av att systematisera och katalogisera viktigt och till viss del är det ett sätt för oss att försöka förstå omvärlden. Det kan bli till fastlåsta bedömningar.
Min tanke är att människan är mer komplex och fantastisk än att vi kan sätta henne i ett fack rakt av, tack och lov för det. Det finns mycket potential och möjlighet hos alla bara rätt förutsättning finns runtomkring.
Som du säger vi står aldrig still.
Skönt att det fixade sig med taket.
Önskar dig en skön helg.