Bloggintresserade

tisdag 27 april 2010

HEJ PÅ ER



... och Vinca







Blandad kompott vad gäller väder idag. Halv av det mesta sol, moln, vind... termometern visar nu lite förbi mitten på dagen 13,5 grader (t.o.m. den halv).

Missade bussen gjorde jag imorse. Den susade förbi före utsatt tid, vilken halvröta.


Men jag berättade det på nästa buss och chauffören lovade försöka köra in några minuter sista sträckan utan hållplatser. Följden blev att jag hamnade i trevligt sällskap och även fick ett givande samtal på morgonen. Det kanske jag inte hade gjort annars, vem vet ;-) ... Dessutom fick jag en joggingtur på morgonen och kom precis i tid.




Så träffade jag ännu en samtalskamrat idag men bara i farten. Vi som brukat ha sådana mysiga meningsutbyten och nu är det så längesedan och jag känner att det måste vara min tur att föreslå träff. Ja, det brukar vara jag som drar igång det sa Eva ;-) Kanske dags att göra slag i saken!

Det har varit en go fömiddag allt har flutit på utan friktioner. Så skönt! Kawalecs självbiografi "Cell 2" fängslar och berör våra elever som gillar veckans högläsning och små diskussioner.

På bussen hamnade jag med en dam, och rätt som poppade ett namn upp i mitt huvud... Margareta och jag sa det högt... ja svarade hon jag tycker också jag känner igen dig... Det visade sig att jag en gång hade gjort praktik under utbildning till förskollärare hos henne året var 1978. Så har vi även träffats då jag jobbade på Kulltorpsskolan och hon på habiliteringen. Hon hade nyligen slutat att förvärvsarbeta som 67-åring, där finns tydligen en gräns. Alltså kan man fatta en del tycks sakna en sådan gräns man skulle aldrig kunna ana åldern på dem... Vad kan det tänkas bero på?

Nu är jag hemma med Charlie efter en skön promenad Eva-Katrine: snäpp 3 rundan! Vi mötte en husse med sin hund vid 2 tillfällen för vi valde motsatt rundor. Vilket resulterade i svansviftningar av glatt igenkännande hos hundarna vill sägas ;-)
Ghost Whisper och nu ska jag minsann ut och kolla så där inte finns några mistor i färg på bordsställningen. Ser ut som det ska bli regn snart.




Må mörkrets furste dra sitt svärd hotande och vred
Han förgås men i mitt hjärtas landskall råda fred
Hon är beständigsen vår jord danades en gång
Innan blod flöt innan fanor flöghon sjöng sin sång
Och jag älskar henne ännu
Trots krig, armod och nöd
hon ger förtröstan, hon är mitt stöd
Och hur överger jag henne - mitt svar:
Jag går över gränser, men är ändå kvar
Hur kan jag bryta
Sådana band
All världens riken byggs på lösan sand
Jag har inga gränser i mitt hjärtas land

10 kommentarer:

Petit Eyekiss sa...

God middag Ingela!I blaand så undrar jag om inte allt som händer har en mening. "Nån" däruppe sitter och styr oss som marionettdockor;-)
Så underbart väder idag. Tog mig en tur på cykeln, men för varmt klädd och lite träningsvärk i vaderna sedan gårdagens dans. Men vilken frihetskänsla att susa fram!Nu ska jag fixa lite med blommorna, och sätta mig en stund på balkongen i eftermiddagssolen.
kram
Bettan

Gudrun sa...

Hej!
Är inne och fixar en kopp kaffe. Har precis tvättat växthuset och skall sätta upp bubbelplast innan växter och frostvarnare åker in. Nästa vecka skall jag bort så det måste bli klart nu.
Kul att möta någon från väldigt mycket förr, ibland kanske man inte känna igen varann när det är så långt tillbaka i tiden.
Kram på dig.

Bestemor Drillo sa...

Hei igjen min venn!
For en trivelig morgen du har hatt med givende samtale og en shauffør som var snill og trivelig! Det er alt sammen : Krydder i hverdagen som vi sier!
Nyt vårkvelden! Klem fra bestemor!P.S.
Fint at du ble med på min Giveaway!

Tigris Predikantan sa...

Vilken aha upplevelse *ler*!

Anonym sa...

Va kul och skönt med en promenad, jag var också ute och gick en timme nu =)

Kul att charlie ahr en kompis då som han kan möta ibland =)

Hoppas att allt är bra i Åhus. Vädret här uppe är galet bra. Älskar värmen.

Kram eva

Fånga dagen sa...

Gokväll tjejen!
Ja jag säger då det, skylla på den stackars busschauffören att han kom före utsatt tid då du troligtvis låg kvar på armen för länge egentligen hi hi:))))
Skojar bara, men det gick ju bra ändå vad jag förstår så det var ju trevligt. Vilka vakra tulpaner du har fotat, riktiga vårfärger.
I mitt nästa inlägg ska du minsann få höra vad jag gjort för trevligt idag.
Förresten bilden i det förra var från vackra Tällberg.
Godnatt på dig nu
Kram Lena

Möllebacken sa...

Hallå Ingela.
Ville bara önska dig en god morgon, och hoppas att du får en bra dag.
Kram
Pella

Ölandsvindar sa...

Åh vad härligt att börja dagen med Tommy Körberg. En av de vackraste rösterna tycker jag. Och som den värsta "Hänt i veckan"-reporter kan jag avslöja bara för dig: Min dotter är gift med hans kusin.
/Kerstin

Anonym sa...

Mulen tisdagshälsning! Väntar också idag på långvarigt solsken för att hinna ta ett och annat foto att sända dig med vårtecken. Minsann ser importen från ditt Paradis ut att ha överlevt vintern i planteringen jämte trappan, men vilka låter jag vara osagt i min okunskap än så länge.

Vitsippiga hälsningar!
Ann

Ingela sa...

Hej på er!
Att bli trevligt bemött av en tillmötesgående busschaufför direkt på morgonen ger definitivt en varaktig krydda för resten av dagen Bestemor!

Det är klart och tydligt att ni har haft ett härligt väder i kungliga huvudstaden med omnejd eller galet bra som du så drastiskt uttrycker det Eva-Katrine. Och som gjort för en långpromenad eller en cykeltur Bettan. För mig är det också förenat med frihetskänsla att vara ute på tur med hojen. Det blev så tydlit då jag åter lärt mig cykla då för några år sedan och äntligen kunde komma någonstans.

Även i Katrineholm är det full aktivitet här donas det minsann tvättas och förbereds för kommande dagar och stundande semester (?)

Ja visst kan man tänka att det blir välordnat för att tillfälligheterna ska kunna vara just tillfälligheter Bettan. Det är verkligen förenat med känslor av lust och glädje att att "springa på varandra" känna igen, få aha-upplevelse Tigris predikanten och att sedan hjälpas åt att dra sig till minnes.

Och vad gäller Tommy, Kerstin så instämmer jag till fullo han sjunger så jag ryser ner i tårna. Wow och han är nästan din bekant (!) Du om svärsonen sjunger hälften så bra somsin kusin heter det DUGA!