Bloggintresserade

måndag 5 april 2010

ANNANDAG Påsk

Våren på bordet i tv-rumshörnan. Sovmorgon idag, missade tuppen med en hel timme.







Ribesen börjar allt spricka rejält då den kommer in i värmen bara efter ett par timmar. Det har regnat natten till idag. Allt ser fräscht ut som efter en rejäl morgondusch, nu väntar vi bara på solen och kan undras visst skönjar jag den (?!) även om vi också har haft snudd på dimma nu på morgonen. Slutet på denna påskhelg i sikte i eftermiddag ska Eva-Katrine bege sig tillbaka till Stockholm för att åter stå givakt på jobb imorgon bitti. Och vad nu då... där snöar det för fullt ser vi på nyheterna...


Andra dagen med påskbord, så har vi sett en halvbra film "Rain". Började rätt hyfsat men det var som om regissören shabblade bort en hel del av möjligheter att få substans i filmen.


... och så vart Mats och jag en vända i Svarta kyrkan här i Åhus.En spännande byggnad som lite invigdes i samband med denna utställningen. Själva byggnaden lär ha byggts av en man som även har byggt kyrkor och det kan ju förklara namnet. Spekulationer har florerat och därför var det nu kul bara detta att uppleva byggnaden från insidan.



Absolut var den lämpad som utställningslokal med tanke på läge och ljusinsläpp, men vi får väl se vad det blir för den är nu till försäljning.


Ett par fotografer med hemsida http://www.preciouspeople.se/ ställde ut 1 meter stora porträtt på 19 kändisar à 5000 kronor som oavkortat går till ett projekt (förskola) i Kenya som bedrivs tillsammans med exempelvis biståndsorganisationen Hoppets stjärna.

Fick tillfälle att prata med den ena av fotograferna Annika Persson här från Åhus en trevlig tjej vi hade inte setts förut trots att vi bor i samma område och båda kommer från Hässleholm.


Vad gäller porträtten var det särskilt en handfull som jag fastnade direkt för och då var det de där fotografen lyckats fånga ett visst uttryck i ögonen.

På den här affischen ser vi hur Michael Nyqvist blickar in i kameran med just den där ... glansigt samförstånd samtidigt nakna blicken som jag tycker avslöjar vad han känner inför det som sker i världen. Vid hans sida befinner sig ett av Katinkas ansikten som effektfullt och sänker sin blick vad döljer sig bakom dessa ögonlock? Vad har hon sett, är det månne samma som Nyqvist med vemod nu bevittnar? Blev det för mycket? Vill hon undvika att se? Frågan är vad hon känner inom sig. Jag blir nyfiken och tolkningarna snurrar...

Så vi äntrar trappan till Katinkas utställning på ovanvåningen. Färgstarka personligheter där intresset och nyfikenheten för individen väcks... man anar att det färggranna i fasaden bara är en liten del. Det finns så mycket mer... kommer att tänka på de tre aporna som symboliserade det viktiga faktum att inte se, höra, tala om allt. http://www.ringbergs.se/historia/apor/index.htm
Visserligen tangerar det bara delvis vartannat. Men ytteröronen i konstverken är i det närmaste osynliga, ögonen om än då de är vidöppna är med en outgrundlig botten, munnen liten... hopknipen, men ett lugn vilar över ansiktet.

Kvinnan ser tankfullt tillfreds ut, som om hon för ett inre samtal... hennes uttryck påminner om ärlans. Ett tyst samförstånd. Det som jag upplevde som nytt med K. tavlor var att det nu hade tillkommit djur i tavlorna. Ja, på några var där enbart djur. Jag blir nyfiken vill se mer, försjunka i fler av Katinkas tavlor. Kanske är konstrundan slut... men det kommer säkert fler tillfällen.

Mycket körning denna helg, nu var det dags för Eva-Katrine att bege sig till Hässleholm central för att sen ta tåget vidare mot huvudstan. Tidigare idag hjälpte Eva-Katrine mig att boka tågresa till mig i juni då vi ska ha tjejträff i Stockholm och bevittna Whitneys Hustons koncert... Kan ni tänka er mina biljetter t.o.r slutar på 276 kronor. Smått fantastiskt!


På vägen från Hlm. landade vi till hos en arbetskamrat till Mats för att få träffa deras 3 månaders hundvalp av vinthundsras. Behöver jag säga att den var go? En kopp kaffe och en trevlig pratstund så bar det vidare...

... inom Kristianstad för att inte missa jättebäbyn på Stora torg. Konst? Jo men sen kan vi ju diskutera den och jag antar att det är det som är meningen. Själv tycker ju jag att den påminner om MSN-gubben... Hade ju gärna ha varit där då Björn Ranelid invigde konstverket men nu bättre sent än aldrig.

Det har hunnit bli kväll. Mats har begett sig av för avslut på den gitarrkurs han har gått. ´Samtliga deltagare ska idag få underhålla övriga med en låt de har tränat in sång och spel med bakgrundskomp. Mats har valt Dylans "Times are a Changing"

Själv tänker jag nu göra ost och skinkgifflar på resterna av påskskinkan :-)
... ångrade mig och startar direkt imorgon bitti istället

2 kommentarer:

Fånga dagen sa...

Godmorgon min vän!
Vad härligt att ta in våren så där. Snödroppar är så vackra minsann.
Du här skönjer vi icke solen idag men man vet ju aldrig den kanske överraskar senare. P-e säger att de inte lovat det idag men ändå.
Hoppet är ju det sista man släpper.
Hoppas du får en skön dag även idag. Det ska jag ha i alla fall.
Kramar Lena

Petit Eyekiss sa...

Vaknade till en vit vår! Ca 3cm snö som ligger kvar.Ja, ja aprilväder brukar vara så.
Konstrundorna är vid lite olika tidpunkter här uppe i Sthlms.trakten. Södertörn har sista helgen i Maj.
Förra året var jag med på den, men kommer inte att vara det i år. Nu ska jag förbereda lite inför kvällens middag. Precis som du behöver jag lite extra tid när det är något utöver vanliga rutinerna.
Ha en skön Annandag!
Kram
Elisabeth