Bloggintresserade

onsdag 28 april 2010

LEENDE





... får bli temat idag. Leenden som sprider glädje och värme.

Vad gäller vädret molnigt hela förmiddagen men däremot så blev det ett underbart väder framåt lucnchtid.




Denna gulsippa möter precis utanför vår groventré. Inte än men snart kommer den att brista ut i ett soligt leende.

Jag har fått färsk rapport från ett par på resande fot emellan kristianstadsbygden och Jönköping där solen har lyst med sin frånvaro hela dagen. Så har jag själv fått världens komplimang idag det har faktiskt förgyllt hela min dag så här långt, en elev i övre tonåren som sa; du Ingela jag blir alltid så glad då jag pratar med dig! Är det inte fantastiskt att uttrycka detta i ord. Visserligen lite trevande... som om det föregicks av en viss tvekan hur han skulle lägga fram det. Om man bara visste hur lätt det är att göra någon annan glad skulle vi då inte göra det lite oftare?

På lunchen valde jag att njuta doft och synintryck nere i blomsterhandeln i källaren mitt emot mitt arbete dock utan att handla något (!) Vädret var minsann glassigt det räckte bra med klänning och kofta så här mitt på dagen.


På vägen hem i bussen som var rätt full slog jag mig ner där vagnar kan spännas fast och det dessutom finns ett nerfällbart hårdare säte. Efter en stund steg en liten gumma med vitt silkeshår ombord. Hela hon lyste var det utgick ifrån det var något som jag satt och funderade över på vägen. Munnen log och ögonen lyste trots att det såg lite besvärligt ut där hon kom med rullatorn. Plötsligt befann jag mig på träsätet och jag bara kände hur jag möttes av det där milda...strålande. Är säker på att vi alla drogs med i hennes kraftfält för lite senare hade jag fått träsmak och flyttat min bak längre bak i bussen. Då såg jag hur ett par tonåringar en bit ifrån henne reste sig upp och hjälpte henne med sitt redskap av bussen...

Kan avslöja att idag har buskarna slagit ut lite varstans i Åhus. Bla vår rRibes och Forsythia.

Kunde inte låta bli att ta ett par foton på mina vänner tulpanerna som fått utgöra fotomodeller de senaste dagarna. Ja det är samma de med gulorange mitt- även om man kanske inte skulle kunna tro det.




I knopp går an idag... men imorgon önskar jag att de vänder sig emot solen och spricker ut i ett leende.








Kolla bara vilken skillnad... och ni minns kanske den orange mitten





10 kommentarer:

Fånga dagen sa...

Gokvällen!
Jag kan nästan se den där damen framför mig, jag gillar gamla damer.
Men du ta till dig kommentaren från eleven för då är det verkligen allvarligt menat, inte alltid som ungdomar kan uttrycka känslor så.
Vet du jag blir också glad då jag ser att du gjort ett nyttt inlägg.
Jag ska dyka ner i soffan jag för min kropp är så trött att den bara vill sova, begriper inte varför men troligtvis är det hormonerna igen, har du några såna problem?
Ha en skön kväll
Kram Lena

Bestemor Drillo sa...

Den eleven var en klok liten jente som kunne se hva som er viktig i livet!!
Barnet sier alltid hva det mener ;) Forøvrig er jeg glad du har hatt en fin dag;)
Klem fra torpet hvor vi nå skal være i nesten to uker!! Vi blogges herfra;))

Gunilla sa...

Visst blir man glad av barnens kommentarer, de kommer så spontant.
Och de menar verkligen det de säger.

Ha en fortsatt fin vecka
Kramen/Gunilla

Randiga Tråden sa...

Hej Pinglan, jag har haft besök av min bror från Skåne och han nämnde där vi badade som barn nedanför Kantarellen. Han pratar ofta om Åhus, så i sommar ska jag dit.Brittmari

Lykkehjemmet sa...

Hei!!
Takk for koselig kommentar fra deg på bloggen min!! Så utrolig flotte tulipaner du har her da!! Du er heldig som har det sånn!!
Flotte katter du har lengre ned på siden din,ja Olivia var veldig lik min Jonas!!!
Ønsker deg en fin dag i morgen:)
Legger meg til i følger listen din,så titter jeg inn til deg igjen!!
Klem Mona

Ölandsvindar sa...

God morgon!
I dag sköljer ett stilla vårregn över oss men vad gör det när man vaknar av tranornas glada trumpetande på morgonen.
En fin dag önskar jag dig
Kerstin

Anonym sa...

Mulen onsdagsmorgon! Fick några droppar regn igår kväll minsann. Nässlorna utsökta nu, också testat nässelcake som var som en dröm á lá buffé! På kryddpåsen med fänkål stod recept till nässelkål som jag aldrig hört talas om och ev skall testa :-)

Ann

http://www.menyse.com/3.18817/recept/paulines-nasselcake/
(rekommenderar att minska på citronskal)

Anonym sa...

Va fint att allt börjar blomma ut nu =)

Jaha du har ledig dag idag, så skönt =) Men då får du väl blogga lite. Fast jag kan tänka mig att du är ute och hänger upp tvätt och myser i trädgården med Charlie. Ni skulle väl få jättefint väder? Vi har regningt och tråkigt idag tyvärr =(.....

Ha en mysig ledig dag! Kram eva

Petit Eyekiss sa...

Den eleven slog huvudet på spiken! Jag blir också glad, när jag läser dina inlägg. En liten gullig dam kommer jag nog aldrig att bli, utan ett riktig rivjärn skulle jag tro!
Tulpanerna dina är ju underbara! Förstår att du vill ta kort hela tiden.
Här är det grått och regnar, men jag har lite att pyssla med. Ska kolla igenom sommarkläderna,( som jag inte kommer i)

kram
Bettan

Ingela sa...

Så lätt det kan vara att glädja varandra.

Vänliga ord kan vara korta och lätta att säga, men deras ekon är ändlösa.

Ju yngre vi är desto mer spontana Gunilla. Kan undras vad det är som sedan så ofta händer? Jag upplever att det börjar eller vi kanske snarare ska säga slutar redan i tonåren. Fast samtidigt så tycker jag mig kunna märka att dagens barn är bättre på detta än vad vår generation generellt har varit. Rätta mig om ni tycker att jag har fel.

Vad häftigt att vakna av tranornas trumpetande Kerstin. Det har jag aldrig varit med om! Lufta sommarkläderna Bettan så sunt det låter. Det var sådant vi alltid gjorde förut. Kanske var det för att man bodde i lägenhet och helt enkelt behövde platsen och för att förbereda dem väl för förvaring i malgarderoberna :-)

Tänk vad mycket man kan göra av saker som man kanske aldrig provar. Då jag tänker på nässlor är det dessa små späda som farmor och jag var ute och plockade på våren. Nässelsoppa oc ägghalvor. Mums!