Bloggintresserade

torsdag 8 april 2010

TORSDAG och trädgårdarbetet fortskrider

... idag måste jag väl vara dubbelledig, om det är möjligt och om man tänker efter (för det är ju dels lov och dels min lediga dag ;-).

Idag var jag med om något märkligt må ni tro. Det är ju lov så då tappar Mats upp mitt morgonbad och ropar då det är klart. Idag också... jag drömde att jag badade och blev smått förvånad då han kom in och frågade om jag inte tänkte bada... så nu är jag ju åtminstone dubbelt ren (eller?)

Träningsvärk? Jodå det blev åtskilliga nigningar, böjningar, sopning och räfsning under gårdagen...
... också frisk luft, sol och lunch ute. Mats kom hem med rosgödsel så den ska på plats idag planerar att ut nu på förmiddagen för sen kan man inte vara säker på att solen håller i sig. Lite smått som ska färdigställas bla rabattkant riktigt på plats och kragpallarna kläs klart sen så är det KLART.


Den här hörnan på däcket ska färdigställas det här året. På takstolarna ska komma tonat plasttak. De två stallfönsterna som ligger klara och svartmålade ska på plats; ett långsmalt intill grannen, ett lite mindre fiffigt öppningsbart på garagesidan.
Spottarna? Placerade i en ränna med dansk sjösten av samma slag som hörnan bredvid drivhuset.
Plattorna i gången? Dansk sjöstensplattor 50X50 tunga schabrak säger Mats.
Vinrankan som vi planterade förra året med smågröna druvor är tänkt ska växa in från det lilla äppna partiet till höger sedan in under taket och slingra i bjälkarna.
I det öppna partiet finns plats för hänggungan som jag fick i födelsepresent av dig Eva-Katrine. Där kan jag tänka mig att sitta och gunga, läsa eller vila insynsskyddat.

Solen i taket? Ja läget är ju öster... och havet hos oss är i öster det är där solen går upp. Dagar utan sol... nej det kommer inte att finnas hos oss i framtiden. Bänken som vi beställde på Timbertrading förra året blir något försenad för snickaren har måst göra annat... men han har inte glömt oss. Den gedigna soffan har även den en sol i ryggen.

Vatten avrinning? Dels ner på garagetaket... dels via stupränna och dels utmed en järnkedja ner i rosrabatten till höger :-) Det gamla datorunderredet? Det tänker jag skrapa och måla svart. Sen ska vi gjuta en betongskiva och slipa (Månne Finja betong ;-) Egentligen hade vi för avsikt att beställa två tobaksbänkar av snickaren men det verkar orimligt att han ska hinna. Det är ju under vintern han arbetar med sådant här i brädgården. Över bordet kan jag hängande i taket se torkade tobaksblad trädda på en av våra tobakspinnar ;-)

Till höger i framkanten en smal hylla för att lite trolla bort garagets takutsprång.

Ja, ni hör drömmar och idéer de fattas då inte!

Ja man kan inte se det på den här bilden härunder, men här är tre klätterrosor på uppväxt och vi ser fram emot att de ska skjuta fart i tillväxt i år. Det är därför gödsel ska vändas ner idag, men tulpanerna verkar till vår glädje ha förökat sig rätt bra :-) T.o.m. roligt att räfsa så här tidigt på våren uttryckte Mats med räfsan i högsta hugg en stund efter jobb igår kväll ;-) Ribesen i går, och trot eller ej men idag händer det något!!!


Botaniska tulpaner Ribes Grönbladig Lungört






Priviligerad! En underbar bukett med 10 ljust rosa rosor där rosbladen går utifrån via beige till mer och mer intensivt rosa toner.






Som om detta nu inte var nog fick jag igår en award från Gudrun på adress http://bjorkudden.blogspot.com/ som visar uppskattning för min blogg. YES!

Regler följer
*Kopiera awarden till din blogg
*Länka till den du fått den av
*Berätta 7 intressanta saker om dig själv
*Skicka den vidare till 7 andra bloggare.

Här ska jag försöka berätta intressanta saker om mig själv. Hemligheter kan det ju inte vara för då är de ju inte längre hemligheter:



1. Min familj är det bästa som har hänt mig. Jag kan säga vi sätter värde på trygghet, att man håller ihop månar om varandra, har stort hjärta med plats för fler. Att vi är sanna.
2. Övervägande positiv. Försöker se positivt i det mesta. Älskar att skratta med inte åt eller om någon och ogillar orättvisor som skadar andra.
3. Uppskattar fantasi och ordbolleri; läsa vad andra har skrivit, få cellerna i rörelse och skriva själv.
4. Kommunikation på olika sätt musik, olika slags bilder...



5. Öppen för att se mig om; uppleva annan kultur och förstå hur andra tänker.
6. Njuter av att vistas i natur och uppleva den med alla sinnen.
7. Uppskattar verkligen att fynda i affärer, på loppis och i gamla gömmor.

Ja det är då inte lätt att välja ut hade jag inte fått awarden av dig skulle du självklart ha fått en av mig Gudrun. Hade du haft en blogg skulle du ha fått en Ann... men här är slutligen "Paradisets result":



Lenahttp://inrero.blogspot.com/ För att du är du... sprider glädje runt dig. Det är tydligt att du värnar om de svaga, men jag tycker mig skönja en längtan bortom i dina tavlor.



Elisabeth http://petiteyekiss.blogspot.com/ Blir fascinerad av hur du behandlar kameran och hur du i dina fotografier lyckas få fram ditt budskap med precis så få ord som behövs för förståelsen.



http://bestemordrillo.blogspot.com/ Jag blir alltid så glad av att vara på besök hos er i Norge för dina vackra och underfundaga bilder och texter :-) De vittnar om stor kreativitet och livsvisdom.




Kerstinhttp://spanskavillan.blogspot.com Härligt att få vara med och riktigt uppleva hur vacker ö du bor på både i bild och text . Snart vill jag besöka Öland!
Brittmarihttp://randigatraden.blogspot.com/ Alltid lika kul att se vilka häftiga tyger du har fyndat :-) Jag gillar också loppis och gamla ting och vi har ju också stranden i Åhus gemensamt.




Eva-Katrine http://lifestyle-statement.blogspot.com/ Du lilla kreativa tjej med massor av strängar på din lyra och hopp om att du kanske tar tag i ditt bloggande och åter sprider lite av dina gåvor ;-)





Ingmari http://frujacobsen.blogg.se Ett skratt förlänger livet och att vara kreativ med ord och att bolla med dess betydelse hitan och ditan det diggar jag!


**********


Ja så har klockan hunnit bli en kvart i 12 och det är färdigrensat vid dammen. Vilka fynd; lungörten blommar, små lökar, vivor, gamla trädgårdsliljor, lejonhjärta, olika slag av iris och svärdsliljor börjar synas. Däremot svårt att se fiskarna i det gröna vattnet, detta trots att fallet är igång och har varit det hela vintern. Får väl ut om en stund och se ifall jag hittar håven.



Trot eller ej lunchen spisad på däcket i fullt solsken idag med. Nu gick vi tillfälligt in för att Charlie skulle äta. Naturligtvis hamnade jag här, fattas bara.



Nejmen vad kul Eva-Katrine, nytt inlägg på din blogg idag http://lifestyle-statement.blogspot.com/. Ja, den har ju legat i träda hela vintern, kul om den återuppstår tycker jag! Både tänkvärt och vårinspirerande.


Middagsvila och så ett ryck till vid dammen. Det blev inte riktigt klart men jag fiskade upp åtskilligt med alger och mänder med tallbar på botten som hamnat där från grannens höga tallar. Såg att det började komma skott på näckrosorna. Ja jag blev ju som sagt inte klar...


... Den där balansen fick mig att lägga mig rak lång bredvid vatten vilken tur jag hade va? Missade vattnet med någon decimeter. Det hade ju just varit snyggt! Ingen vrickning heller men en rätt rejäl utgjutning i höger knä fick mig att ge upp för dagen trotas att klockan inte är mer än kvat i sex. Så nu sitter jag vid datorn igen... och bulan växer haha...


Imorgon ska jag bättra på med KRABjord i rensade rabatter och som Mats hade med sig hem idag.


Ikväll blir det fisk på menyn.









"Sesam öppna dig" Släpp in mig tycks Charlies ögon säga där han står vid köksentrén. Ja ni ser fönsterna tränger efter att putsas nosar är som att ha småbarns fingeravtryck!

11 kommentarer:

Petit Eyekiss sa...

God morgon min sköna!
Om jag bodde närmre dig skulle jag komma och göra dig sällskap med vårbruket! jag känner hur det kliar i fingrarna. Tack min vän för Awarden, jag blir så stolt av dina ord.Jag tar tag i det i morgon. Ska iväg till Sthlm på lite ärenden , och är inte hemma förrän sent i kväll
ha en bra dag och hopas att solen skiner på dig!
Kram
Elisabeth

Gudrun sa...

God morgon! eller är det förmiddag?
Hur som helst, så fint ni har gjort iordning. Fina blommor och magnolian har stora knoppar, så ljuvligt.
Jag har också en konstig värk i armar, rygg, t.o.m. i tummen, mycket konstigt och idag fortsätter gympapasset i rabatterna.
Brukar tänka, vilken himla träning, tänk att stå på ett gym och böja ryggen i flera timmar i sträck, det är ju inte konstigt att man får träningsvärk.
Men är man trädgårdsfreak så är man. Det är underbart att sedan njuta av allt.
Ha en riktigt go dag.

Bestemor Drillo sa...

Kjære deg! Tusen tusentakk for
Awarden og de nydelige ordene!!
Jeg prøvde å sende deg en e-mail herfra, men det går ikke med det mobile nettverket så du får den når jeg kommer hjem! Denne Awarden har jeg mottatt flere ganger, men setter like stor pris på den for det!! Nettverket her er så ustabilt så det er ikke så mye jeg får lagt ut,men kommer sterkere tilbake!! Stor klem!

Anonym sa...

Va fina rosor du fick, va gullig han är då =)

Ser ut att bli riktigt fint vid soldäcket med blommorna =)

Det kan hända att något har uppdaterats på min blogg nu =)

Kram eva

Anonym sa...

http://www.tv4.se/1.1516240/2010/02/18/tipsa_juryn_infor_idol_2010

Glöm inte

Fånga dagen sa...

Hej min goa vän och tack för awarden det var allt väldans gulligt av dig det.
Du skrev så fint om mig i ditt inlägg också det uppskattar jag.
Du nu har jag studerat dina bilder och så undrar jag, har du så otroligt häftig trädgård, hur många platser för blommor som helst och ett växthus, nu blev jag lite avundsjuk faktiskt. Jag vill också ha ett växthus snart.
Då kanske du också har massor av blomtips till lilla mig, det får vi diskutera framöver.
Jag får nog göra ett litet inlägg sen men har inte orkat något än efter den här dagen. Din blogg tog jag mig tid till, det du.
Kram på dig vännen
Lena

Randiga Tråden sa...

Tack så jättemycket för Awarden den värmde mitt hjärta.

Anonym sa...

Solen stannade framme under förmiddagen så jag fick
klippt och rensat lite i trädgården. Sammanlagt en svart
sopsäck som får ligga kvar tills containern för trädgårdsavfall
ställs på plats. Det brukar bli i slutet av april.
Det känns skönt att ha börjat. Nu regnar det. Men jag hör i alla
fall koltrasten därute.

Ville visa att det finns lite blommor här också även om snön
inte försvunnit helt.

Ville visa att det finns lite blommor här också även om snön
inte försvunnit helt.

Ha en fortsatt bra ledighet!
Kramar mor

Ingela sa...

Härligt att få uppskattning, klart man blir glad och att kunna vara med och sprida denna glädje desto bättre. Uppskattning kan få oanade (vad konstigt det ordet såg ut)positiva följder. Så egentligen borde vi vara ännu bättre på detta och se till att alla får del av sleven.

Tror att vi har haft kanske bättre väder än på många andra ställen i Sverige. Det är så kul så här med bloggen då man på ett konkret sätt kan följa både väderförhållanden och inte minst vänner.
Idag har det ju regnat i Västerås, Katrineholm och Arboga.

Hade ju varit kul att träffas, men det kan kanske bli så att vi sammanstrålar någon gång på någon vacker plats... kanske något pensionat eller någonting ;-)

Jo jag älskar vår trädgård. Det har hänt väldigt mycket sedan vi flyttade hit men det finns många planer i huvudet och begränsningarna är pengar och själva jobbet. Samtidigt är det så vansinningt kul när det syns resultat. Magnolian som jag också trodde var en sådan då vi flyttade hit är i själva verket en Kastanj. Förvillande lik!

Det hade varit vackert med en magnolia här men de blir så stora så vi kan ju i så fall hoppas på att grannen planterar en. De planerar flytta hit för gott framöver. Frun är från Danmark så det blir smått internationellt i kvarteret. Ja den där träningsvärken ger sig då till känna. Men visst är det skönt Gudrun för då känner man ju att man gör något.

Vi som inte går på gym får ju pyssla med annat. Jag fattas batterier i Spinningcykeln men sedan ska den igång. Jag börjar så smått med trädgården. Skönt med varenda säck som man fyller inte sant mor?

Jo här är plats för hel del planterat och det kommer successivt när vänner ska dela sina växter och man har varit på något favoritställe som Öja och Åbergs trädgård eller
Solhaga (på tidig höst brukar de ha halva priset då passar vi på).

Kan jag vara någon hjälp så vill jag det gärna Lena!

Du har det inte lätt bestemor på "sommartorpet" måste vara svårt när datorn falerar. Ja jag hade då haft svårt.

Vi hörs imorgon mina vänner

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=KKf0ED9GfKk

Titta på denna och titta på hela.

kram eva

Maria sa...

Ser så härligt ut med trädgård och blommor! Här är det fortfarande meterdjup snö....