Bloggintresserade

fredag 16 april 2010

Nostalgi, 50-talet med modersmjölken?

7 kommentarer:

Gudrun sa...

En gammal goding.

Anonym sa...

Titta lite dirty dancing musik =)

Super bra låt....=)

Kram eva!

Gudrun sa...

God morgon Ingela!
Hoppas att ni får en härlig dag.
Kram

Fånga dagen sa...

Godmorgon kära vän!
Om du visste vad det var underbart att komma in på din blogg och mötas av Ronettes, Be my baby. Jag kan garantera dig att det är en av mina absoluta favoriter och det har funnits funderingar hos mig angående det här med stora bilar och den musiken. Jag tror jag skulle gillat den tiden som var på 50-talet. Får någon konstig tillhörighetskänsla.
Ja du förstod kanske att jag hade problem med bloggandet igår. Vet inte vad som hände med magen men den gick runt och jag fick feber. Låg precis hela dagen igår, såg inget program på tv-n hellerr bara sov. Känns bättre idag men tycker det var konstigt om det var någon kräksjuka eftersom jag bara var trött och matt och utan matlust.
Jag hoppas du mår bra i alla fall och jag önskar dig en fin lördag.
Kram Lena

Ölandsvindar sa...

Hallå! Maken är på körövning (= sjunga, inte köra bil)så jag har passat på att baka. Alla köksbänkar är fulla av bullar, frukostbröd, muffins och kakor. Måste förbereda sommarens invasion av gäster. Det har redan satt igång.
Ha en skön fortsättning på helgen
Kerstin

Petit Eyekiss sa...

Den låten kan jag texten utantill!
Min sons papppa ( och ungdomskärlek) hade bl.a. en Buick Riviera 56:a Syren lila med vit hardtopp.
Tyvär så gick Tony bort i en bilolycka straxt innan vår son skulle fylla tre år. Det är min största av alla sorger. Men jag har en bra kopia av honom i vår son, som nu är 46 år!
Många minnen i dessa låtar!
Är helt slut idag efter gårdagens begravning.
Ha en skön lördagskväll
Kram Elisabeth

Ingela sa...

Hej mina gravt försummade vänner men de säger ju att det är tanken som räknas... fast jag kan ändå undras jag. Men, det är säkert, jag har tänkt på er och haft lite smått dåligt samvete.

Angående stora bilar och egentligen vad 50-tal innebar; Visst verkar det i mångt och mycket ha varit ett "bekymmerslöst" årtionde... det hade för många med ungdom, lusttillfreddställelse att skaffa utan tankar på hälsa och miljö. Utbudet började bli ett annat många började kunna skaffa ett och ett annat. Kanske inte så konstigt att många kan känna en dragning till allt detta, Lena du beskriver det som : "en konstig tillhörighetskänsla". Kanske vi som var födda på mitten och slutet av perioden fick det med modersmjölken ;-) Vem vet!

Men det var ingen bekymmerslös tillvaro. Klart att det finns en baksida. Och den blev du smärtsamt varse Bettan!!! Det du var med om så fruktansvärt men vad härligt nu mitt i allt, att du har din son som är en kopia och som du kan ödsla all den där kärleken på!!!!!

Det är ju det som händer då man är på begravning. Det är så mycket som rivs upp, något obeskrivligt då finns det liksom möjlighet att bearbeta all sorg under ytan igen, eller hur? Vart har ju sin tid men det är så mycket som saknar plats och utrymme idag. Sådant som inte utesluter glädjen men inte just när man är i den eller vill vara i den...

När det blivit för allvarligt behöver vi få le och skratta ut. Men gör vi det utan att ögonen glittrar då känns det fel...

Kerstin du är ju för rolig, din man på "Körövning"... medan du drabbats av våryra och fyller hela köket med nybakat! Mums, i ditt kök skulle man allt vilja vara! Men du, visserligen har jag ju nämnt att du mer och mer väcker min lust att åka till Öland, men det hade räckt med en slät kopp ;-)

Kan hoppas på att din mage har rättat till sig Lena och att det "bara" var en bacill som du inte var riktigt mottaglig för! Flera i skolan som har haft magsjuka just den här veckan.

Nu har jag inte nämnt er alla vid namn men ni har alla varit med i detta samtal!!!

Kram Ingela