Bloggintresserade

torsdag 15 april 2010

En hyllning till naturen

Denna morgon har hittills passerat i igenkänningens tecken. Bad och hårtvätt, gröten med lingon och kaffet på plats. Kollat min blogg och kommentarer på gårdagens första inlägg. Försökt bemöta dessa i dagens inlägg. Nu tänker jag kolla vad ni har skrivit, spännande! För dem som inte har noterat inlägg nummer två backa gärna för att inte missa

"Ögonen själens spegel". Bilden är från vår kvällstur vid havet igår.

Ja vi kan ju med kommentarerna under gårdagens ena inlägg konstatera många höjda röster för vitsippans skönhet! Allt utifrån din gulliga och välkomna bild Ann. Man lär så länge man lever och nu vet vi tack vare Bestemor att vitsippa på norska heter "Hvitveisen".
Skulle väl bli vitt väsen om man översätter det eller?


En del bor och har dem mer nära sig än vi andra, och klimatet verkar fortfarande skifta väldigt mycket beroende på vilken breddgrad vi bor. Några har snö kvar som t.ex. du Brittmari. Ladyin blue nu måste jag kolla var du befinner dig! Ulla i Dalarna?

Dock verkar vi ju kunna enas om att det NU ÄR VÅR. Jaja, vi lär väl få räkna med att bli dragna vid näsan några turer ännu, men det hör ju liksom till det nyckfulla APRIL.



Ann: "UV... Ulitimat Vår" B-)












Ann; Dagens fynd nyckelpiga!

**********
Ekar är fantastiska träd, så vackra och det svagväxande och långlivade hos dem får mig alltid när jag ser någon, att fundera över vad de har varit med om. Vilken "liten skit" man är i jämförelse. Kerstin kan ju däremot tänka mig kompakta blad och en mängd ekollon med eller utan pipskaft... Kul hade man med dem på den tiden då det ansågs spännande att röka.

Visst var det du som har problem med stora lönnlöv och näsor Gudrun (?)... Finns det något vackrare än dessa färggranna löv på hösten... även träden och avkomman är en källa till fantasi och billig glädje för ett barn. För visst har ni också minnen?

Själv har jag problem med grannens kastanj väldiga löv och kastanjer på väg att föröka värdträdet men som på vägen smäller i glasen på vårt drivhus. Fantastiska knoppar på våren som absolut kan förväxlas med magnoliaknoppar. Men som sedan överraskar med vita tjusiga blommor, som pga att de står rakt upp även kallas för LJUS. Mycket kan man ha dessa kastanjer till både som barn och för den delen även som vuxen.

Piggar som försurar och knappt går att räfsa upp och mängder av kottar från tallarna det har vi ju också. Säker på att våra barn har olika minnen av dem. Kanske bjuds vi något här vem vet ;-) Men visst doften och närheten till havet det är ju liksom i symbios och att befinna sig mitt i denna natur är samtidigt fantastiskt.

När naturen vaknar, vaknar även lusten att ut och göra saker. Man känner sig motiverad av att befinna sig mitt i allt detta. Då ska murar målas Ingmari. Saker ses över och repareras. Man vill ju ha det snyggt runt sig för sin egen skull mer än för vad grannarna ska tänka eller hur?

Samtidigt så viktigt detta sista du skriver Ingmari ATT VILA I INTRYCKEN OCH LÅTA LIVET HA SIN GILLA GÅNG!

Att livet berikas av färger det anammar du Elisabeth, och visst kan man se det i hur du väljer dina motiv!!! Jag blir också glad av det! Du skriver inte det just här Lena, men det blir så tydligt i dina målningar! Hur du understryker färgerna. Modellerar med nyanserna. Tänkte på det; hur du väljer färg på dina alster och just nyanser av denna. Du har säkert funderat över detta faktum. Jag som gärna går igång med mina teorier men nu ska jag hålla inne med dem. Det är bara du som sitter inne med din sanning...

Att ta sig tid att njuta i täppan av allt detta är klokt, det är bäst för det är dessa minnen du vill ha med dig till morgondagen!

Bestemor du skriver: "Når marken er hvit av disse vakre blommene da blir man så glad og energien bobler over i kroppen;))"
Så poetiskt och härligt!

**********

Du njöt musiken igår Eva-Katrine och jag höll på att säga kan man annat. Eva Cassidy var smått fantastisk. Nu är det dags för en Whitney, absolut!































Whitney Houston - I Have Nothing lyrics LyricsMode.com





Vilken underbar dag så här långt. Först en lång stärkande promenad förbi Begus Vinkelbo som vi byggde 1983. Det var en skafttomt vilket innebar att vi ägde även vägen upp till huset. Huset låg liksom inbäddat och skyddat från övrig trafik. Men vad nu då vart har den maffiga mattan av scillor och gulsippor utmed syrenhäcken tagit vägen? Hmm.






































De där vanliga plikterna ni vet. Tvätt, disk och sånt...
Sedan en stund ute på tomten. Dynorna på luftning... den gamle trotjänaren nu redo för säsongen. Hamocken ommålad för några år sedan och med nya dynor annars är det den vi fick begagnad av svärmor då vi flyttade in i Begushuset! Det lilla bordet ett loppisbord för en billig peng :-)



Här blev Kalle och jag sittande en stund i solen och bara njöt medan Charlie sprang rundor och botaniserade. Hade för avsikt att putsa fönster idag, men det skrinlade vi helt sonika och tog istället en utflyktsdag sonen och jag :-)

Så underbart vi har haft det, ställde kosan mot Tomelilla och "Bo Olsson" fyndade lite smått investerade i ett nytt skydd till hamocken. Skönt nu behöver inte dynorna ut och in och Olivia får ett alldeles eget kryp-in :-) ja, vår katt gillar att tälta!



Efter affärerna tänkte Kalle; varför inte lika gott att ta Ingelsta kalkon när vi ändå var igång. Sagt och gjort, så var nästa mål bestämt! Fler nya synintryck, böljande kullar som nu skiftade i grönt. Breda taktorer och lasbilar på smala vägar bestämde hastigheten till nästan behaglig promenadtakt. Kvällens middag räddad grillat lår och potatissallad... och vars en snäcka att spisa någonstans ute i naturen.

Brösarps backar blev det, och vet ni där fick vi ha backarna helt för oss själv tills vi skulle bege oss av... då stannade ett par pensionärer och hoppade ur sin bil. Klart sa Kalle det är ju de och du som är lediga en vardag (glömde nog att han själv var ledig) ;-) Inte ett endaste foto för jag hade så klart glömt mobilen hemma. Synd för vi har också sett mängder av vitsippor och... enligt hörsägen blommar blåsipporna för fullt ute vid Nävlinge, det berättade faster G. i förmiddags.

**********
Här är det mest krokus som gäller för tillfället... men en hel del andra lökväxter på gång:





Mats har drabbats av en form av vårkänslor för ikväll ser jag inte röken av honom. Idag är han målarmäster i förrådet i garaget. Kalle satte den sista pakelen efter att vi hade kommit hem och köpte lägligt färg på Bo Olsson. Nu ska det bli ett ljust och fint utrymme.

6 kommentarer:

Gudrun sa...

God morgon på dig!
Jodå, lönn näsor poppar det upp av överallt. Lite jobbigt är det allt, varenda näsa gror.
Vilken vacker havsbild du visar, tänk jag älskar verkligen skymnings och gryningsljuset, det är något speciellt med färgerna då.
Ha en bra dag.

Fånga dagen sa...

Hallå där!
Så du har varit ute på långtur du med voffsingen, vad skönt. För mig har det ju varit flytt idag och det får man ju motion av med men inte samma härliga bildintryck och hörselintryck precis, men det kommer fler dagar ju.
Tänk jag blev lite nostalgisk då du skrev om kottar, jag kommer ihåg när jag var liten och man gjorde djur av kottarna, man fick använda tändstickor och var jättenöjd med den leksaken, det är skillnad mot idag det du.
Färgerna i mina målningar tror jag du anar hur de kommer. Jag är helt säker på att man dras till och sugs till en viss färg när man behöver den.
Jag har ju målat en del grönt ett tag och det är ju hjärtats färg, har faktiskt tänkt på det. Det har varit mycket runt en del av mina vänner och jag står här som vanligt som ett bollplank och försöker hjälpa kanske tar det för mycket energi ibland och man måste ladda nytt, vad är då bättre än att måla i grönt?
Ja detta finns det idéer om och jag målar alltid det som min magkänsla säger att jag ska måla.
Nu ska jag ta mig en kaffe är lite trött känner jag.
Ha det så gott min vän
Kram Lena

Anonym sa...

Gud va det ser mysigt ut hemma. Jag hade också velat sitta där med dig och kalle medans charlie sprang omkring och njöt =)

Här ösregnar det idag, riktigt tråkigt väder. Jag ska kanske åka till Karlstad idag och fira eriks bror som fyllt 30 år. Inget bestämt ännu dock.

Bra låtval måste jag säga...du kör Bodyguard och heta Kevin Costner =) Haha

Idag är det fredag! Ha en underbar dag!
Puss & kram Eva

Petit Eyekiss sa...

Godmorgon Ingela! Härligt att få följa dig en sån fin dag.
I dag ska vi på begravning ( sambons dotters svärmor) så jag är nog inte i etern förrän i morgon igen.
Vi ska ha övernattare här , och då får datorn vila.
Withneys "Hero" var min favorit. Den stärkte självkänslan när jag hade det svårt på 90-talet.
Kram
Elisabeth

Anonym sa...

Middag! Såg du mms med lilla nyckelpigan jag fann på insidan av badrumsfönstret :-)? Jag har öppnat frostad fönsterruta lite då och då under dagen för att titta till tvätten på torkvindan och då kom hon nog in på besök :-)

Spännande på spisen, jäser gör
http://lill-ingrid.blogspot.com/2009/10/vetelangd-i-form.html
Så fina de är, precis som på bilden även om jag inte hade rumstempererad mjölk, ingen skållad mandel utan hasselnötskräm och inte e-nummerstinnt vaniljsocker utan äkta ekologiskt vaniljpulver :-)

Fredag på dig,
Ann

Möllebacken sa...

Viken utflykt ni gjorde, och ännu än gång var du i närheten av mig, Så det är ju som jag sa att vi bor inte så lång ifrån varandra. Vem vet, vi kanse stöter på varandra på "Boan"
Ha en skön helg och njut av strandpromenader och våren.
Kram
Pella