Bloggintresserade

lördag 24 april 2010

PINDAS

Lördag i Åhus och solen skiner från en klarblå himmel. Ribesen har i det närmaste spruckit ut helt, forsythia blommorna likaså, på favoriten Mispeln sitter nu stora nästan öppna blomknoppar. Nu går det fort man behöver inte längre leta vårfynden i trädgården de finns där rakt framför näsan överallt, det är utslagna lökväxter och andra växter ännu i sin linda! Fröerna i jorden och nu är det bara vänta, vårda och se vad det blir av det hela. Lördagsmusiken får bli repris av en låt som tillhör mina absoluta favoriter och den understryker allt detta på ett formidabelt sätt:























Mer text och bild under gårdagen bla en bild på cirkus i Småland. KUL!

Morgonbad och frukost till barnprogrammen på tv 4 ;-) Jag gillar inte Totte sa Mats... det är Cillas apa... hon är ju buktalare och jag tycker att han är charmig jag. Undrade varför och fick till svar att han tycker att han är gapig, märkvärdig och otrevlig. Där ser man hörre ni... jag ser ju Totte som ett barn och som har sin charm ändå. Han är så spontan och jag tycker att det många gånger blir roligt då han försätter vuxna på det hala. Kanske inte en slump att man har hamnat där man är hörre ni?!

Men nu måste vi hasta mina vänner ... hörs!

Ja, kan man säga något annat än att det är valuta för pengarna att lägga sig på britsen för 80 minuters behandling med dessa Pindas som är ett ljuvligt skönt hemgjort redskap gjort i tyg med fyllning av ris? Absolut ! Har du provat Lena att massera med sådana? Det lär vara skonsamt för massörens kropp! Hela behandlingen inriktas med hjärtat som centrum ställen för lymfkörtlar stimuleras extra och med trummande slag. Det kan man dessutom göra på sig själv för att hålla igång systemet!

Två lealösa människor seglade in på EKO på vägen hem från Livshjulet I Bromölla. Med vagnen med hem kom gräsmattegödning samt en del plantor för ½ priset till diverse trädgårdsplanteringar. Arbetet tog fart efter en kopp kaffe i sommarvärme på trädäcket visst är det gott att leva!


Visst det är en bouganvilea i den ena svarta gummikrukan. Blommorna en varm aprikos färg och den fick en plats tillsammans med penseorna från Solhaga och som artar sig fint.







En liten påse tulpaner satta förra året har blivit så här många det här året! Och vackra är de, kolla bara mitten






Numera en ampellilja i hatten... istället för Ego


Nu har skylten kommit upp, bra för då vet man hur det ska bli ;-)





Bordsunderredet är nu grundat (svart) Det ska få en skiva i grå betong. Hade satt upp mitt hår i en lång fläta men lyckades ändå på något vis att stöta emot svart färg... lyckades med lacknafta och hårtvätt få dän färgen utan att få grön hår. Vilken tur!

Charlie ha latjat med krukor nu tar han igen sig!

Visst är de ståtliga kejsarkronorna? Kul också att de har följt med oss från vårt första hus... som byggdes av ett original som kallades för Kejsaren:


9 kommentarer:

Anonym sa...

Solig lördag på dig! I stan igår kväll såg vi cirkus så jag kunde inte låta bli ta ett foto till dig :-) med anledning av bloggprat om cirkusar. Men min mobil har krånglat sen i onsdags då vi till slut fick Felia att ta bort tjänsterna vi inte beställt och inte vill betala för (Spotify bl a), men de lyckades stänga av allt annat... som sms och mms... nu har vi äntligen fått igång den igen så jag tror du fick cirkusbilden nyss :-)Ifall du undrar :-)

Svejs!
Ann

Fånga dagen sa...

Hej vännen!
Vill bara kika in en snabbis till dig för att önska dig trevlig lördag. Idag skiner solen från en klarblå himmel så jag har snikat till mig några minuter ute tillsammans med kaffekoppen, men nu ska här bli tacolasagne och en stor sallad, nybakat matbröd och till sist en kladdkaka med glaserade jordnötter, hoppas tjejerna gillar detta.
Kram på dig
Lena

Bestemor Drillo sa...

Hei på deg Ingela!! Her er jeg en glømsk gammel dame som har savnet alle mine bloggvenner!!
Du har så mange flotte innlegg , men sangen "Spela for livet" hadde jeg ikke hørt før, og du for en vakker sang!! Tenk om vi kunne ha en skik hyldning til livet hver og en av oss???? En strålende helg til deg og dine !! Stor klem fra bestemor!!

Ingela sa...

Ja, jag förstår inte vad telia pysslar med och inte är det så sällan det felar heller. Fast de erkänner aldrig att felet är deras... Ha nu så kul med tjejerna Lena! Tacolasagne låter spännande och glaserade jordnötter var något nytt till kladdkaka... spännande!

Glad att höra av dig igen Bestemor!

Ölandsvindar sa...

Vilken härlig helg du har haft! Att titta in hos en trädgårdsmästare kan betyda att hela ekonomin raserar. Men hellre vackra blommor och gröt än tomma krukor och oxfilé.
Kram
Kerstin

Anonym sa...

Ha ha, den gillade jag; vackra blommor och gröt än tomma krukor och oxfilé!

Ann :-)

Möllebacken sa...

Så flitig du har varit och mycket upplevelser. Ja min helg är full av jobb. Ska ner till Simrishamn och jobba. Den Greenhouse-skylten var så fin. Får man fråga var du har hittat den?
ha en solig söndag också.
Kram Pella

Möllebacken sa...

Hallojsan.
Dina kommentarer ligger inne, inte vill jag missa dem.
Kramen

Ingela sa...

Får man absolut skylten finns på Ängshyddan på väg till Yngsjö från Åhus