Bloggintresserade

torsdag 29 april 2010

GRÖNT ÄR SKÖNT

Ja ni ser idag får det bli lite i backspegeln. Klockan har, man får väl säga, redan hunnit bli halv ett. Inte så att det har varit stiltje precis men idag var det tydligen dags att smörja munlädret.

Vi kom upp till en morgon, såg att det har kommit en hel del regn under natten. Ett snabbt konstaterande att det var ju gott för det behövdes och ska det regna varför då inte när man ändå sover? Dessutom är det rejält snuffsigt idag och ögonen känns något besvärliga. Det händer mycket ute och vi får väl se hur allergimedicinen hjälper i år.

En kort stund vid datorn blev det först för att uppdatera mig med andras inlägg och för att skriva kommentarer. En vända med den nya dammsugaren genom huset, men numera går det kvickt och lätt. Diskmaskinen och tvättmaskinen snurrar och ser fram emot att kunna torka tvätten utomhus.

Sedan maratonsamtal i telefon kan hälsa från faster G ni som känner er träffade hon är så glad för sitt nyrenoverade badrum! På lördag ser det ut som om vi ska kunna komma och hjälpa henne få saker på plats.

I eftermiddag har jag en träff inplanerad, kanske har jag något att berätta efteråt. Egentligen så skulle jag bara fixa med en dragkedja till Mats nya jacka som som Charlie hjälpte honom att öppna för gott... om man säger så. 10 kronor för en lång grov öppningsbar dragkedja är ju nästan som hittat. Tyvärr blir det väl inte som hittat att få den ditsatt men absolut värt det ändå att få sömmerskehjälp så det blir ordentligt... 150 kronor i arbetskostnad. En del kvar i tygaffären fortfarande, men nästan ingen inredning kvar. Disken och allt borta. Som jag trodde nu hjälpte jag Lotte att få dän lite till.

Såklart har Charlie och jag varit på tur. Äntligen trodde han att han skulle få ha matte för sig själv, tror ni inte matte träffade Karin och blev stående och skvallrade ännu en stund. Hm, är det inte så man kan bli galen? Men, det är viktigt med kommunikation säger matte, så man får väl finna sig. Lite orättvist är det, för då jag vill stanna och snacka med andra hundar då kan hon mycket väl dra iväg med mig då hon anser att det inte är nödvändigt! Hur rimmar det?

Helt fantastiskt vad det händer mycket ute nu. Knäppte av några foton så jag kan visa. Att prata är roligt ibland och idag var jag på prathumör, men det är faktiskt befriande att gå tyst vässa öronen och skärpa nosen också. Och ni ska tro att det luktar fantastiskt idag efter regnet! Rätt många som har balsampoppel i sina trädgårdar och den doften minner om nytvättat hår tycker jag
... och jag är svag för den där rena doften och känslan.


Björkarna, som jag egentligen behöver hålla mig ifrån har fått musöron, så nu är det dags att ansa klätterrosorna enligt vår gamle trädgårdsmästare Bror. Sagt och gjort! Vet egentligen inte om det syns här men björkarna är nog grönare än de ser ut på den stora bilden! Till höger om den våra lungört vid dammen. Idag har jag haft begravning en av våra största Schibunkis som har gått hädan. Trist men that´s life och för mig blir det hanterbart då det gäller en fisk. Som ni ser gott om maskrosor på skogsvägen här utanför eller kostigen som man sa förr. Maskrosor är faktiskt nästan självlysande så de behöver knappast någon sol.



Plötsligt fannas de bara där; vildtupanerna i "mängdrabatt"




**********
Grönt är skönt men livet och glädjen har också en baksida, så påtagligt i denna film:

"HACHIKO". Så sevärd vi skrattade båda och grät omvartannat och jag kan säga att om mina ögon var sjöblöta så var Mats blöta. Kort kan man säga att en valp kommer på villovägar och hamnar hos Richard Gere och hans familj. Huvudpersonerna är just dessa båda, deras relation som präglas av värme, omsorg, lojalitet, livslång trofasthet... Att sedan filmen är baserad på en verklig händelse gör den så mycket starkare!!!! En film helt i din smak Eva-Katrine dina tårar kommer att flöda... det gjorde mina och ibland är det skönt att gråta!

På denna sidan kan intresserade läsa lite om denna underbara film samt se en trailer:

http://www.japanprobe.com/2009/07/08/richard-gere-visits-hachiko-statue/



6 kommentarer:

Gudrun sa...

Tjenare tjejen!
Det bokstavligt talat exploderar ute nu, träden ser helt annorlunda ut här på bara några dagar och lite regn.
Så bra när regnet kommer på natten, det blir en härlig doft.
Kram

Bestemor Drillo sa...

Hei du !
Museører på bjørka???? Her er det bare en antydning til knopp, men snart er det full fart tenker jeg!
Her i Grythyttan er det 15 grvarmt og vekslande molnighet Hehe! Det sier de på Radio Ørebro!! Så nå kan jeg tala svenska også!!!!!
Det er jo snart sommer hos deg og det er du vel ikke lei deg for tenker jeg;)) Ha en strålende kveld!
Klem fra bestemor som planlegger stor fest her til midtsommer!!

Fånga dagen sa...

Godkväll tjejen!
Ja du verkar ha fått både det ena och det andra gjort du, kan känna dofterna bara genom din beskrivning.
Det regnade hiskeligt här igår och det ogillades mycket av mig som fryser och känner mig halvtaskig just den här hormonella veckan, filt avhjälpte detta.
Kan riktigt se Charlies besvikelse när du stannar och pratar så där och troligtvis tänker han att nästa gång ska minsann han prata också.
Du kolla mitt inlägg så ska du få se på tusan vad kul det kan vara ibland.
Kram på dig goa tjejen
Lena

Mia sa...

Du har kommit långt på våren. Musöron och vildtulpaner som blommar. Så fina dom är när det kommer ett helt 'fält' av dom, hos mig kommer det aldrig mer än några få..

Anonym sa...

Okej!

Tack för tipset, då får man väl ta och titta på den i helgen kanske. Nu när det blir en lugn och skön helg. Tror inget valborgsfirande. Ska ni ner något i hamna och titta på brasan?

Vad har pappa köpt för nya jacka som charlie förstört?

Här är så fint väder i sthlm idag. Det åskade och regnade lite i går kväll så då kan det inte annat än att bli fint idag. Njuter gör man. Hoppas också att cheferna är snälla och låter oss få gå tidigare idag och slipper jobba ända till 17.00.

Du njuter väl av ledighet kan jag tänka mig =)

Kram eva....snart bara 1 månad kvar nu till sthlm. Dags att lägga upp en nya whitney låt nu så du kan öva

Petit Eyekiss sa...

Jag såg i går att här är det början till "musöron" också. Det går fort nu.
Kvällen tillbringar vi hemma med lite gott att äta och dricka.
Börjar så smått tänka på flytten till landet, men av olika orsaker är jag inte så sugen på det.Kallt och rått och ute dusch o dass. Buhrr!
ha en trevlig Valborg så ses vi igen!
Bettan