Bloggintresserade

torsdag 22 april 2010

Lecan fick bli allvar


En något annorlunda morgon i Paradiset. Slog upp de blå (illustrationen fick bli en blåsippa från gårdagen) till en ovanligt ljus morgon... klockan hade strejkat och Charlie var den som väckte oss med sin stint stirrande blick! Klockan borde ha ringt ja då var det för lite mer än en halv timme sedan. Visst alla är ju inte lediga som jag så vi fick lägga in en annan växel.



Lovade ju en liten violbild redan igår här kom den :-) Plocka vill jag skogsviol Kerstin, ja hellre det än en massa andra saker;-)



Tillfälligt pladask blev det då Mats meddelade att han inte hade fått tag på lecakulor igår. Det ruckar en del på mina planer för dagen och en omstrukturering måste till. Att cykla med en stor säck genom byn det känner jag inte för! (hade känt för lite lek med lecakulor Ingmari) Men lite plantera det kommer att fungera ändå, sen ska jag fixa till och höja jordnivån i kragpallar det drar med sig sätta om jordgubbar och så kan jag så i de andra. Nu när det är klart med trädgårdsarbetet på pappret, så blir det lite datortid (Nä det fotoprogrammet har vi inte tappade ju en hel del då den gamla datorn kraschade Elisabeth, såg att det finns att ladda ner, men vågar inte göra det själv)... innan jag "går över köket" skulle tro att det bla står rent i diskmaskinen. Vattna blommorna inne, kanske stryker jag några t-shirtar i farten. Snart sagt så har jag gått igenom allt och sorterat ut det som ska kastas från förrådet. Skönt! En av de båda trasmattorna, som vi har ombonat uterummet med, snurrar i tvätten och grannen har varit på en kort visit. Det har blivit sol ute, men är kallt ännu... så ute kan vänta! ... en liten stund men inte så länge en annan får ju röra sig på täppan i brist på annan träning Eva-Katrine! tror jag ska äta lite lunch innan vi minsann inte får dra ut på det mera.

Antar att du redan är ute Lena!


Kragpallar det kan du säkert fixa någonstans där de vill byta ut sina gamla. Mats har ju klätt om våra med spill från däcket tycker det blev fint.





Där ser man hos en del snöar det för fullt ... eller ska vi kanske stava det med ett l. Men det är ju faktiskt rätt vackert... PÅ BILD åtminstone!



Ann i Småland: "April april"


Alltså snöar det hos fler Gudrun!



Nu är det så att jag botaniserar bland mina gamla EP och Heart of Rome var en favorit. Den här versionen fann jag på Youtube och den var ju kul. Shit ... vad snygg han var (!) och visst känns han rätt i sina polisonger!



Passade på att gå en rond mot ,var det du Pella som kallade det Kriskål? I vart fall så är det precis vad det är! Dessutom vet man ju från början att man är chanslös och i detta fallet slutar som förlorare varje gång... Annars har jag fått gjort det jag hade tänkt imorse. Nu fryser jag, det är då ingen värme och så börjar Ghost Whisper om 5 minuter :-)

... ser att Med mera hade ett inlägg i sitt senaste nummer Gudrun. Ja, jag har ju hört att man kan äta dem men har aldrig provat... hos oss kan man ju inte vara säker på om de är kryddade med hundkiss så det får nog vara. Visserligen komer de upp lite varstans och på något ställe har ju gått fritt. Nu har jag i vart fall stått på huvet i den där plastlådan som vi har utanför groventren med sånt som ska till retur (så behändigt) för imorse så städade jag bort även sådant som jag inte orkade blada igenom...

Ikväll blir det vår favoriträtt med pasta- och grönsallad med grillad kyckling i. Allt i ett, så behändigt med bara lite dressing till.

Nu är det Mats som är ute och fixar lite i trädgården, skulle tro att några fler plattor kommer på plats bak garaget innan det är dags att käka.

Har ni tänkt på att det redan är fredag imorgon. Kan man fatta? Då strålar ni syskon samman i Stockholm i helgen sånär som på Kalle då. Menyn för oss imorgon blir hemmalagade klyftpotatis och ryggbiff som var till rätt bra pris i bit nu. Den kan man ju lika gärna dela själv.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Köp ingen stor säck, köp en liten mindre som du kan ha i cykelkorgen eller så kan kanske kalle hjälpa dig. =)

Jag är helt slut idag efter gårdagens träning, känns som att benen ger vika. =) Nice

Sen storstädning eftersom att syskonen kommer upp. Synd att Kalle inte kunde åka med.

Hoppas att ni får en mysig dag du och charlie =)

Kram eva

Gudrun sa...

Låter mysigt med planer att plantera. Idag är det snö storm, snön viner och marken är vit. Stackars alla blommor.
Ha det gott.

Ingmarie sa...

Tack för din kommentar!
Väggen finns ej mera och huset står kvar!
Så fru Jacobsen är så nöjd att få sitta i"orubbat bo"!
Haa!
Att leka med en säck leca är aldrig fel!

Kramen från mig!

Fånga dagen sa...

Godmorgon min sköna!
Ja här sken solen också väldigt i morse, underbart men fortfarande kallt så ute får vänta en timma till men sen smäller det.
Jag förstår att du sår en del saker i dina pallkragar, det är ju bara så bra och jag ska försöka få tag på några framöver, men de nya är så himla dyra att köpa så man kanske skulle kunna snika till sig på någon industri eller så.
Vad härligt att vara ledig så där va. Man njuter av ledigheten på ett annat sätt när man har ett arbete.
Jag önskar dig en underbar dag ute i solen
Kramar Lena

Petit Eyekiss sa...

Godmorgon min sköna!
Att du inte fick några lecakulor,gör kanske att något bättre dyker upp idag.Här är himlen i 4 nyanser av grått, men snön som kom i går har smält bort. ( Rim!)
Bettan

Ölandsvindar sa...

Här är det grått och blåsigt idag så det blir innejobb. Tvätt, disk, planering och plocka, plocka, plocka! Varför har man så mycket grejer? Kanske ändå kan smita ut till växthuset så småningom. Där är det säkert lugnt, varmt och härligt.
/Kerstin

Petit Eyekiss sa...

Har du programmet Photo Draw i din dator?

Gudrun sa...

I den senaste mer smak tidningen som coop har så handlar det om ogräs, bl.a. om kirskål och hur man kan använda den, den kan tydligen ersätta spenat, användas rå, kokas eller fräsas. Mycket läsvärt.
Kan inte påstå att det varit min vän men man kanske skulle testa.

Fånga dagen sa...

Ja ni har verkligen gjort era pallkragar speciella, kanonbra idé.
Vi har varit ute hela dagen men det har varit småkyligt alltså, vill inte riktigt bli varmt trots solen.
Vet du i morgon ska jag på cirkus med mitt kära barnbarn det ska bli kul det.
Nu ska jag slappa i soffan ett par timmar.
Ha en fin kväll
Kram Lena

Ulla sa...

Imorgon fredag, ja, undrar var all tid tar vägen. Idag har solen visat sig för oss igen men utan den är det kallt. Jag läste om hemgjord pasta i morgontidningen och blev sugen på att testa. Grävde fram "maskinen" ur skåpgömmorna. Det blir nog ett test till fredagskvällen om jag kan uppbåda lite energi. Gott veckoslut önskas!

Maria sa...

Här dröjer det innan jag kan trädgårdsarbeta, men snön smälter och smälter för varje dag...