Bloggintresserade

måndag 12 april 2010

VÅR I LÙFTEN

Godmorgon vänner! Ja så var man då här igen... back to work och vet du Lena jag överlevde! Har redan träffat ett par elever som nog känt detsamma verkade det som. Man vänjer sig snart vid att sova som en sa...

Klart att det går... snart är man tillbaka i gamla hjulspår... men det gäller att göra många stopp och kolla i väggrenen efter nytt av allt som bjuds!

Fantastiskt så mycket längre våren har kommit här i stora staden. Knoppiga tulpaner och narcisser mötte redan utanför entrén. Men några blåsippor i natura Ann, det har jag inte skådat det här året inte än... men så har man ju något att se fram emot. Lite, lite längre fram brukar vi åka till något som heter Lingenäset här utanför stan och där brukar en matta av blommande vita-, blå-, gulsippor, vårlökar ramslök och någon sorts orkidé en nyckel av något slag stå i blom samtidigt. Då får vi ha kaffetermos med, sätta oss på en bänk och bara njuta all prakt och fågelsång ;-)

http://www.vattenriket.kristianstad.se/plats/araslov_nasby.htm

**********
Efter jobb tog jag en lite promenad utmed kanalen i väntan på bussen:






Riktigt tröttigt idag som det anstår att vara en vårdag ;-) Har ändå botaniserat i ett par lådor. Sorterat bort och funnit en del av värde skridskor och annat som jag funderar på att sätta in på "kommunens saker och ting".

Förövrigt; tvättat och hängt upp ett par maskiner tvätt på torkvindan. Kalle håller på för fullt och sätter panel i taket i förrådet :-)... så då blir säkert Mats glad då han kommer hem. Han är på betongkurs direkt efter jobb och sedan börjar fortsättningskursen i gitarr precis efter. En dryg måndag alltså. Hör att det är aktivitet i trädgårdarna hos er alla och det är verkligen roligt att följa det så här via bloggarna. Tänkte jag också skulle få ner några frön idag Kerstin, då se hur det blir med det.



Tror jag vill lära mig att spela fiol. Vet att jagen gång brukade fuska på mina kusiners och hade då lätt för att hitta tonerna... varför inte?

Visst ja, jag har ju svängt ihop en grönsakssoppa utan kött på buljong. Kan ju vara bra till lunchmat kommande dagar :-)

12 kommentarer:

Anonym sa...

Morning! Igår klarblå himmel och solsken och massor blåsippor och humlor! Hos oss har krokusarna alldeles snart blommat över, påskliljor och tulpaner knoppade.

Måndag på dig,
Ann

Fånga dagen sa...

Godmorgon kära vän!
Helt otroligt vacker primula, har aldrig sett den kombinationen förr, häftigt.
Jag gillar verkligen dina bilder i förra inlägget också.
Visst är det bra att ha en man i huset som kan lite av varje, det ordnar sig allt då vet du.
Det verkar som om du har värsta odlingen på gång så spännande att se hur det slutar.
Jag har knoppar i trädgården det lilla som finns jag gör ju inga rabatter här utan det får bli i krukor och så där.
Men mina påskliljor som brukar titta fram i närheten av komposten har fortfarande lite tid kvar innan de blommar. Det är så olika i vårt avlånga land.
När mina blommar så kan troligtvis du bada i havet. :))))
Jag förstår om du gruvar dig lite första dagen efter lovet, det är alltid så men man kommer fort tillbaka i verkligheten igen.
Ha en bra dag nu vännen
Kram Lena

Ingela sa...

Hej Lena

du har ju en skogstomt Lena och det ska man ju spinna vidare på...

Själv skulle jag kunna tänka mig en lite stenrabatt uppbygd som ett röse med olika slags vivor (det finns ju ex. bollvivor), blåsippor och andra... olika slag och olika blomningstid med betoning på vilt...
skogsrönn, spireor vackert tillsammans med Björk (tycker jag) det finns olika slag som bukett, brud, rosen- och perennen plymspirera (som växer från botten varje år)... antagligen skriver jag sådant som du redan vet och kanske du inte ens tycker så. Lupiner är vackert, tycker jag... Visst uppskattar man vårblommande lökväxter och de platsar ju verkligen på en naturtomt och det har du ju redan. Jag rekommenderar vildtulpaner av det slag som jag hade på bild häromdagen

Sommaren kommer oavsett

Kram Ingela

Bestemor Drillo sa...

God morgen Ingela!!
Vakre vårblomster hos deg i dag!
Jeg har prøvd å sende deg mail, men mislykkes hver gang!
Jeg får prøve ved et senere tilfelle;)) Klem til deg og ha en strålende jobbuke!!

Ingela sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ingela sa...

Charliebus@hotmail.com utan punkt???

Gudrun sa...

Tjenixen!
Jag har mailat dig.
Kram

Anonym sa...

Siktat tussilago och nässlor idag i flödande solsken, beskär äppelträd i värmen utan jacka!

Ann

Ölandsvindar sa...

Just nu har våren tagit en liten paus här men barometern visar högtryck så det blir säkert bättre snart. Passade på att stå inne i det varma växthuset och peta ner frön från åtta av mina 27 fröpåsar. Ett steg framåt!
Kram
Kerstin

Ingmarie sa...

Tittar snabbt in för att önska dig en trevlig kväll....återkommer,måste till stallet nu!

Ha det kompis!

Möllebacken sa...

Härligt, härligt! har två dagars ledihet nu som man kan njuta av. Trädgården kommer att kalla i morgon.
jag kommer att ha fler loppisar, så du kan ju stanna till på vägen till Sjöbo.
Kram Pella

Petit Eyekiss sa...

Go kväll Ingela. Har haft så mycket omkring mig, och i går kväll när jag skulle använda datorn, så funkade ingenting. Till slut blev jag så trött på den så jag stängde av och gick o lade mig i stället. Ser så mysigt ut vid ån. Ja våren har kommit längre nere hos dig. Här är det vinter fläckvis fortfarande. Ska försöka hinna göra ett inlägg om gårdagen. (I dag har vi dansat igen)
Kram
Bettan