Bloggintresserade

tisdag 13 april 2010

Konst...


... ja, men det är väl ingen konst där i mitten säger ni, och så observant! Det är mycket riktigt jag, som njuter av konsten och samtidigt vacker utsikt genom fönsterna i vita skolan.






Förresten Godmorgon på er! Solen absolut på gång. Buskar med stora knoppar en del har redan spruckit.

De gröna pyttebladen på Ribesen är förvillande lika vinbärsblad, därför de oxå kallas för "falsk vinbär" men de röda klasarna är i själva verket blommor :-) Tji fick vi! Forsythians blomknoppar spricker när som och då blir det fullsållat med gula blommor på bar kvist, Mispeln som är min favorit kommer strax bakefter förresten är det fåglarnas favorit också och de goda bären spär på fågellivet hos oss.

(kanske mest till Lena; bara genom ett varierat utbud av spireor kan du förlänga blomningstiden. Först har du ju bruden som blommar tidig sommar (där norsk spirea är en lägre variant), Bukettspirean blommar därefter och på sommaren och hela sommaren blommar den variant som var perenn (Plyumspirean) och kommer från botten varje år. Vi hade en variant vid förra stället som vad rosaröd med upprättstående blommor liksom i ax och om jag inte minns fel så blommade den mitt på sommaren (sen finns det andra som rosenspirea). Du... du måste bara ha en skogsklematis (clematis vitalba) Den kan ju slingra upp i ett träd, den doftar ljuvligt blommar med gulvita blommor mot mörkt bladverk då mycket annat har blommat av (sep-okt). Kaprifoler? Ja du ser nu måste jag försöka stoppa mig!

Stärkande grötfrukost har slunkit ner, badet är avklarat och strax är vi redo för avfärd...








Ja, så har jag både hunnit med jobb en stund på C4 gymnasiet, sedan en skön promenad utmed kanalen till våra andra lokaler och behöver nog inte säga att jag njöt blommorna på vägen.





Över bron förbi biblioteket och Kom vux lokaler så var jag framme.





Åter i Åhus; En härlig promenad tillsammans med Charlie om än inte direkt i sol så åtminstone i vårljus.


Visst finns det Scillor av massor av varianter. Här är ett par



Kanske var det denna som du var ute efter Karin?



Tack för att du delade med dig av ditt vårfynd idag Ann imorgon publicerar jag bilden som första bild på min blogg det ni !

I samband med veckohandling så var vi nere vid beachen för att Charlie skulle få rasta av sig rejält. Vilket underbart väder... och hör och häpna nu har vi sett den förste solbadaren i bikini för i år!

Här vankas det grönsaksoppa nu ikväll. Ska bli gott!

7 kommentarer:

Ingmarie sa...

är du också en som gillar havregrynsgröt klockan 6.00 på morgonen???Samma här!
Inget föl än,men nu är det inte långt kvar innan det händer något!
Strålamde väder för uteliv idag så vi får väl se om det hinns med.
Hoppas att allt är bra med dig!

Kramen från frua i Västanbäck

Ingela sa...

Halloj, jodå havregrysgröt, alternativt filmjölk ska det vara, juice och en macka... morgonbadet och så är man igång ;-)

Nej men väntar ni tillökning i dagarna!!! Tänk att bo så och kunna njuta egna husdjuräven av större modell. Då jag var flicka var det en tanke som hägrade för mig. Första hem mellan Äsphult och Rickarum strax intill Linderödsåsen. Uppfödd med skildringar från landet presenterade av min älskade farmor.
Mats och jag bodde en tid på vishan mellan Yngsjö och Olseröd. Visserligen ett blåshål men fritt och jag uppskattade attatt inte ha för mycket folk omkring. Havet och stranden är alldeles enastående där. Min Mats fick lappsjuka och så när tillfälle gavs så byggde vi vårt andra hus inne i Åhus inte så långtifrån där vi bor nu.

Alltväl här! Nyffe hur du har det. Att du har höns och är en glad prick det har jag ju sett. Kram Ingela

Fånga dagen sa...

Godmorgon!
Uppe med tuppen som vanligt.
Tack för dina blom och busktips igår. Jag har spirea faktiskt, vilket är en härligt blommande buske men tyvärr så blommar den över lite för snabbt tycker jag.
Jag har även någon gammaldags ros, nästan förvildad men ack så söt när den blommar. Har du någon idé om dem, kan man klippa ner den helt till botten? eller dör den då kanske?
Förresten en fråga till. Har du haft problem med hussniglar någon gång?
I fjol höll jag på att bli tokig. Satte ner squash och fick inte en enda med för snigeln mumsade i sig allt. Fast jag såg den aldrig, bladen var bara borta och det var bitar borta ur squashen. Tips kanske?
Ha en fin dag Ingela, jag ska idag till härliga arbetsförmedlingen för konfrontation igen. Helkul.
Kram på dig
Lena

Bestemor Drillo sa...

God morgen Ingela!! Havregrynsgrøt er så godt om morgenen da holder man seg mett lenge!! Ønsker deg en herlig vårdag!

Klem fra bestemor som nyter dagen;))

Petit Eyekiss sa...

Finaste konsten står nog i mitten;-)
Härligt att få gå med på promenad längs ån. Märkligt att vatten drar...
glömde att säga att musiken var så vacker på ditt inlägg. Vi har för det mesta lugn klassisk musik på när vi äter middag.Det är våran högtids stund på dagen
I dag har jag börjat att sy på min kreation till bröllopsfesten som ska vara 8:e Maj.Brudens mor måste ju se lite skaplig ut;-)
Solkram
Elisabeth

Tigris Predikantan sa...

Älskar scillor, de förökar sig väl där man minst väntat sig och tvärtom!
:)

Gudrun sa...

Så fint med vattnet och blommorna. Scillor är härliga. Nu börjar de komma upp här också.
Ha det gott.