Bloggintresserade

tisdag 6 april 2010

TRÄDGÅRDStisdag


Ja, så var årets PÅSKhelg över. Klockan har hunnit bli en kvart över 10. Fyra plåtar väldoftande ost- och skinkgifflar vilar redan för att svalna under bakduk i köket. Ute skiner solen och om det är möjligt ser knopparna än mer stinna ut!

Öppnade brevlådan och jippi fann ett mejl från dig Christin. Om du visste hur glad du gjorde mig!

**********

Författade lite mer under gårdagens inlägg under det som berör konst och tar nu en kort paus innan tvättmaskinen ska igång före jag och Charlie ska ut i trädgården. Hänga tvätt på vindan, sortera brädstumpar som vi ska klä resten av kragpallarna med, räfsa en bit till, botanisera en runda runt huset... Ja, det finns att göra, handlar bara om att göra något!


**********

Har uträttat en del på mitt program därute men jag håller med dig Gudrun det finns hur mycket som helst att göra och börjar man springa från det ena till det andra så känns det som om ingenting blir gjort. Lyckades med konststycket att skära mig i ett finger på en ståltråd som stack upp ur en rabatt. Ett rejält blodprov fick mig att avbrya skiten så nu är jag vid datorn igen.

**********

Välkommen tillbaka Bestemor. Jag har saknat dig men jag hoppas att du har det gott på torpet... kan kanske vara skönt att ta lite semester från datorn, eller ;-? Kan ju föreställa mig att Casper far som en tosing och känner friheten nu efter instängd vinter. Visst är det samtidigt jobbigt med småbarn och visst känns saknaden stor efter den färdigfostrade förståndiga... men så är ju livet och det gäller att inte slappna av utan jobba vidare för att dana den lille sådan som man vill ha den!


**********

Hoppas verkligen att du inte håller på att bli sjuk Eva-Katrine. Gå inte för bar nu tyckte att din jacka såg kall ut. Lätt att man slänger av sig för tidigt (ska jag säga som går barfota innan snön har smält ;-D)

**********

Huvale nu fryser jag. Har precis gått in efter en hel dag i trädgården. Röjt, sopat och räfsat en bit till. Det är mycket torrt tovat gräs efter vintern. Först var det varmt då solen sken och man höll igång... tänkte sen inte på det men Munkjacka blev nog för lite på slutet. Klockan har hunnit bli halv sju så nu har jag och Charlie gått in.
**********


Karl-Mikaels arbetsgivare hade tagit fel på dag så hon hade redan begett sig av till Lund med taxibilen. Det resulterade i en ledig dag för honom och ett par inbyggda balkonglådor i plast till mig :-) Tänk vad man kan spillvirke till...





I dem har jag tänkt mig plantera dvärgkrasse gula eller tegelröda.
Där finns en till plastlåda och mera spill så då kan den andre snickaren slippa gå arbetslös... och inga krassefröer bli över :-)
**********
Imorgon kanske jag går lös på drivhuset, kan man kanske beställa lite sol och skönt väder :-?
Så nu tänker i alla fall jag gå till kojs!!! See you tomorrow!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Gott ledigt påsklov på dig! Här skiner solen, hoppas den gör det hos dig med.

Antar att fästmanssoffan betingade högt pris, den i smide? Eller du kanske inte såg prislapp under helgens besök.

April på dig!
Ann

Ingela sa...

Du jag kollade aldrig priset men kanske vi har vägarna förbi i dagarna för Anna-Karin ångrar att hon inte slog till med tallrikarna. Då lovar jag återkomma, jätteintresserad för då kan jag ringa dit?

April och kram på dig själv!

Anonym sa...

Tackar, men nej tack pyssla du med ditt och lägg inte energi på detta, plånboken min räcker inte till så här utan jobb, jag var bara nyfiken på att lägga på minnet vad sådan kunde kosta, och få dagdrömma lite... :-) Förlåt.

Klem!

Bestemor Drillo sa...

Hei Ingela!!
Nå endelig er jeg på nett igjen!!
Jeg koser meg på torpet med samboer og vesle Casper !
Dette er et herlig stelle,men mest på sommeren! Du finner mere om torpet under etikettene Holmtjern og natur! Håper du har hatt en underbar påske !! Stor klem fra bestemor!!

Anonym sa...

Va gott jag vill också ha, hade du inte lite senap i också i dem?

Va mysigt ni måste ha det idag? Jag sitter helt slut, känner mig hängig...fick huvudvärk igår på tåget hem och idag mår jag illa, så vi får se vad det blir av det...

Händer annars idag?
Kram eva

Gudrun sa...

Hej vännen!
Så duktig du är som bakar och står i.
Själv röjer jag i rabatter idag, det finns hur mycket som helst att göra.

Ha en bra dag.
Kram

Fånga dagen sa...

Hej vännen!
Vad härligt för dig att vara lite ledig från jobbet alltså. För hemma verkar du ha fullt upp. Här hängde det också tvätt ute igår hela dagen och trots att solen inte kom förrän sent på eftermiddagen så torkade det faktiskt, det är våren det.
Idag är det lite kyligare i luften faktiskt, får hoppas detinte blir snö av det.
Och du i morgon ska det jobbas igen, fast själv den här gången, jag brukar inte gruva mig men nu gör jag det, vill liksom inte stressa mer i livet och nu vet jag att jag måste det i alla fall, men jag ska fixa detta.
Ha en skön tisdagseftermiddag och kväll
Kram Lena

Gudrun sa...

Inte bra att du gjorde illa dig. Du, det är lätt att fastna vid datorn.
Vi har inga kejsarkronor, kanske borde köpa några. Hund får jag inte ha, en dotter och ett barnbarn är djurallergiska -hemskt handikapp. Annars hade vi haft, jag kan verkligen sakna det ibland men skulle självklart aldrig byta bort barnen mot ett djur. Så, sådan är min livlott, Gubben får leka hund och katt och så får jag kela, nä, jag skämtar.
Ha det gott.