Bloggintresserade

onsdag 21 april 2010

HOPP, handla utifrån hjärta och hjärna

Godmorgonpå er allesamman!!!

Onsdagsmorgon, ljust ute, vita moln, ingen sol åtminstone inte ännu. Allt ser väldigt fräscht ut ute efter regnet. Buskarnas blad- och blomknoppar varierar från hård knopp till spruckna och grönskan ger sig mer och mer till känna. Väntar på björklöven när dessa ser ut som musöron då är det dags att klippa rosorna sa alltid vår gamle trädgårdsmästare Bror. Visserligen har vi nu klätterrosor och dessa ska bara ansas. Men har ändå bestämt mig för att "lyda hans budord". Det viktigaste av allt föreställer jag mig att man lyssnar på dem som har erfarenhet, har ett val, tar ett beslut, handlar utifrån det man tror på...

Hoppla, i detta nu sprack solen fram och allt blev plötsligt solgult ute!

**********



Kortet passande idag då det nu är stort Ålseminarium här i Åhus. Det handlar nu om att rädda ålen för det är man överens om behöver vara en samlad aktion.

I dagarna tänker jag om det här med utbrott av olika slag är ett sätt för Moder jord att vilt protestera på hur vi människor generellt utnyttjar den?


Det senaste med vulkanutbrott som strandsätter människor runt om i världen ute på resa. Tvingar dem att försöka lösa det på annat sätt när flygen måste ställas in. Vi har ju länge vetat att det är en stor bov med att förstöra förutsättningar för liv, och ändå händer inte mycket för att eliminera dessa miljöbovar (och då syftar jag långt ifrån bara på flyg). Vi behöver tänker jag fråga oss om det är nödvändigt att flyga så mycket om vi är beredda att dra in på det som inte är bra för vår miljö.

Visst handlar det om punktinsatser som nu detta med ålen eller som ex. vargen, vad vi stoppar i oss, det är jätteviktigt. Men i grunden handlar det om attityder och medvetna val!!!!

... hör med ett halvt öra diskussionen på tv4:as nyhetsmorgon; om vikten av att ventilera inte bara liv utan att även beröra dess baksida. För att inte bli tagen på sängen, känna rädsla inför döden för är det något som vi alla kan ta varandra i hand på så är det att vi alla kommer att dö. Endast till viss gräns kan vi förlänga livet och påverka dess kvalitet.

Det kan inte hjälpas för det känns som så mycket annat just nu... det tangerar vartannat!!!

**********

Jack Nicholson är citerad i Bladet denna dag på det viktiga ämnet läraktig, och även här finns en tydlig koppling:


"Varje person jag jobbar med vet någonting bättre än vad jag gör. Mitt jobb är att lyssna länge nog för att upptäcka det och använda det."


Egentligen talar det för sig självt, men underförstått handlar det om att lyssna, vara lyhörd och ödmjuk i mötet! Så viktigt och många gånger så svårt för individen ger uttryck för sina behov och erfarenheter på så skilda sätt. Ibland är budskapet mer tydligt än annars men då handlar det mycket om den som lyssnar och om denne gör det!

En härlig låt för att sätta guldkant på dagen;


En lång "tre kvartspromenad" sol men kyligt, faktiskt bitande kallt med vårkappa idag. Såg mina "årets första" Blåsippor och Violer. Bilderna sitter i mobilen men det får vi fixa. Nu hlet slak väl hemma sent från jobb kvickt med dammsugaren genom huset och torkade golven. Prcis klar då Mats kom hem efter promenad med Charlie och en vända nerom butiken för att bla köpa hem lecakulor till morgondagens planetering. Ja idag fixade jag maten sa han och kom hem med pizza till kvällen. Onekligen kändes det skönt efter denna dagen med något som gick kvickt och lätt.

8 kommentarer:

Ölandsvindar sa...

God morgon!
Här är det regn och blåst! Ska till Kalmar på mammografi. Alltid lite oroligt.Apropå blåsippor. JA, de kan vara både blå, rosa och vita beroende på surhetsgrad i marken men just de här tror jag är "framavlade" hos trädgårdsmästaren för att hålla den rosa färgen. Njut av solen idag, Ingela!Hoppas att den kommer hit så småningom.
Kram
Kerstin

Möllebacken sa...

God morgon Ingela.
Slapp ni snön igår? Jag var i ett smärre chocktillstånd när jag såg det. Men april är nyckfull....
ha en skön dag, idag lyser solen så jag får hoppas du också får uppleva den.
Kram
Pella

Fånga dagen sa...

Godmorgon kära Ingela!
Ja du jag kan inte göra annat än att hålla med dig om allt du skriver. Fint inlägg.
Jaså du har sol du. Här kom det snö när man kikade ut genom fönstret, men bara lite usch.
Idag ska jag in till min personliga coach och diskutera arbete, det du ska bli stimulerande det.
Jag låg aningen för länge idag så nu måste jag faktiskt springa in i duschen.
Ha en god dag min vän
Kram Lena

Fånga dagen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Petit Eyekiss sa...

Godmorgon, och tack för den fina musiken.Du hittar alltid låtar som man glömt bort, men som väcker minen när man hör dem. Sol skulle vi behöva idag. Utanför fönstret vräker blötsnön ner, och bara + 2 grader.
Men det kunde vara värre.Vulkanaska tex. Synd om alla människor som sitter fast på olika ställen ut i
världen, men som sagt en tankeställare är det.
Sambon ska till Stockholm i lite ärenden i dag, så jag får en dag att göra precis vad jag vill med.
Undrar vad jag ska hitta på för kul;-)
Kram
Bettan

Gudrun sa...

Hej Ingela!
Idag snöar och regnar det om vartannat.
Hoppas din dag blir bra.
Kram

Anonym sa...

Absolut aprilväder har vi idag! Sol, moln, illsnabba regnskurar man knappt hinner känna av som isar till och råkallt.

Märks att flygrummet här öppnats i förmiddags, det mullrade rejält till och från.

Vår på dig,
Ann

Maya sa...

Usch, snön missade mig men det vräkte ner regn när jag jobbade i går... idag har solen kikat fram i mellan åt.
längtar efter helg och få pilla i trädgården.
Kram