Bloggintresserade

söndag 4 april 2010

PåskDAGEN

... nu tänker ni nog hon har minsann tagit sovmorgon idag, men icke sa nicke. Idag "... tar vi det piano", töserna var ju ute och slarvade igår kväll så nu försöker vi vara taktfulla och gå på tå, om inte annat så kan man ju träna vaderna... då man sitter ner vid datorn kan man ju alltid scrolla några gånger extra för att träna muskler i armen.

Inte heller på bloggfronten har jag legat helt på latsidan för det har tillkommit något nytt även på gårdagens inlägg.

Vaknade tidigt till fågelsång och kom att tänka på en sång som jag tycker är väldigt vacker (här är ett mellanrum men inte där jag skriver inlägget, märkligt!):






























Ingen sol här idag inte, himlen snrare grå. Men noterar hur stor knopparna har blivit på buskarna härutanför. Ja, utan att ljuga kan jag svära på att de t.o.m. börjar veckla upp sig. Ja, jag tyckte ju faktiskt även att träden utmed vägen igår började skifta men det intygades inte av de andra så det får vara min sanning. Tror faktiskt att det bara behövs lite sol och värme sedan exploderar det!

Inspirerade av gårdagens hästar har vi nu planerat årets turridning med på Islandshäst. Foton här är från förra året:









Dagens konst stannade vid något av en favoritbutik " Ängshyddan" mellan Åhus och Yngsjö, men först en stopp vi Åhus Rökeri för att inhandla dagens lax och romsås.

Bruna ägg i en skål gjord av björkris!





... och vid sidan om:









De här tallrikarna blev Anna-Karin kär i och visst är de fina! Keramik nu halva priset 65 kromor per tallrik:










Gunga i bambu:









Den här skylten hade vi med oss hem att fästa på drivhuset :-)



Idag har vi ätit årets påskbord i Paradiset med vad det innebär. Faktiskt ett strå vassare än julbordet för det är liksom mer lagom med olika sorter tycker jag.



Så klart blev det en Askenturnering där pappa Mats gick ut som vinnare



:-) kul för honom!



Sen var det dags för Anna-Karin att hämta upp sina små kisar och bege sig emot hemmet i Malmö. Ännu en härlig biltur blev det för oss via Rickarum och Nävlinge till Adseke.



6 kommentarer:

Fånga dagen sa...

Hej min kära vän!
Se där ja du väljer att trampa på cykeln du, inte fel det heller. Huvudsaken är ju att man rör sig till vad spelar ju inte så stor roll. Ja fast jag älskar ju musik och rörelser så det faller sig naturligt att göra det.
Nej nu tror jag att jag ljög igen, jag menar när jag verkligen tar mig för, att motionera så gör jag det gärna till musik.
Jag tycker det verkar som om ni haft en bra påskafton också men du tassa inte på tå så där, visa de stackarna att nu är det morgon och då går man upp hi hi.
Idag har det varit sol här tills nu men lite kyligt och blåsigt tyvärr men du jag har hängt ut tvätten i alla fall och då tänkte jag på dig.
Nu skickar jag en stor kram så hörs vi garanterat i morgon
Lena

Sari sa...

vilken fin blogg du har

Petit Eyekiss sa...

Tänk att jag har aldrig suttit på en häst, annat som mycket liten och jag var med min mamma på skansen. Har bara ett svagt minne av det.Det kanske är något som jag ska pröva på...jag håller nog på dig, knopparna håller på att brista.Vi har haft 10 grader varmt och solsken, så idag blev det den första riktig stavgångs promenaden. Härligt, men så varm jag blev. Fel kläder som vanligt!
Underbara bilder du tagit. Ser ut som det var riktigt mysigt.
See you to morrrow!
Kram
Elisabeth

Ingela sa...

Hej på er tjejer!

Nej helt klart är det så att det kan kvitta vad man gör bara man rör sig det är det viktiga. Faktum är att det är bra att gå med stavarna, men det känns lite fånigt tycker jag när man går själv. Även om man inte ska bry sig om vad andra tänker eller säger så är det lätt till, för mig. En gång var det en man som skulle göra sig lustig och ropade fånigt att jag hade glömt skidorna. Jag fann mig inte för det brukar jag tyvärr inte direkt då någon är dum. Annars kan man ju tänka att han borde lagt energi på att själv röra sig istället.

Ja, visst är det härligt för tvätten att hänga ute och vifta... men idag har det regnat här.

Kul att du gillar min blogg Sari, du vet gräset är ofta grönare hos grannen och jag brukar tänka att andra har mycket finare bloggar än vad jag har. Ska strax gå in och kolla på din ;-)

Det där med att sitta på en häst
:-D ... då rekommenderar jag en islandshäst för ryggarna är breda och det känns verkligen som att slå sig ner i en länsfåtölj. Jag rekommenderar också en inte alltför hög... kan vara lite svårt att komma upp annars. Ner kommer man alltid ;-)

En liten lagom konstrunda idag med. Imorgon blir det bara ett ställe. Då ska vi kolla Katinkas nya alster här i Åhus. Jag har skrivit om henne och hennes tavlor en gång förut. Lär finnas något inlägg här på bloggen

Ja vi ses imorgon mina vänner!

Anonym sa...

ANNandagen på dig! Disig morgon hos oss när jag tittar inom dig, fastnade för en svaghet jag har, nämligen fästmanssoffan, den i smide, tycker så mycket om dessa.

Ha bra Påsk-end!
Ann

Joans Country Living sa...

Tak for din fine hilsen i min blog ;o) Det grönne skilt passer helt sikkert i mit kommende drivhus/greenhouse ;o) Det er rigtig fint!

Ha en god dag.
De bedste hilsner Joan