Bloggintresserade

torsdag 29 januari 2009

Torsdag Power-Walk

Ann: "Ny dag, än inget dagsljus".

Nä inte här heller men det märktes ändå på väg hit (till jobbet alltså) att himlen ljusnat. Istället för becksvart...mörkgrått... kunde man se i jämförelse med trädkronorna... de var en nyans mörkare. Ganska milt ute kände jag när jag gick den lilla biten från bilen till ytterdörren. Vid middagstid kommer Mats och hämtar mig. Då ska han till sin gamla arbetsplats och hälsa på... träffade personalassistenten för någon vecka sedan som föreslog honom det. Jag slipper bussen hem och sparar 1 timme och 3 kvart. Jippi!
__________
 
"...Såg annons förra veckan via ManPower om ett visst jobb, skickade brev och de ringde i måndags och i em skall jag träffa dem, drygt 3 mil, kanske inte för just det jobbet kanske för deras pool inför uppdrag eller uthyrning".

Håller tummarna för att det är något. Bra om man kan ordna något i dessa tider. Ska väl lätta framöver får vi väl tro. Så har Mats tankegångar också gått (bemanningsföretag) ... igår blev han erbjuden halvtid. Bättre än inget. Sen är det många tankar som florerar, konsulta osv. Det löser sig som bonden sa hur det nu var Irene...
__________

... lilla gumman ja, är hos dig i tanken, växlar mess med dig. Väl mött även på bloggen framöver.
__________
 
"... Igår bakade jag bröd, förberedde dagens bruna bönor med bacon (rena festen så sällan vi äter sånt) och på kvällen blev det liten tomatsoppa med nybakt, ikväll vet jag inte än, skall nog proviantera lite först, de har Kvantum också dit jag skall så jag hoppas de har fruktvecka á 9,90 kr. Behöver verkligen mer vitaminer att piggas upp med".

I affären där var vi ju igår, och kom också hem med en hel del frukt och olika sorts. Eva-Katrine blev salig... jag hade valt Royal Gala äpplen hennes favvo.

Kommertar härunder: "Royal gala är fina, har hon testat megaäpplet JonaGold? Om inte, rekommenderas, urgott och som maken sa 'en hel middag' :-)"

Eva-Katrine är lite av en äppletestare. Har nog provat de flesta sorter (enligt egen utsago godtjänt och förkastat). Hennes klara favoriter är just Royal Gala samt Aroma. Själv väljer jag helst att äta annan frukt pga magen.
__________
 
"Nämen, en sån duffsing er anka :-) Grattis till vinsten!"
Man tackar, ja visst är den go! Gäller att hitta en plats där den gör sig riktigt bara. Det gäller ju att fånga ögat (betraktarens) ... och vi har ju inte sådär många väggar precis.
__________

Hemma 12.30, redan en halv timme efter avslutat jobb. Eva-Katrine hade fikat klart. Grovmacka med köttfärslimpa (á la Mats) grönt och kokt ägg serverat med en kopp kaffe och levande ljus på bordet!
__________

Nu ska Eva-Katrine och jag ut och power-walka en timme med slutdestination. Hanöhallen för att hämta ut ett paket på posten.
---
Så hemma igen efter cirkus 1 timme och 15 minuter... lite stum i benen som jag höll på att springa ifrån... det får man göra för att hålla Eva-Katrines takt. Hennes ben är rätt långa (eller mina korta) så vi skojade och sa att jag nästan fick gå ner i spagat (men det var då inte igår) för att mina ben skulle räcka till...



Under tiden gick vi och spånade namnförslag till vovven. Inte lätt! Det ska ju bli så bra som möjligt och godkännas av oss alla.

Så här ser guldklimparna ut idag... Klickar du på bilden så blir den större.


__________

Eva-Katrine har tingat göra kvällens nyttomiddag... pastasallad med grillad kyckling... så gott...

Nu dags för vila en stund antar att det är antikrundan ikväll... och så underhållande och intressant.
__________

Kul att prata med dig Per-Olof ännu roligare att du kommer hem imorgon, det gör stora dotra också.
__________

...och du Ann... det såg verkligen smarrigt ut med en semla. Visade för Mats som genast tyckte att vi skulle baka tills på söndag...

1 kommentar:

Anonym sa...

Royal gala är fina, har hon testat megaäpplet JonaGold? Om inte, rekommenderas, urgott och som maken sa 'en hel middag' :-)