Bloggintresserade

onsdag 14 januari 2009

Onsdag

...ledig dag... Felix samt Felicia...och absolut mörkt ute ännu...

Rekommenderar Mia Myllessäcks från Österlenagårs i Gärsnäs samling av traditioner och seder på sidan
http://www.osterlenagar.se/osterlenagar/riamyllesack/traditioner/knutofelix.htm
Där berättar hon om Knut och Felixfirande. Ett råd är att inte missa det... det har onekligen sina poänger... Ann har ialla fall öppnat läken. Kul! (Kopiera och klistra in länken i Webbläsaren).
__________

Har precis ätit min fil med flingor... återstår nu att fixa till mig och sedan cykla upp till vårdcentralen för att ta blodtrycket (har ju fått tid ett par onsdagar framöver). På hemvägen tänker jag landa på Konsum för att handla lingon och charlottenlök (det glömde jag igår till kotletterna) sedan om de har öppnat sticker jag in på Åhus bibliotek, älskar det där lugnet och ron att strosa mellan rader av hyllor fyllda med allsköns samlade kunskap och erfarenheter.
__________

Hittade igår ett paket sill i frysen... blev sugen på stekt sill och potatismos idag, kotletterna får då vänta tills imorgon (ska kolla datumen först förståss...).

Ärenden, sedan väntar tvättstugan och stryktvätten. Sedan tänkte jag göra en seriös genomgång av de kläder jag än så länge samlat i en kass...kanske skriver jag några rader i manuset idag...eller jobbar med Kommunens ITsatsning (PIM) har endast kommit till Power Point uppgiften (2). Vill ju bara göra sådant som kan vara användbart... annars vore det kanske lättare. Jag behöver välja ämne med omsorg. Jag är motiverad och då går det. Rätt självklart egentligen men jag har alltid haft svårt att göra saker för "att någon säger det" osv. Någon som instämmer? Eller är av annan mening?
---
Ann: "Full verksamhet hos dig denna din lediga dag, gottemat och gottebesök på bibblan, mmmm... Din stekta silltanke gjorde mig så sugen på en Vägga (panerad stekt serverad med potatismos, lingon, gravlaxsås och hackad/skuren lök o sallad, konstellation importerad från Vägga i Karlshamn hit :-D) ..... tål att noteras inför proviantering tänker jag :-)"

Se där... bra att man kan tipsa varandra när idétorkan sätter in och man kanske börjar köra på med några få rätter om och om igen.
__________
 
"...PIM, ja svägerskan har några dagar skrivit hon skylle göra uppg 3, igår svor hon nästan för hon slet så med att få den max 12 Mb i storlek... :-) Vet inte om hon lyckats än, var nåt med MovieMaker-projekt och de filerna tar ju plats, vet jag som gjorde film av vårt bröllop i det programmet :-)...
 
... Läst om österlenseder och tänker att man idag får se upp när man öppnar toalettdörren så att en vilsegången Felixgubbe inte ramlar ur och skrämmer livet ur en här i de småländska skogarna :-) Yes, julen städades ut igår, klart å färdigt sånär som på att jag behöver äkta hälften till hjälp att få ner granrisrankan med belysning ovanför ytterdörren, men kontakten är ur iallafall (gapskratt)!

Ja så har vi med löst det med belysningen i drivhuset på smidigaste vis...kontakten ut!

"... Nya kuddfodral och filtar till soffan att piffa upp tillvaron med blev det (rea på f d jobbet i höstas).
 
Heter din mor SolBritt? Är det hon på familjefotot i gårdagens blogg? Oavsett, flickan längst upp till vänster har ju både Jeanette och Irenés ansiktsdrag :-)"
---
Jo så är det allt, hennes namn är Solbritt och visst är de lika! När jag tittar på bilderna är Jeanette kanske mest lik henne i övre ansiktshalvan (över ögonen) och Irene undre ansiktshalvan (över munnen)... Fridolf är mors flickfamiljenamn, rätt ovanligt som just efternamn? Kanske.
__________

Hemma igen en kvart före tio skippade biblioteket blev för drygt att vänta tills 10 när de öppnar. Handlade lite mer färs (tänkt till kålpudding en dag), och så några få kotletter till, nu när det var så prisvärt. Mycket mat... men äta bör man annars dör man...

Nu är jag trött ska gå runt och sätta igång laddade maskiner så får de jobba. Kanske tar jag sen och stryker en del och sätter på transistorn samtidigt en stund. Men jag lovade ju distriktssköterskan att försöka ändra livsstil... ta det lugnt och resa mig saktare... helt enkelt göra allt lite mer piano. Klara färdiga gå, börjar nu...

Strukit en hel del (inte allt än), fått igång maskinerna,pratat med mor... från det ena till det tredje ser fram emot att även få träffa dig Rosi på fredag även om det ser ut att endast bli en kort stund, strålande sol i Västerås grått och mulet här, likaså i Finja (ja pratade även en stund med Mats på hans middagsrast!)
__________

...och Anna-Karin. Mycket telefon, jag har nu smort munlädret... Det är inte klokt Anna-Karin hade blivit dålig under Karibienresan, men inte förrän sista dagarna som tur var. Hon har skickat foton från resan till mig...väntar med spänning inget kommer...konstigt!... Så nu är de här!



Först Miami ...



Karibien here we come, shoppinggata på båten...



Snorkel och bris...



Saint Thomas och ukulelen i Puerto...



Anna och Johnnys syrra Madde i Paris, La tour Eiffel...
__________

Även nya bilder inlägg 13/1, 8/1, 7/1...
__________

Nu också fått SMS från Irene. Missat att du skulle till lung idag...

Irene: "Såg på bloggen att det var full rulle. Blodtryck idag?"

Som förra veckan alltså var det bra. Det handlar mycket om att jag måste lägga om mitt liv sa distriktssköterskan ;)

"... För mig tar det ett par timmar till... solen skiner och himlen är blå, vad det är skönt att leva då. Upp på toppen går allas humör... :) "

Ja allt lär ju ha en fram och en baksida så framsidan lär vara i Västerås med sol idag... Det är er väl unt...kanske vi inte förtjänat den ;)

"... ja så hoppas jag att jag kan gå hem oxå idag... sitter och stickar här och nu. Men när jag kommer hem ska jag läsa, för jag har sparat just tills idag. :) kanske jag behöver mera imorgon..."

Bara så jag vet ;) ... kanske blir jag snart tvungen snart att författa mer har en del handskrivet på lappar lite här och där och som ska in i sitt sammanhang...:)
__________

... ja och sen har min handläggare ringt från försäkringskassan nyss, ny träff på fredag i nästa vecka.

Nu ska jag hasa mig in och stryka det sista...sen är det dags att lura till en stund. Klart! Vi hörs!

Blev ingen vila... men väl stekt sill och potatismos som planerat. Mmmm vad gott!

Inga kommentarer: