Bloggintresserade

måndag 19 januari 2009

Måndag

... gör jag ingenting, ingenting, ingenting"

... morgon... frukosten på plats i magen, Mats har gett sig av och badvattnet är snart i karet. Halv 10 går bussen. Hemma igen tills vid 4, så större delen av min vakna tid är idag viken för jobb. Har nu gått och plockat här, ur och i diskmaskinen, laddat tvättmaskinen tills i em. Börjar ljusna något... känns som om det är något tidigare.

Ser att sju personer har varit inom på min blogg sedan igårkväll. Samma antal som de flesta dagar just på morgonen. Kan inte hjälpas jag brukar leka med tanken vilka det är...

Möjligen mina 6 intresserade läsare...samt du Ann?
__________

Ann: " Läser "Blir kanske inte omöjligt ändå när den dagen kommer. Just denna kull född på nyårsafton." och tänker; Åhhh.... :-)"

Ja visst kan man tänka så... Vi blev ju av med vår älskling dagen före de föddes (på bilden 1 dag gamla)... de beräknas lämna sin mamma veckan när Kalle fyller... Kalle har snart fyllt datorn med foton på Olivia (som inte var hans älskling förut)... men Mats och jag känner oss inte redo... På plats med ett foto till:

Kommentar härunder (Kan det vara du Eva-Katrine?): Vilka söta vovvsningar, tror att ni är redo faktiskt, att ni måste vara det. men det är min åsikt bara. Tror att du skulle behöva en liten ny krabat som springer rundor där hemma..."


--- 

"...Vakna innan maken for till jobb idag minsann. Vet ej varför, men inte lika morgonpigg som förr, tror mig ana förändring ihop med rökslut, sover typ knapp eller dryg timme längre".

Låter kanske rätt troligt för visst är det ju så att rökning påverkar flödet av signalsubstanserna i pannloben...
---
Själv går jag ju alltid upp och äter frukost tillsammans med Mats...även om han ibland säger att han tycker att det är knäppt för det hade nog inte han gjort. Vi får väl se när han blivit permitterad.

"... Vi har fått litet tunt snötäcke inatt, men runt nollan ute nu och droppar så det blir kanske inte kvar nån längre tid".

--- 

"... Har du utrönat vad det är för bilder som tagit plats på din Kattliv? Mysko."

Ja visst är det mysko!... Måste ha varit någon som döpt sitt bildspel till samma. Det ska ju inte kunna gå... men jag klickade på en av de okända bilderna och då fick jag fram ett namn på den som lagt in dem. Tyvärr har jag inte sparat mitt eget bildspel så jag kan inte kasta och lägga in nytt med med mina egna katter med nytt namn. Egentligen skulle jag dessutom kompletterat med vår allra finaste älskling Lukas. Han blev 16 år och var den goaste av dem alla...
__________

Förresten har du läst Leva och Bo den här veckan? Bla bröd Gott & frasigt havrebröd på sidan 44 som såg riktigt smarrigt ut

Ingredienser:
20 g (2/5 av paketet) jäst
5 dl kallt vatten
1 dl havregryn
9-10 dl vetemjöl special eller stenmalt ekovetemjöl
1 ½ msk salt

Knådas i maskin 5 minuter, tillsätt salt ytterligare 7 minuter, jäsa i bunken 2 timmar, degen ska ej stå för varmt, jäsa på plåt 1 ½ timme 250 gr...sänk sedan till 225 gräddas 25-30 min ev längre (ordentlig färg).

Kanske brödbak i veckan?
__________
 
Sol mötte bussen vid Hammar utanför Kristianstad, men nu är det rätt grått igen. Fick en hel del gjort med skrivarbete idag utöver dagens två lektioner. Skönt! Känner mig rätt nöjd med dagen. Somnade och sov 1 ½ timme, potatismos och ugnsfalu sedan amerikanskt drama.

Mor: "Här har det snöat hela dagen.Precis skottat. Så nu kan jag koppla av med handboll tills nästa omgång."

3 kommentarer:

Jeanette... sa...

Hej!
Hittar inte din mail adress efter formateringen av laptopen före jul...så jag skriver länk här till den artikel om agility tävlingen i Åtvidaberg i lördags som Isabella och Allis deltog på (kom 8 av 32) det var -4.4 grader och i artikeln, ungefär i mitten står ett par rader om Allis och Isabella och det finns ett klickbart foto också.

Artikeln är till vänster och i artikeln ligger fotot till höger. De hade precis gått med 0 fel i mål när reportern kom fram och ville prata, så hon var anfådd:-)

http://www.corren.se/archive/2009/1/19/k2fqlsdpwg5yr1x.xml

Vår tidning på webben (och i paperformat) : Corren
kram
Jeanette

Anonym sa...

Vilka söta vovvsningar, tror att ni är redo faktiskt, att ni måste vara det. men det är min åsikt bara. Tror att du skulle behöva en liten ny krabat som springer runder där hemma....

puss

Ingela sa...

Hej Jeanette och kul att det gick så bra för Isabella och Allis. Grattis! Skickar ett mail till dig sedan så har du min adress igen.
Kram Ingela