Bloggintresserade

lördag 31 januari 2009

Lördag och hunddag

Ja så var det Lördag, nu är det ljust ute... Orolig natt vaknat av att mobilen försökt ta emot men misslyckades... en annan gång av att den plingade till som vid SMS (6.30). Jag känner att någon velat ha kontakt med mig men inte lyckats... det gör mig orolig. Vet ju inte säkert, men har mina aningar... det gör mig bekymrad.

Tyckte det var bäst att upp en runda om än tillfälligt. Gårdagens power-Walk och andra aktiviteter tog halvt kål på mig så det blev sen vila och sen tidigt i säng.
Fortsatt stum i benen.
__________

...En riktigt söt pytteliten fågel, grå med en liten tofs på huvudet har just slagit sig ner i en av häggmisplarna här utanför. Tror aldrig jag har noterat en sådan förut. Vad kan det vara...?
__________

Ann: "Lite sovmorgon idag, jag nattsudda till långfilm igår :-)

Låter som en kanonfredag för dig, rent hemma, gott bak och mat och friserad och promenad :-) Kanske... ett foto med fräsch slingad Pingla kommer?"

Inte omöjligt... Eva-Katrine tog ett foto även när jag hade hättan på...det var snyggt! Ligger i mobilen dyker upp senare.



Ja, nu är ju Anna-Karin hemma och fotograf...
__________

"... Vårtecken? Vi har ju barmark, omkring eller över nollan och småfåglarna sjunger, och så har ena kattugglan flyttat tillbaka hit sen i tisdags. Vi är fascinerade av denna fågel, dess ensamma läte och får alltid associationer till Morden i Midsomer ;-) där vi bodde förut. Hitflyttade hör vi den också, men pö om pö i flertal ju längre fram i tiden mot vår och sommar vi kommer, från alla möjliga väderstreck :-)"
__________

Nu har Mats och jag varit i Kalmar. Vi lämnade ett rätt ljust Åhus på gränsen till vårväder men på vägen upp mötte vi både blask och snöfall. Konstaterade återigen hur det mörka påverkar oss.

... Men så var vi framme, och inomhus var det då sannerligen solsken när vi hälsade på kullen och ägarna. Det var gemytligt och trevligt kändes direkt att det var ett tryggt hem, där vovvarna i mycket fick vara medelpunkten. Citat: "Det handlar mest om i vilken miljö de växer upp hurdant deras psyke utvecklas". Precis så tänker vi! Kändes absolut seriöst!

... Och jag behöver väl knappast tillägga att valparna är bedårande, totalt 7 stycken 5 hannar och 2 tikar tultade runt på köksgolvet. Diade tiken Alice en mycket lugn och fin tik på 3 år. Åt lite välling på fat i köket och damp sedan ner en efter en och blev liggande i en hög just där de befann sig. Ja, man har svårt att se sig mätt och att låta bli att röra på dem.

... Några redan borttingade, Svartnos, Kragen och ytterligare en kvar. Det blev de 2 förstnämnda som vi efteråt mindes som störst personligheter. Foto kommer... och nu är de på plats:




__________

Hemlagad pizza även idag. Sen, Körslaget på tv...i pauserna zappade vi till "Så som i himmelen", Irene. Alla fyra ungdomarna i huset har nu dragit till stan. Mats och jag pömsiga vi ska dra in i sovrummet... NU! God natt!

Inga kommentarer: