Bloggintresserade

fredag 16 januari 2009

Fredag

Ja, så var det fredag... igen... Nästan som vanligt men med undantag av att vår utflyttade påg låg och sussade när vi gav oss av nu på morgonen... Så kommer mor och Rosi i eftermiddag. I vanlig ordning nästan först på jobb, men idag hann lokalvårdaren före... fast jag tvättade ju håret imorse, möjligen därför... Kallare ute idag så spådda omslaget stämde.






Värmande med ett foto från Karibien? Sol...Grönska och palmer...Och så var det den där oerhört blåa himlen!!!









Ann: "Brrr! Helt vitt ute av rimfrost, högtrycket kommit med -11,8C och ute ljusnar det, SÅ vackert med en dryg halvmåne, blårosa himmel.
 
Igår flängde jag runt i annan lånebil medans vår var på verkstaden för byte av el i sätet till airbag och läckande dieselslangar...

Fick presentkkort på en frukt- och svamptork i julklapp, den har inte kommit än så jag tittade in i butiken, försenad p g a säsongen till april men jag fick låna hem en från november som var transportskadad till dess, och testa, det var ju snällt, var sen på bibblan och lånade bok om torkning och provianterade lite. Väl hemma testade jag att torka skivade äpplen (äppelchips), skivade champinjoner och en pytteliten ask med mexicanska (!) björnbär, sistnämnda gick inte så bra hela, får nog skiva snittytor för att kunna torka.
...Tanken? Att när säsong för bär torka, ha till makens frukostmüsli, gröt t ex. Om vi rundar av uppåt och säger att 1 kWh ström kostar 2 kronor, blir det 50 öre/timme.
 
Härligt! Ni får besök, se nu till partiera din energi att orka och njuta av just den biten idag! Här får du inget mer att läsa från mig iallafall idag att trötta dig med :-D"


Tog ledigt en liten stund och hann med en buss tidigare... Sprang förbi en buske ...hejdade mig ... full med lila bär... fotot gör nog inte riktigt verkligheten rättvis... vet inte vad det är kanske giftig Tibast?




Uppom på Domus en vända... kompletterade dagens middag!

Efter lunch kom mor och Rosi till Åhus. Verkligen kul att se även dig Rosi, det var ju ett tag sedan sist...kanske blir det inte så länge tills nästa gång. Man kan ju hoppas!

På eftermiddagen mycket prat, kotletträtten som fick mer än godkänt. Den ska vi göra fler gånger även med grytbitar och filé, tv-lets dance och så nöjd och trött.

Inga kommentarer: