Bloggintresserade

torsdag 22 januari 2009

Torsdags examen

...sitter jag i tankar...

Godmorgon. Rätt milt idag här i Åhus och Kristianstad. Inte halt ingen frost, men blött. På jobb. Morgonprocedurerna hemma klara... och fått mail från Kalmar och valpägarna på morgonen innan vi gav oss av... ja vi var i kontakt med dem igår mest för att höra hur läget var där. Ni kan väl komma och titta sa husse! Jo pytt! :D Tänk bara att möta små rultiga nallebjörnar, vem skulle kunna motstå dem? Bad dem skicka foton på både pappan och mamman och på valparna-hur de ser ut nu. Hann inte riktigt titta på dem innan vi skulle iväg såg bara att valpfotona var från när de var nyfödda (lite besvikna blev vi allt) men föräldrarna var där! Pappan svart som Lucky men rubustare. Vi är i stadiet när vi jämför, men det kan aldrig bli samma...

Nä genomtänkt ska det vara först! Mats brukar säga: "Aldrig ett steg utan beräkning"... visst till viss del håller jag med, men det får inte bli trist... Lagom är bäst tänker jag!
__________

Ann: "Mörkt morgon än, hal också, lite av snön ligger och regn på den och minusfrost på det.
 
Ja, nu ser ni antagligen Olivia, innan kanske mer 'en katt' när hon höll sig mer i bakgrunden :-) Gott att se henne och 'höra' dig prata om henne, nu när alla i familjen saknar goseponken så".

Ja vi såg ju henne tidigare också, men hon väljer annars att hålla sig för sig själv, det är bara Eva-Katrine som hon släpper inpå sig... och Per-Olof när han är hemma. Angående promenaderna så brukar hon ha följt med när vi skolat gå med Lucky (om hon har varit ute har hon kommit kutande... och samma procedur varje gång jag har gått hem med henne i famnen medan Mats och Lucky fortsatt så smått i väntan på mig. Igår tog jag upp henne. När jag fortsatte gå vidare framåt. Tänkte hon kunde följa med så fräste hon till och visade tydligt att hon ville hem igen. På kvällen la hon sig igen på Luckys lilla favoritmatta utanför sovrummet. Jag tänker att det var en dag när hon ville visa vad hon saknar.
__________



 
Idag tar Eva-Katrine sin examen Marknadsförare... GRATTIS!!!!!
Eva-Katrine och Milla härovan planerar att starta företag ihop när Milla väl har tagit sin examen. Familjeföretag?

Kommentar från Jeanette härunder: "GRATTIS Eva-Katrin till din examen! Kram Jeanette"

Ann: "Här kommer ett grattis till sångfågelns examen också!"
__________

Irene: "...dagen gått i ett, fast jag klev upp halv sex. Började med att bädda rent, sen snabnbt göra mig iordning för att åka till Lidl och handla... inte handlat på länge blev mycket och dyrt. Högsta fart hem packa upp och ställa in... dags för tvättstugan... mycket samlad tvätt... ett par veckor sedan. Jonas hjälper mig såklart, annars hade det inte gått. Vi bor på tredje våningen utan hiss och tvättstugan ligger i källaren i andra huset... genom källargångarna långt. Tungt! Och så upp igen, dammade och torkade badrummet. Jonas dammsög... efter andra vändan i tvättis började på maten. Kycklinggryta med klyftpotatis...Vi hann inte äta tvättis först. Men sen... skinnfällarna och småmattor på golven. Ner för sista gången. Då hade någon stängt av både torktumlaren och torkskåpet... ta upp blöt tvätt och hänga upp igen här uppe. Disken... Sen puh äntligen färdig, och snacka om färdig Orkade knappt lyfta tandborsten till munnen. Klockan halv 12... somnade ovaggad..."

Nä... men Irene ja du vet vad jag tänker. Jag behöver inte säga något!

__________

Kontakt med faster Gunborg... skulle tro att vi var lika glada att höra av varandra. Det lät så...



... det första hon sa var att du minsann Anna-Karin hade ringt häromkvällen (vrålförkyld), men hon var så glad att du hade hört av dig! TACK! 




Och så bad hon mig hälsa och Gratulera dig Eva-Katrine. Hon väntar på kalaset... och med spänning på att höra mer om hur du haft det i Stockholm ;D
Jag vet nog att ni pratade en hel del om både det ena och det andra när du var där sist!

Själv skriver hon så här om sin mormor: "Mormor var mycket hemma i Rickarum. Där stod hennes väv och det blev rätt många trasmattor efter hand. Trots att hon var till åren kommen och sliten av hårt arbete och vedermödor, så hade hon en glimt i ögonvrån och var lite underfundig och humoristisk. Det gjorde att hon var rolig att prata med och hon ville gärna höra lite om vad vi hade för oss när vi varit ute på galej. Kanske hade vi träffat några Nävlingepågar och då visste hon förstås mycket om olika familjeförhållanden där.

Ja, det kunde bli många förtroliga samtal och självklart berättade hon mycket från sitt eget liv, sin släkt, och om henne kan man utan tvekan säga att hon var en god människa. En betydelsefull person för vår familj. Aldrig ska man glömma Rammen NR 5 i Nävlinge. Helt utan bekvämligheter, men så trivsamt. Nu är allt borta för längesen och där finns en sommarstuga. Någon utanför närmsta kretsen säger sig lätt minnas den lilla verandan med stärkgardiner och mängder av pelargonior. Trivsel skapas av människan och inte av moderniteter och prylar".
__________

Spaghetti och köttfärssås, antikrundan och sista avsnittet av Gardells serie...
__________

När jag hade krupit till kojs kom "Livan" kurrandes och ville att jag skulle lyfta på täcket så att hon kunde krypa ner på ännu en av Luckys favoritplatser.

Irene: "Vad mysigt :) Alltså att Olivia kryper under ditt täcke. Fniss. Katter brukar ju var lite mer reserverade...
__________

"... Idag har vi bara grått och blask, men vad gör det så länge jag får må så bra att jag kan stå och gå hela vägen hit är jag nöjd och glad med livet :). Hur mår du själv då? Du låter lite gladare idag. Du såg mer än trött ut på bilderna du mailade. Bäst jag går in igen så jag kommer i tid."

1 kommentar:

Jeanette... sa...

GRATTIS Eva-Katrin till din examen!

Kram
Jeanette