Bloggintresserade

torsdag 15 januari 2009

Torsdag

Godmorgon min vänner och läsare...
Först på plats på jobb idag med, mätt och nybadad... t.o.m vår lokalvårdare kom senare... Mörkt ja! Rätt milt ja...fast de sa på vädret att kylan var på väg igen... svårt med hattandet... host och snörvel.
__________

Ann: "Svart morgon, idag väntar bilverkstaden åter, hua!"

Ja alla de där dyra räkningarna kunde man gott skippa


 Så blå himmel var det i Karibien (-09)... man kan ju undra om det verkligen är samma himmel...

"... Ah, precis vad jag undrat, vart om A-K's Karibiendagbok men tomt, bara avresainlägget... och vips har du fått bilder, antar nåt digitalt vart vajsing".

---
Så här var det visade det sig... kostade 200 kronor i uppkoppling på båten... så det fick vara skulle tro att när hon får tid så skriver hon lite på rese... för hon brukar göra dagboksanteckningar. Kruxet är att hon inte är frisk ännu. Ringde ju igår och kunde knappt prata men jobbade...de andra basarna var hemma och var ännu sjukare... men om du är intresserad går det att gå in på andra resor som hon har gjort t.ex. Thailand turen...
__________
 
"... Åh, Luckyponken saknad även av andra flanörer, ja inte konstigt, men säkert jobbigt att svara på. Gulleponken där!... (Det är skillnad på ah och åh, fniss)
__________
  
"... Du skrev; "men jag har alltid haft svårt att göra saker för "att någon säger det" osv. Någon som instämmer? Eller är av annan mening?" Både och, fått lära sig ta order både i skola och arbete, märk väl lära sig alltså inte självklart :-)"

Visst så är det ju för mig med, men jag menade nog snarare att om jag gör det vilket jag naturligtvis oftast gör så använder jag ramarna, men löser det ändå på mitt vis. Det känns mest kreativt och jag har tagit fasta på att vägen till lösningen inte egentligen har så stor betydelse men resultatet! Brukar försöka tänka på i skolan att utforma ramarna så att det finns plats för kreativiteten också. Min farmor brukade alltid säga ; " Tänk på det att ingen ser efteråt hur lång tid du tog på dig, bara resultatet". :D... det gäller inte stickning va?... Ibland känns det som att det är vägen som är det viktiga... som livet!
__________

"...Åh, yster Irene... hur går det för henne?
 
Vi såg inte solen igår, bara grått och disigt hele förbenade dagen. Svägerskan ringde på förmiddagen hon finns cirkus 7 mil norr och hade sol, skicka hit den då bad jag om men det räckte visst inte. Väderstationen visade ökat tryck mot bättre väder, gör den denna morgon med mot högtryck vilket SMHI påtala igår på nyheterna, så jag lever på hoppet om att få se sola igen :-)... Ha nu en fin torsdag, och du; minst ett snäpp lägre än din gamla fart, lova?!"
__________

Fortsättning följer... Alldeles precis hemma. Olivia kom och mötte mig idag på vägen härutanför kändes ändå som lite plåster på såren efter jag grinat på bussen efter lille Lucky. Ute är himlen blå och solen lyser minsann. Inget krut här inte. På någotvis hänger det ihop tycker jag. Lycka är att vara aktiv och glädjen ligger i att få saker gjorda. Får väl försöka rycka upp mig, men det är så ensamt och tungt ofta numera.
__________

Dagens citat i bladet igår: "Längtan... Ensamhet är inte att vara ensam. Det är att inte ha någon att längta till".

Ann: " Åh så fint sagt, gör nästan riktigt ont i en att bara läsa det - "Längtan... Ensamhet är inte att vara ensam. Det är att inte ha någon att längta till".

__________

Irene: "Klar för idag...Gått :). Fast vi har kallt idag igen. Vi fick vårt fina igår. Jo lite sol på vägen, men nu snöar det för fullt. Hann precis hem, så det verkar som jag har bättre flyt idag".

__________






Så nu är Per-Olof hemma, lite småsnack och gemensamt besök på Facebook. Han sparar ner en hel del bilder från sin och från Anna-Karins sida. En del kommer att dyka upp här på bloggen med början... kanske ukulelen i Norge. Uppgift om inlägg kommer så fort jag får tid. De första två bilderna under dagens... :)

... sedan drar han till en gammal klasskamrat från grundskolan.
__________

Skippar kören ikväll... Maria också hemma med ont i halsen.
__________

Mats är i kväll och förkovrar sig i att mura på Finja betong. Summering efteråt kanske inte så mycket nytt, men kul. De hade murat upp en vägg med tegel och en med lecablock... nästa vecka väntar momentet putsning.

Ann:...Hur länge har Mats jobb? Ah, murare? Jo, det är bristvara, åtminstone i dessa trakter blivit högvilt."

Mats slutar den 20 mars. Han är tjänsteman och jobbar med Miljö och kvalitet samma som tidigare på Danogips. Det där med att mura är mest för att praktisera materialet som han jobbar i "teorin" med.
__________

Själv är jag nu trött tänker trots att klockan inte har hunnit bli mer än knappt 8 krypa ner mellan mina sköna lakan. Nä nu är det Antikrundan berättade Eva-Katrine när hon ringde... då får sängen vänta en stund till. Godnatt!

Inga kommentarer: