Bloggintresserade

lördag 24 januari 2009

Lördagsbeslut

...lördag stundar helgen till...

...vaknade tidigt... av mig själv... Mats sov lugnt vid min sida... själv låg jag i mörkret och funderade på än det ena och än det andra... säkert ett par timmar. Men nu har jag bestämt mig för att gå upp. Behöver väl knappast tala om att det är kolmörkt ute. Kalles bil står där ute, så då har han kommit hem från sitt taxipass!
Har ännu inte bestämt vad jag ska sätta i händerna vi får se. Det är ju lördag.

Ann: "Tidig morgon, någon plusgrad och glashalt ute rapportera maken efter turen till pannrummet. Blåste bra igår kväll och vid läggdags, ser ut som om vi kan få regn sen idag. Tror det är barmark ute när det dagas, men att packad snö i hjulspåren på vägen blivit än halare... hua.
Kommentar härunder från Ann: Halt som bara den ja, varit ute och kört in två pallar ved med maken till pannrummet, grå himmel och aningen vitt på få ställen. Läge för dusch :-)
 
Åh, kommer Irene till er till sportlovet, låter härligt för dig och henne! Då... kanske ni är med hund... eller vad tror du? Tror Mats? Tror "barnen"? Hi hi hi..."

Roligt att höra av dig ännu en gång idag Ann. Jag fastnar så lätt i mina egna funderingar, behöver för tillfället nya input och är absolut intresserad av hur mina vänner har det. Skulle kunna tänka mig att det finns plats för nytt i ditt liv nu utan jobb utanför hemmet. Inte så länge tills Mats är i samma sits... och dessutom väldigt många andra i Sveriges avlånga land...
__________

Hoppla halkade in på ett bananskal tänker att detta är en kul sight:
http://insidan.ifokus.se/

Slöt ögonen en liten stund till... nu bäddat, donat med diskmaskinen, njutit frukost och gluttat i tidningen. Ett tag till sedan ska vi säga upp den. En besparingspost på 2000 kr om året inte så illa. Det går ju lika bra (nästan att läsa på nätet). Grått och väldigt fuktigt ute. Dropparna hänger tunga på buskarna. Ser på fönsterna att det har regnat under natten.

Mail i boxen, kompletterat under gårdagens inlägg. Missa inte heller faster Gunborgs reflektioner runt sin mormor Karin (syster med din Matilda Runo, förlåt Hilma ska det ju vara Matilda var ännu en syster).

...en tur till Bo Olsson väntar ("där får du mer för pengarna")... lite pul här hemma i eftermiddag (ännu på planeringsstadiet).

Anns kommentar härunder: "Barmark nu, men is på väg fortsatt. Potatisslantar i ugnen, rört ihop kall sås, blandat sallad och skall grilla kotletter. Får titta in senare läsa hur turen till olssons var :-)"

Hej nu är vi hemma igen. Bo Olssons rätt skoj, där finns allt... just idag denna mulna och regniga dag välfylld av kunder. Visserligen också lite rörigt just idag pga. ommöblering (konstigt det såg ut men måste väl vara rätt stavat). Tvätt- och diskmedel, tandkräm och hushållspapp och annat som man måste ha. Oj höll ju på att glömma ett par ljusgrå velorbyxor till mig för 99 kronor ska jag flyta ut i på onsdagar. Skönt andas 80-tal känns det som.
Vars en Chorizo i Pölsevagnen på vägen ut.

Ica i Tomelilla för att handla ingredienser till kvällens köttgryta (Svensk högrev för 49 kronor) samt färska grönsaler. Ska bli gott! ... Blev soppa... inte ett dugg sämre! Lyckades på vägen ut i cafédisken motstå sådana där gammeldax maränger från Mellbybagaren...såna som jag ibland brukade handla med från den där gamla manufakturhandeln när jag jobbade i Simrishamn. Mannen som ägde butiken var säkert över 90 år. Så mysig butik.

...Hem och städa "gamle" Volvon (ute på Blocket sedan igårkväll). Tvättat två mässingljusstakar i tvättmedel och vatten med tandboste som på antikrundan, samt kristllkronan i sovrummet med glasspray och dropptork... också tips från antikrundan. Nimmt! Tvättat och vikit attiraljer. Samlat en hög stryktvätt, men det får vänta! Maskat av mitt sticke...ska nu sammanfoga ändarna. Virka eller sy that is the Question?

Plötsligt roligt att göra något igen, nu när vi har tagit beslutet: Det ska bli en ny hund, det passar vår livsstil! Som det är nu saknas något väldigt viktigt i vårt liv!

Ann: "ÅH! Jippie! Glad jag blir för er skulll! Och för Luckys... tror absolut att han velat detsamma när han var tvungen att lämna er, sin älskade hundfamiljsflock, att ni inte skulle vara utan, utan ha en fyrbent efterkommare".

Kan inte hjälpas visst finns det förväntningar... men samtidigt ÅH, sorgen och saknaden väller upp! Såret är långt ifrån läkt. Känns som om det inte kan det och knappast att jag vill det heller! Glädjen har en baksida i sorgen och vice versa...
__________

... sen har vi nästan beslutat oss på vägen hem från Bo Olsson för en sådan där dynlåda ni vet i smygen utan för groventrén att förvara sorterade tomburkar samt papper i tills det är dags att ta med och panta etc. Sådant som bara står och skräpar annars. Hur löser ni andra förvaringen av allt som inte kan kastas direkt i soptunnan?

Ann: "Jadu, nu när vi bor på gård på landet i ett kaos av renovering och gammalt... så åker det ut i verandan, tillbygget med groventré, och därefter varierar det mellan soptippen eller stora gropen på ett fält vi eldar.... Tänker mig när renoverat att vi i trappbygget till källaren skall ha större plastlådor á Ikea för källsortering av burkar etc".

Fiffigt! Både prydligt och praktiskt!
 
På kvällen grytan som snarare blev soppa men sagolikt gott! Sedan långpromenad... ljusstake och tom luciatågsstake i fönstret kvar hos någon (men det var ju förra året!). Lika bra att fortsätta med promenaden nu i väntan på hunden. Därefter vilfåtöljen och Körslaget.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Halt som bara den ja, varit ute och kört in två pallar ved med maken till pannrummet, grå himmel och aningen vitt på få ställen. Läge för dusch :-)

Anonym sa...

Barmark nu, men is på väg fortsatt. Potatisslantar i ugnen, rört ihop kall sås, blandat sallad och skall grilla kotletter. Får titta in senare läsa hur turen till olssons var :-)

Ann